Ο Πάπας Φραγκίσκος βγαίνει τα βράδια από το Βατικανό και βοηθά φτωχούς

Ο Πάπας Φραγκίσκος βγαίνει τα βράδια από το Βατικανό και βοηθά φτωχούς Facebook Twitter
4

Μια ακόμη πτυχή του νέου Πάπα, που έχει εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο με την απλότητά του και τη διάθεση να στρέψει την Εκκλησία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των αναξιοπαθούντων, αποκαλύπτει σήμερα ο ιταλικός τύπος. Ο Πάπας Φραγκίσκος φαίνεται ότι βγαίνει κρυφά τα βράδια στη Ρώμη προκειμένου να βοηθήσει αστέγους και άλλους ανθρώπους σε ανάγκη. Σε αυτές τις εξορμήσεις, όπως γράφουν τα Νέα, ο Πάπας φέρεται να έχει συνομιλήσει με άστεγους και μετανάστες, με ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του, όπως αναφέρεται, να κάνει πράξη την χριστιανική διδαχή.

Η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero αναφέρει πως αυτό έχει συμβεί τουλάχιστον δυο ή τρεις φορές. Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας φαίνεται να επιβιβάζεται σε ένα απλό άσπρο αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά και να επισκέπτεται τις περιφερειακές συνοικίες της Ρώμης μαζί με έναν άλλο ιερέα. Αυτός ο ιερές πιθανότατα είναι ο Κόνραντ Κραγιέβσκι, ο οποίος επελέγη από τον Πάπα Φραγκίσκο για να βοηθά τους ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία. Ο Κραγιέβσκι βγαίνει κάθε βράδυ από το Βατικανό με το άσπρο του Fiat. Όταν ο Πάπας πριν από λίγες ημέρες ρωτήθηκε αν έχει ποτέ συνοδεύσει τον αρχιεπίσκοπο σε κάποια από αυτές τις αποστολές, χαμογέλασε και απάντησε: "Σας παρακαλώ, μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη ερώτηση;"

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ναι την περισσότερη ώρα είναι ένας απλός άνθρωπος, αλλά όταν κάποιος κάπου χρειάζεται βοήθεια, ο Francis φοράει το μαγικό του καπέλο και μετατρέπεται στον αλάνθαστο υπερασπιστή των φτωχών, των παιδεραστών και της χριστιανοσύνης! :P
Άμα δεν πρόκειται για προπαγάνδα και παραπλανητική διάδοση ειδήσεων (δυστυχώς το Βατικανό έχει βεβαρυμένο παρελθόν), τότε πρέπει να τον κλωνοποιήσουν όσο είναι καιρός μπας και δούμε άσπρη μέρα οι απανταχού αναξιοπαθούντες!!
Καλα, μεχρι να δωσει ολα τα δισεακτομμυρια της εκκλησιαστικης περιουσιας στους φτωχους λιγα λιγα, θα περασουν κατι αιωνες....δουλευόμαστε????