Ποιές εφαρμογές στραγγίζουν τη μπαταρία του Smartphone;

Ποιές εφαρμογές στραγγίζουν τη μπαταρία του Smartphone; Facebook Twitter
15

Γεγονός: Έχετε βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με την ειδοποίηση για χαμηλή μπαταρία του smartphone.

Λύση: Δείτε ποιές εφαρμογές είναι ενεργοβόρες και κλείστε τις μετά από τη χρήση για να αποφύγετε τη συχνή επαφή με την 'κόκκινη μπάρα'.

 

1. Facebook App

Το app κάνει refresh ακόμα και όταν τρέχει στα "μετόπισθεν" γεγονός που το κάνει να πεινάει για ενέργεια, αλλά και data αφού, θεωρητικά, ένα τέταρτο χρήσης -χωρίς video- ισοδυναμεί με 5Mb δεδομένων. Δεν το χρησιμοποιείς; Διπλό κλικ στο κεντρικό κουμπί ή μια βόλτα μέχρι τα settings και ... κλείστο το ρημάδι!

2. Εφαρμογές Maps

Είτε πρόκειται για το Google Maps, είτε για οποιαδήποτε άλλο Maps, ένα είναι σίγουρο. Η συνεχής χρήση του GPS θα λιώσει πολύ γρήγορα την μπαταρία σου και 10 λεπτά χρήσης θα μειώσουν το χρυσοπληρωμένο 3G internet σου κατά 6Mb!

3. Camera

Όταν δεν τραβάς συνέχεια φωτογραφίες, ιδιαίτερα όταν είναι ριπές ή με φλας, είσαι οκ. Αλλά αν τύχεις σε κανένα πάρτι ή ηλιοβασίλεμα, τουλάχιστον θυμήσου να απενεργοποιήσεις τις geolocation υπηρεσίες που περνάνε γεωγραφικά δεδομένα στις φωτό σου!

4. Weather

Αν βρίσκεσαι συνεχώς εν κινήσει, ο καιρός θα ανανεώνεται αυτόματα ανάλογα με τη γεωγραφική σου θέση. Πράγμα που σημαίνει και πάλι πως το GPS του Smartphone σου θα καταπιεί την μπαταρία πολύ πιο γρήγορα. Είπαμε... διπλό πάτημα στο μεσαίο κουμπί ή κλικ στις ρυθμίσεις και κλείσιμο!

5. Skype

Κάνει ό,τι και το facebook. Ακόμα και αν το κλείσεις με μονό πάτημα, θα συνεχίσει να 'τρέχει' στο παρασκήνιο προκειμένου να διατηρεί τη σύνδεσή του με τον server.

6. Twitter

Ούτε το Twitter θα την γλίτωνε από τα πεινασμένα (ή διψασμένα) κοινωνικά δίκτυα που ορέγονται την μπαταρία του κινητού σου! Και εδώ ο λόγος είναι η συνεχής ανανέωση της ροής των tweet, ακόμα και όταν η εφαρμογή δεν βρίσκεται στο προσκήνιο.

7. Angry Birds

Στην ουσία όλα τα παιχνίδια για smartphone που περιέχουν διαφημιστικά banner (συνήθως 'δωρεάν') και πολύπλοκα ή 3D γραφικά, κάνουν την μπαταρία του smartphone να 'αναστενάζει'. Επίσης, τείνουν να καταναλώνουν και περισσότερα data (ανάλογα το app).

Ανεξάρτητα από τα apps, πάντως, αυτό που πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα είναι να κλείνουμε το GPS και ό,τι μπορεί να το χρησιμοποιεί, να αποφεύγουμε τις πολλές ανοιχτές εφαρμογές στο παρασκήνιο και -σημαντικό- να απενεργοποιούμε το 3G ή 4G όταν δεν το έχουμε ανάγκη. Π.χ. όταν είμαστε σε Wi-Fi δίκτυο.

Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε, κάποιο τρικ ή μέθοδο που μπορεί να σώσει την μπαταρία από ένα γρήγορο "στέγνωμα", τα σχόλια είναι στην διάθεσή σας!

 

[via]

Τech & Science
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δείτε κι αυτή την εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ijinshan.kbatterydoctor_en&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5pamluc2hhbi5rYmF0dGVyeWRvY3Rvcl9lbiJdβοηθάει να εξοικονομείς ενέργεια ;)
Διαβασα το σχολιο σας και το γυρισα σε GSM. Ελπιζω να μην εχει αυτο καποια αλλη επιπτωση στην λειτουργια του κινητου, ετσι?(Ειμαι λιγο ασχετος με τα κινητα...)
Γενικά για κάποιον που δεν χρησιμοποιεί το κινητό για να σερφάρει με τα data ή δεν ανοίγει video κτλ αλλά μόνο κείμενο ειναι καλά. είναι ας πούμε 2g. το wcdma είναι το 3g ή hspa που σημαίνει ότι όταν συνδέεσαι με data ανοίγει πολύ πιο γρήγορα τις σελίδες τις εικόνες κτλ. Η αλλαγή δεν επηρεάζει καθόλου το wifi