Σεισμός

Δύο σειρές που θα σας παγώσουν το αίμα από τα γέλια

Δύο σειρές που θα σας παγώσουν το αίμα από τα γέλια Facebook Twitter
9

Μετά το τέλος του Hello Ladies (που ελπίζω να ξαναδούμε σε δεύτερη σεζόν) οι Κυριακές μας εμπλουτίστηκαν με δύο νέες σειρές που παίρνουν τεράστιο ρίσκο. Το γκροτέσκο προκαλεί γέλιο αλλά η ισορροπία είναι πάρα πολύ δύσκολη: από τη μια είναι ο ρεαλισμός, από την άλλη το κακό γούστο, και τίποτα από τα δύο δεν είναι ιδιαίτερα αστείο.

Μπορείς να γελάσεις με την ανημποριά των γηρατειών σε πτέρυγα νοσοκομείου; Μπορείς να γελάσεις με τις ρηχές ενασχολήσεις εφήβων σε ιδιωτικό σχολείο και με τους γονείς τους, που κοιτάνε από την άλλη μοιράζοντας λεφτά; Το HBO πιστεύει ότι μπορούμε και μας προκαλεί.

Getting On

Δύο σειρές που θα σας παγώσουν το αίμα από τα γέλια Facebook Twitter

Βασισμένο σε σειρά του BBC με το ίδιο όνομα, το Getting On παρακολουθεί τις ζωές των εργαζομένων σε μια πτέρυγα νοσοκομείου που φιλοξενεί ηλικιωμένες γυναίκες στο τελευταίο σκαλοπάτι της ζωής, μετά από επεμβάσεις και βγαλμένους γοφούς. Το αποτέλεσμα είναι κωμικό, βίαια ειλικρινές, ωμά ανθρώπινο, εξωφρενικά αμφιλεγόμενο, τελικά ιδιοφυές. Σε ποιον ανήκουν τα κόπρανα που βρέθηκαν σε μια πολυθρόνα; Πώς θα περιγραφεί αυτό το περιστατικό στο αρχείο της κλινικής; Τι πρέπει να κάνει κανείς με την τούρτα γενεθλίων μιας γιαγιάς που μόλις πέθανε; Είναι άκομψο να την επιστραφεί σε αυτόν που την έστειλε ή είναι σωστότερο να την φάνε οι υπάλληλοι; Αυτά και άλλα ερωτήματα που ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποτε στη ζωή μας, αλλά προτιμούμε να μην το σκεφτόμαστε.

 

Ja'mie: Private School Girl

Δύο σειρές που θα σας παγώσουν το αίμα από τα γέλια Facebook Twitter

Το Ja'mie: Private School Girl είναι ένα mockumentary από την Αυστραλία, δημιουργία του κωμικού Chris Lilley. Πρωταγωνίστρια είναι η Ja'mie King, μια μαθήτρια που τρομοκρατεί το σχολείο της με την περιφρούρηση μιας ομάδας συμμαθητριών που κάνουν ό,τι διατάξει.

Η σειρά έχει κατακτήσει την Αμερική με τις δύο προηγούμενες σειρές με την ίδια πρωταγωνίστρια και τώρα θα παρακολουθήσουμε την τελευταία σχολική χρονιά της επιθετικής, προσβλητικής και ενοχλητικής έφηβης που έχει συνηθίσει να γίνονται όλα όπως τα θέλει.

Πόσο ανυπόφορη μπορεί να γίνει μια 16χρονη; Πραγματικά, πάρα πολύ. Παρακολουθώντας τη σειρά είναι σα να μπαίνεις στο μυαλό ενός εφήβου, ξαναζώντας όλη τον εγωκεντρισμό που χαρακτηρίζει εκείνη την ηλικία, όταν πασχίζεις να ξεχωρίσεις και να αυτοπροσδιοριστείς, αλλά υπό το πρίσμα μιας κακομαθημένης μαθήτριας ιδιωτικού σχολείου. Το αποτέλεσμα είναι ανατριχιαστικό, αλλά ελκυστικό με έναν δυσάρεστο τρόπο, όπως οι ταινίες θρίλερ.

9

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
"οι Κυριακές μας εμπλουτίστηκαν με δύο νέες σειρές"... Ζείτε στην Αμερική ή μεταδίδει και online τις σειρές του το HBO; Επίσης αναρωτιέμαι αν όλα τα ευτράπελα που περιγράφεται έγιναν στο πρώτο επεισόδιο και η κριτική γίνεται μόνο για αυτό το πρώτο επεισόδιο
Πηγα προχθες και ειδα την γιαγια μου σ'ενα ιδρυμα, γεροκομειο στην Γαλλια. Δεν ηταν καθολου κωμικη η ατμοσφαιρα και η ζωη εκει μεσα! Για καποιο λογο οι ηλιωμενοι "κλεινονται", δεν μιλανε μεταξυ τους!Ελπιζω η σειρα για οσους την βλεπεται να ειναι καλογουαστα κωμικη!
To Angry Boys του Chris Lilley είναι επίσης καλό ειδικά ο χαρακτήρας του ράπερ smouse... Αν και προκάλεσε αντιδράσεις επειδή ο πρωταγωνιστής βασικά βάφονταν μαύρος το οποίο γενικά θεωρείται ρατσιστικό στις ΗΠΑ... Whatever!