3 εκατομμύρια ευρώ για τα βουλευτικά ι.χ.

3 εκατομμύρια ευρώ για τα βουλευτικά ι.χ. Facebook Twitter
5

Με το θέμα των βουλευτικών προνομίων ασχολείται απόψε η εκπομπή της Σοφίας Παπαιωάννου «360°» στον Αlpha. Μέσα από την έρευνα και τις συνεντεύξεις προκύπτουν ενδιαφέροντα ευρήματα, όπως ότι τα βουλευτικά ι.χ. κοστίζουν στο ελληνικό κράτος 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ εκτός του μισθού που φτάνει τις 5.700 ευρώ το μήνα, υπάρχουν και τα ποσά που λαμβάνουν για βενζίνη, τα οποία μπορεί να ξεπεράσουν και τα 600 ευρώ το μήνα, αλλά και διάφορα άλλα «τυχερά». Π.χ. τα επιδόματα για την οργάνωση γραφείου είναι στα 700 ευρώ, ενώ για εισπράττουν 900 ευρώ, ανεξάρτητα από το αν θα τα χρησιμοποιήσουν.

Η δημοσιογράφος παρακολουθεί το 24ωρο δυο βουλευτών στα Αθήνα και Περιφέρεια, με την Μαρία Γιαννακάκη της ΔΗΜΑΡ να παραδέχεται ότι δεν δίνει παραστατικά για τα χρήματα που ξοδεύει για βενζίνη. «Αν εγώ επέλεγα να πηγαίνω με τα πόδια ή να πηγαίνω με το λεωφορείο, αυτά τα χρήματα τα παίρνω ούτως ή άλλως», λέει.

Σημειώνει ακόμη ότι όταν προσπάθησε να δώσει πίσω το βουλευτικό αυτοκίνητο, διαπίστωσε πως δεν είναι καθόλου εύκολο.  «Ακόμα και αν κάποιος βουλευτής πει ότι δεν το θέλει, δεν γυρίζει πίσω! Κάθεται στο υπόγειο της Βουλής και περιμένει», δηλώνει η βουλευτής που πριν από μερικές ημέρες είχε φέρει το θέμα των βουλευτικών μισθών και προνομίων στη Βουλή με ερώτησή της.

Η Σοφία Παπαϊωάννου ρωτάει επίσης βουλευτή πόση είναι η ταχυδρομική ατέλεια, και παίρνει την εξής απάντηση: «Πρέπει να είναι γύρω στα 700 ευρώ το μήνα και αυτό είναι ενσωματωμένο στο μισθό μας».  

Σ. Παπαϊωάννου: Δηλαδή παίρνετε 700ευρώ το μήνα για ταχυδρομική ατέλεια.
Μ. Γιαννακάκη: Ναι
Σ. Παπαϊωάννου: Για να στείλετε κάρτες...που δεν στέλνετε...
Μ. Γιαννακάκη: Ναι.
Σ. Παπαϊωάννου: Δηλαδή εσείς αν πείτε εγώ δε θέλω, τις στέλνω ηλεκτρονικά που δεν κοστίζει, παίρνετε άλλα 700 ευρώ.
Μ. Γιαννακάκη: Ναι.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Να δείτε που η συγκεκριμένη βουλευτής δεν θα είναι με τίποτα στην επόμενη βουλή.Τον δημοσιογράφο Νίκο Βφειάδη τον θυμόσαστε;Είχε κάνει το ρεπορτάζ για τα προνόμια των βουλευτών και των υπαλλήλων της βουλής. Απολύθηκε αμέσως και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.
ωραια... και τοσα χρονια γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτης δεν εχει βγει να το πει στην βουλη!!-παρτε κυριε βουλευτα 700 ευρω επειδη ξυσατε το @ρ.. σας! - Μα εγω δεν τα θέλ.. καλά φέρτα!
Και αν τον φάκελο δεν τον γλείψεις με γλώσσα, άλλα το κάνεις με κόλλα παίρνεις άλλα 700. Επίσης, κάθε φορά που δεν κατουράς το καπάκι στις τουαλέτες παίρνεις άλλα 100.. Έτσι εκπαιδεύονται οι χιμπατζήδες.