ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Γιάννης Πετρίδης μιλά για την επιστροφή του στο ραδιόφωνο

Ο Γιάννης Πετρίδης μιλά για την επιστροφή του στο ραδιόφωνο Facebook Twitter
4

 

Ένας απ' τους ήρωές μου (που τον άκουγα από μικρός στο ραδιόφωνο) είχε πέσει κι αυτός θύμα του κλεισίματος της ΕΡΤ, μαζί με τον συνεργάτη της εκπομπής Κώστα Ζουγρή. 

Ο Γιάννης Πετρίδης έμεινε εκτός αέρα για όλο το καλοκαίρι, αλλά τώρα επιστρέφει, στο ΒΗΜΑ FM, από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα 6-8 το απόγευμα. [Τον είχαμε συνηθίσει για δεκαετίες τα μεσημέρια, από τις 4 στις 5, και πρόσφατα και μέχρι τις 6.]

Ο Γιάννης Πετρίδης μιλά για την επιστροφή του στο ραδιόφωνο Facebook Twitter

Του ζήτησα να μου πει μερικά πράγματα, για την επιστροφή μετά από τόσους μήνες, για την αλλαγή ραδιοφωνικής στέγης μετά από τόσες δεκαετίες, και για το τι να περιμένουμε από τη νέα δίωρη εκπομπή. 

Να τι μου είπε:

Δεν θα έλεγα ότι είναι και τόσο μεγάλο διάστημα οι 3 μήνες. Αν όμως σκεφτεί κανείς ότι τα 38 προηγούμενα χρόνια η εκπομπή στο Πρώτο Πρόγραμμα συνεχιζόταν κανονικά και τα καλοκαίρια, ε τότε είναι...

Είμαι ένας τύπος αρκετά σταθερός στις σχέσεις μου. Κάποτε όμως ο κύκλος κλείνει, και ευτυχώς για μένα κάποια πράγματα στο παρελθόν συνέβησαν το σωστό χρόνο, π.χ. το τέλος του ΠΟΠ+ΡΟΚ λίγο πριν καταρρεύσουν τα περιοδικά, το τέλος της Virgin πριν από την κατάρρευση της Δισκογραφίας στην Ελλάδα.


Έχω την εντύπωση ότι ο κύκλος της πρώην ΕΡΤ για μένα ίσως δεν έκλεισε εντελώς. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως στο ΒΗΜΑ FM πιστεύω ότι θα συναντήσω παλαιότερους ακροατές μου και νέους που ίσως δεν με γνωρίζουν. Οι φίλοι της εκπομπής από την επαρχία μπορεί να με αναζητήσουν λόγω της πιο περιορισμένης εμβέλειας των ιδιωτικών σταθμών. Υπάρχει όμως το internet.


Δύο συνεχόμενες ώρες στον ίδιο σταθμό. Τα τελευταία χρόνια ήταν συνεχόμενες σε διαφορετικούς ΠΡΩΤΟ-ΤΡΙΤΟ-KOSMOS. Την πρώτη ώρα, 6-7, θα είναι με μουσική και σχόλια από την επικαιρότητα.

 

Να μερικά από τα ονόματα που θα ακουσθούν την πρώτη εβδομάδα με νέες ηχογραφήσεις τους:


ARCTIC MONKEYS
ANNA CALVI
FRANZ FERDINAND
GOLDFRAPP
LONDON GRAMMAR
PEARL JAM
KINGS OF LEON
PORTUGAL. THE MAN
T.V ON THE RADIO
LAURA MVULA
WASHED OUT
JAY Z
N.I.N.
THE 1975
JANELLE MONAE
KAREN O
LANA DEL RAY
PAUL MCCARTNEY
JOHN MAYER


παράλληλα με ιστορίες, όπως για το καλοκαίρι του '62 στην Ελλάδα όταν η Jane Fonda είχε παραστεί σε παράσταση ενός γνωστού έργου όταν γύριζε τότε μια ταινία της εδώ.

Στην δεύτερη ώρα θα υπάρχουν πάντα αφιερώματα


Από τα BLUES στην σημερινή ELECTRONICA
Από το ROCK στο HIP HOP
Από τον GERSHWIN στον JUSTIN TIMBERLAKE

Τη Δευτέρα [ημέρα της πρεμιέρας της εκπομπής στον BHMA FM] το εβδομαδιαίο αφιέρωμα θα είναι σε μια συγκεκριμένη εποχή της JAZZ. Όταν καλλιτέχνες όπως HERBIE HANCOCK, MEL TORME, JIMMY SMITH, DAVE BRUBECK κ.α. συναγωνίζονταν στις 45 στροφές τους ποπ σταρ της εποχής τους.

Ο Γιάννης Πετρίδης μιλά για την επιστροφή του στο ραδιόφωνο Facebook Twitter
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Με τον Πετρίδη μεγαλώσαμε γενιές ολόκληρες. Ιδιαίτερα ένα παιδί της επαρχίας όπως εγώ, όπου οτιδήποτε άλλο εκτός από λαϊκά και δημοτικά (χωρίς να τα κατακρίνω) αντιμετωπιζόταν περίπου σαν κάτι το "κομμουνιστικό" ο Πετρίδης ήταν η όαση μέσα στη γενική βαρεμάρα.
Τι μου θυμισες τωρα...Ακρα του ταφου σιωπη γιατι κοιμουνται οι γονεις το απογευμα και γω με το αυτι κολλημενο στο ραδιοφωνακι να ακουω τον Πετριδη με το βολιουμ στο ελαχιστο. Αυτος κι ο Αργυρης ο Ζηλος μας μεγαλωσανε.