ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σταματά τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ και στρέφεται προς τη Ρωσία

Σταματά τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ και στρέφεται προς τη Ρωσία Facebook Twitter
2

Η Ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε ξαφνικά χθες ότι σταματά τις συζητήσεις για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ και αντίθετα θα εκκινήσει ξανά τις συνομιλίες με τη Ρωσία. Η εξέλιξη είναι μια νίκη του Ρώσου προέδρου Πούτιν ο οποίος είχε δηλώσει ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία του αιώνα. Ο εκπρόσωπος του καλωσόρισε τη στροφή της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία επρόκειτο να υπογράψει μια μεγάλης γκάμας εμπορική συμφωνία με την ΕΕ στις 29 Νοεμβρίου η οποία θα την έθετε έξω από τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και θα τη "μετακινούσε" προς τη Δύση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς δήλωσε: "Δεν λάβαμε καθησυχαστικά σημάδια από τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι οι απώλειες από τις εμπορικές μας σχέσεις με τη Ρωσία, τις οποίες έχουμε υποστεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες, θα ισορροπήσουν από τις πωλήσεις των προϊόντων μας στις ευρωπαϊκές αγορές".

Ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη διέρευνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακύρωσε το ταξίδι του για το Κίεβο.

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο euronews ότι οι ευρωπαϊκές πύλες παραμένουν ανοιχτές για την Ουκρανία. "Προφανώς υπήρξαν έντονες ρωσικές πιέσεις, άλλωστε το παραδέχονται και οι Ουκρανοί. Υπήρξε ακόμα και απειλή για την επιβολή μαζικών οικονομικών κυρώσεων. Ωστόσο, η πρότασή μας παραμένει. Η πόρτα μας για την Ουκρανία είναι πάντα ανοιχτή. Πρέπει όμως να αλλάξει στάση. Βέβαια, πρέπει να δούμε προσεκτικά και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται η Ρωσία, στις γειτονικές της χώρες", ανέφερε ο Καρλ Μπιλντ.

Αντικυβερνητική διαδήλωση με ευρωπαϊκό χρώμα

 

Μετά την κυβερνητική απόφαση για την αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης με την Ε.Ε., οι πολίτες οργανώθηκαν μέσω διαδικτύου και κατέβηκαν στους δρόμους. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Κιέβου, με κεντρικό σύνθημα: «Η Ουκρανίαανήκει στην Ευρώπη». Για εκείνους η ευρωπαϊκή προοπτική αποτελεί μονόδρομο. για τη χώρα. Στη διαδήλωση έδωσαν το παρών και ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

"Θέλουμε να έχουμε το βιοτικό επίπεδο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διεκδικούμε την ίδια προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον ίδιο σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο. Πρόκειται για μια ιστορική καμπή για τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Ουκρανία. Τώρα αποφασίζεται το μέλλον της χώρας. Αν δεν ακολουθήσουμε την Ευρώπη θα ακολουθήσουμε τη Ρωσία. Δυστυχώς, δεν υπάρχει εναλλακτική", ανέφερε μια διαδηλώτρια.

Πηγή: Reuters, Euronews

 

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που οι Ουκρανοί θέλουν το βιωτικό επίπεδο της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, και έστω στην ξεφτίλα της Ελλάδας, πραγματικά με αφήνει speechless που λένε και στο Κολλέγιο. Νόμιζα ότι εμείς είμασταν οι στόκοι της ευρωπαϊκής εταιρείας, φαίνεται ότι οι Ουκρανοί μας ξεπερνάνε!!!