Μπράβο Δέσποινα Βανδή

Μπράβο Δέσποινα Βανδή Facebook Twitter
100

Μετά το παραλήρημα του Νότη Σφακιανάκη για το πώς η Χρυσή Αυγή είναι το καλύτερο κόμμα επειδή έχει τη λέξη 'Αυγή' στο όνομά της («Δεν είναι φασίστες η Χ.Α., αυτή θα κυβερνήσει σωστά την Ελλάδα») πολλοί αναρωτηθήκαμε τι θα κάνει η Δέσποινα Βανδή που θα συνεργαζόταν όλο το χειμώνα μαζί του.

 

Πριν από λίγα λεπτά, η τραγουδίστρια αντέδρασε μέσω Facebook, μ' ένα πολύ καλογραμμένο, μικρό κείμενο.

Και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. 

 

---

Μπράβο Δέσποινα Βανδή Facebook Twitter

Γράφει

Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό.


Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.


Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός).

 

Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή.


Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.

 

 

Και κάτι τελευταίο...
Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες...
Αυτό.

 

 

 

100

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Eγώ θέλω να πω κάτι.Μπορεί να λέμε τα μύρια όσα εδώ τώρα για το αν είναι δήθεν η υπόθεση, αν το παίζει η Βανδή, αν δεν πληρώνει φόρους ο άνδρας της, αν το έκανε με απώτερους σκοπούς, ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.Σκέφτομαι όμως πως σήμερα στην Ελλάδα άνθρωποι και 'αστέρες' σαν την Βανδή έχουν χιλιάδες (μίνιμουμ;) θαυμαστές και.. πιστούς ακολούθους στους οποίους μόλις έδωσε ένα μήνυμα. Ένα disclaimer για το τι ανέχεται ηθικά, και τι όχι.Απλό, λιτό, ψύχραιμο και χωρίς υστερίες, στις οποίες έχουμε δει να προβαίνουν άνθρωποι πολύ πιο μορφωμένοι και καλλιεργημένοι από το "Δεσποινάκι"Ιδανικά, αυτή τη στιγμή έχει επηρεάσει , ή έστω έχει βάλει σε κάποιες σκέψεις, μια μεγάλη μερίδα τέτοιων ανθρώπων.Νομίζω δεν είναι και λίγο, αν λάβουμε υπόψη ότι από όλο αυτό το σινάφι είναι η πρώτη που κάνει κάτι τέτοιο ανοιχτά, έστω στο facebook.Μέχρι τώρα όλος αυτός ο λαϊκός συρφετός είχε να επιδείξει είτε απόλυτη - σχεδόν προκλητική- σιωπή για όσα συμβαίνουν, είτε δηλώσεις Γονίδηδων, Πλουτάρχων , και Σφακιανάκιδων.Ελπίζω να είναι η αρχή για να σπάσει και σε αυτόν τον μπουζουκο-σελέμπριτι χώρο το απολιτίκ ταμπού.Έτσι λέω εγώ.
Δηλαδή εσύ λες και θα ήθελες να ξεπεταχθούν από το μπουζουκο-σελέμπριτι χώρο χίλιοι νταλάρες; Εμείς θα θέλαμε ανάμεσα στα δισεκατομμύρια που μάζεψαν όλα αυτά τα χρόνια να πλήρωναν αναλογικά τους φόρους τους και ότι ιδεολοαμπελοφιλοσοφία ασπάζονται είναι δικαίωμά τους, καμάρι τους και αδιαφορία μας.
Ντροπή στη Δέσποινα Βανδή.Ντροπή της που πουλάει τόσα χρόνια και εχει λεφτά.Ντροπή για τις μαλακίες του Ντέμη.Ντροπή που δεν τραγουδάει electrohousedubsteptechnohoglamrock.Για να πολεμήσεις το φασισμό γλυκιά μου, πρέπει να αναρχοαριστερίζεις. Δε μπορείς κυρία μου εσυ να στέλνεις τόσο εύστοχα ενα μήνυμα που τόσα χρόνια παλεύουν οι αληθινοί αγωνιστές να στείλουν από γιάφκες και φεστιβάλ 40 ατόμων. ΝΤΡΟΠΗ και πάλι ντροπή. ΑΝΤΙΦΑ απο λαικατζες δε γίνεται χρειάζεται πρώτα face control
Συμφωνώ απόλυτα με τους σχολιαστές που λένε πως, σε μια σωστή κίνηση, ένα απλό μπράβο ποτέ δεν έβλαψε. Χώρια που θα βρεθούν και καμιά δεκαριά ηλίθιοι να τη στοχοποιήσουν, μην το αποκλείετε καθόλου. Οπότε μπράβο της.
Εκανε το αυτονόητο και άμεσα η Δέσποινα Βανδή και την κράζουν κάποιοι!Αυτό είναι κατάντια...Κι αν είναι λαϊκοπ,λαϊκιά ή ότι άλλο,τι εγινε?Μόνο οι κουλτουριάρηδες έχουν άποψη?Πόσες χιλιάδες θα λάβουν υπόψη τα λόγια της Βανδή και πόσες εκατοντάδες κάποιων άλλων?Αξιοπρεπής όπως πάντα και μπράβο της,μπράβο Δέσποινα!Οσο για τον Notis λυπάμαι για την γυναίκα του που είναι εξαιρετικής ευγένειας και αγωγής άνθρωπος.Ελπίζω να διαπαιδαγωγεί τα παιδιά τους με τα δικά της πρότυπα.
Αμέσως αναλύσεις απο όλους τους αναμάρτητους σοβαροφανείς ψευτοκουλτουριάρηδες! Πείτε απλά ένα μπράβο δεν θα σας χαλάσει η μόστρα! Μπράβο Δέσποινα! Πόσοι είναι σκλάβοι στα κόμπλεξ και τα πρέπει! Πολυ ενέργεια και πολύ ανάλυση αντί παραγωγική! Λες και το δικαίωμα στην άποψη το έχουν μόνο οι κατα φαντασία καταθλιπτικοί που αναπαραγάγουν στερεότυπα για να μην εκτεθούν μακρυά από το κόμπλεξισμό της άποψης τους.
ας έβγαζε ανακοίνωση και όταν ο άντρας της δεν πλήρωνε ΦΠΑ της ΑΕΚ και μετά πιστόλιασε με εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο... τζάμπα μαγκιές του fb και του twitter
ο Νότη εξέθεσε ανεπανόρθωτα τη Βανδή που αν και πιθανότατα γνώριζε τις απόψεις του (όλοι τις γνωρίζαμε) ωστόσο πάντοτε αυτές περνούσαν μέσα από τις δηλώσεις του σχετικά υποδόρια. Δεν μπορώ να την κατηγορήσω για τη συνεργασία μαζί του γιατί εκτός από τραγουδίστρια είναι και -κάτα κάποιον τρόπο- επαγγελματίας και ένας επαγγελματίας βάζει το οικονομικό του συμφέρον πάνω από όλα. Όταν όμως βγαίνει ο άλλος και λεεί τα τέρατα, τότε δεν μπορείς να μένεις απλά επαγγελματίας. Αυτό, πιστεύω, ότι έκανε η Βανδή, κατί που αν και την υστάτη και άσχετα από επικοινωνιακά τεχνάσματα και άλλες παπαριές, ήταν το ορθότερο και γι' αυτό της αξίζει αναγνώριση.
Ε ναι... Έλεος πια με το σκεπτικό ότι "το παίζει".Είπε ότι είπε ο Νοτης; Τα είπε. Το σωστό δεν είναι να διακόψεις συνεργασία μαζί του; Είναι. Ε το έκανε. Αν ΔΕΝ έκοβε την συνεργασία μαζί του δηλαδή δεν θα κράζανε; Και το κείμενο κιόλας... είναι όντως υποδειγματικό! Ούτε κατινιές, ούτε τίποτα.. μόνο ουσία. Θεά, μπράβο!
συμφωνώ οτι και αυτή και η Παπαρίζου καλά έπραξαν και τοποθετήθηκαν πάνω στο θέμα της Χρυσής Αυγής γιατί όπως και να το κάνουμε οι καλλιτέχνες ασκούν μεγάλη επιρροή στο κοινό τους. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, επηρέασαν και μια ολόκληρη γενιά και πέρασαν και πρότυπα όπως ο νεοπλουτισμός, το εύκολο χρήμα, τα μεγαλεία, τα πλούτη. Σε αυτό δεν μπορώ να τις δικαιολογήσω...
Όσο και να διαβάζω την ιστοσελίδα και να συμφωνώ με τις απόψεις των περισσοτέρων αρθρογράφων, πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να εκφράζονται. Χώρος για απόψεις είναι το comment section, τίτλοι όπως "Μπράβο Δέσποινα Βανδή" επηρεάζουν και έρχονται σε αντίθεση με την αντικειμενική ενημέρωση. Φιλικά πάντα,Χάρης[ΣΧΟΛΙΟ ΑΡΗ: Καταλαβαίνω τι εννοείτε, αλλά δεν είμαστε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, αλλά πολυθεματικό σάιτ γνώμης :)]
Η υποκρισία στα καλύτερά της..!Όταν η κυρία Μαλέα με το σύζυγό της διαφήμιζαν τα σπίτια τους σε ρεπορτάζ γνωστού δορυφορικού δικτύου, μόνο η Πέγκυ Ζήνα την έκραξε. Όλα ήταν καλά τότε κυρα Δέσποινα? Σε πείραξε ο Νότης επειδή οι γονείς σου ήταν μετανάστες..?Οι απόψεις μου περί Χ.Α. απέχουν έτη φωτός από αυτά του Νότη, αλλά όλο αυτό πολύ διαφημιστικό μου ακούγεται.Τόσα χρόνια που όλοι τα κονομούσαν, με τη δουλειά τους οκ δε τα εκλεψαν, δε τους πείραζε ο Σφακιανάκης. Τώρα που δε μπορούν να πουλήσουν ούτε cd επειδή ο κόσμος πεινάει, κοιτάει ο καθένας να βγάλει την ουρά του απέξω και να το παίξει δημοκράτης..Basta ρε Δέσποινα..!
Μια σκυλοτραγουδιάρα που είχε δηλώσει, λίγο πριν την κρίση, από κοινού με τον μπαλαδόρο - σελέμπριτι άντρα της, ότι έχει πρόβλημα γιατι δεν ξέρει πώς να χαλάσει τα λεφτά της, κάνει το αυτονόητο. Στην αντιπθετη περίπτωση τα πράγματα για την καριέρα της θα ήταν ακόμη χειρότερα απο ό,τι είναι ήδη. Δεν πειράζει, λεφτά έχει, τρέχουν οι τόκοι.Όσο για τον Σφακιανάκη, απολύτως αναμενόμενο, συνεπέστατος με την αμόρφωτη ξερολίαση του που επιδεικνύει από τότε που πρωτοεμφανίστηκε.
Μια χαρά όλα αλλά η τελευταία πρόταση δεν έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα, μη πω το αντίθετο.Κι αν δεν ήταν οι γονείς σου Δέσποινα μετανάστες; Δε χρείαζεται να είσαι μετανάστης για να ενδιαφερθείς για τη ΧΑ, γκέι για τα σύμφωνα συμβίωσης η άνεργος για την ανέργια κ.ο.κ. Σε μια υγιή κοινωνία τουλάχιστον.
Δεν ριχνω δηλητηριο εγω ακομα και σε αυτο διαφωνω με τον Νοτη. αυτος τα βαζει με τους γκέι και εγω με τους στρέιτ που τους υποστηριζουν. ποτε δεν τα εβαλα με τους γκέι.
Toolio & Exist μην την ψάχνετε, ο "i don't cheat life" είναι γνωστός τρολολό (http://www.youtube.com/watch?v=2Z4m4lnjxkY) . Έχει έναν, ξέρω γω, ανεψιό gay και χιουμάνγκους πρόβλημα με την αποδοχή(!) που του δείχνουν γονείς του, γιατί ως γκέις -εκτός των άλλων- δεν θα καταφέρει να διαιωνίσει τα γονίδια του με μία κοπέλα και η Γη θα σταματήσει να γυρίζει και να μην σας πω ότι θα σταματήσει και η διαστολή του Σύμπαντος ολτουγκεδερε...
Όχι, δείχνει ανδρεία να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο και μετά να το στέλνεις στο διάολο επειδή δε σου βγήκε όπως είχες ονειρευτεί και δε ζει τη ζωή του όπως σου αρέσει εσένα.ε ρε κάτι κουφά που ακούμε...
@ ExistΌχι! Σύμφωνα με τον “i don’t chat life” «ανδρείο» είναι να στείλεις το παρεκκλίνον παιδί στο διάολο, για να μην το εξαπατάς ότι είσαι χαρούμενος μ΄αυτό και ΚΥΡΙΩΣ για να μην εξαπατάς τον ίδιο σου τον εαυτό ότι είσαι χαρούμενος, ενώ δεν είσαι!!!Υποστηρίζει, δε, πως όλοι ανεξαιρέτως οι γονείς και κηδεμόνες ανά τη υφήλιο (ακόμη και στα πιο προοδευτικά μέρη) είναι πανδυστυχείς και θα είναι εσαεί πανδυστυχείς, όταν η κακιά μοίρα τους δίδει ένα μη str8 παιδί κι ότι η αποδοχή, δεν είναι αποδοχή –δεν υφίσταται καν τέτοιο πράγμα- αλλά είναι αρχαίο θέατρο, προς τέρψη των άκαρδων παρεκκλινόμενων τέκνων!Εν ολίγοις ο “i don’t chat life” κρατάει με νύχια και δόντια το δικαίωμα του στην αμετάκλητη ....πανδυστυχία του κόσμου και είναι κάτι που θα έχει εκφράσει εδώ μέσα ίσα με 100 φορές, σα ξεκούρδιστη λατέρνα, που διαθέτει μόνο 1 τραγούδι (και η Θεά να το κάνει τραγούδι).Τα μεταφέρω ορθώς, ανδρειωμένε μου άνθρωπε, ή παρεκκλίνω κάπου στην «δικαίωμα στην δυστυχία» αφήγησή σου;(Τα ίδια λες, τα ίδια θα σου λέω κι εγώ: Κανέναν-καμία Ψ. είδαμε ακόμη ή μπα;)
κατααρχας συγγνωμη που αλλαζουμε συζητηση απο την λαιφο. και εγω δεν κατηγορησα εσας. μπορει να ειναι λαθος τροπος σκεψης των στρειτ γονιων η αποψη αυτη που εξεφρεσα πλην ομως το 99% και το ξερετε και το ξερω καλα ετσι σκεφτεται. οχι μονο ελληνες αλλα παντου στον κοσμο. δεν ειναι οτι καλυτερο για τον γονιο. ας τον αφησουμε να εκφραστει ελευθερα και οχι κατω απο την πιεση των γεγονοτων. εχω πει πολλες φορες και εγω κατω απο την πιεση των γεγονοτων θα υπερασπιστω το παιδι μου μεχρι θανατου αν μου το πειραξουν. αλλα αυτο δεν αλλαζει την αποψη μου ουτε ολλων των γονιων. μην με παρεξηγεις λοιπον. δεν τρολλαρω οπως πολλοι νομιζουν και βγαζουν ευκολα συμπερασμα.ευχαριστω μονο και μονο που μου απαντησες σωστα χωρις υβρεις.
βρε καλα μου παιδια που με ρωτατε αν εχω δει ψυχολογο. αν εχετε τα guts και το λεω με την καλη εννοια δωστε στην μανα σας η τον πατερα σας να διαβασει αυτα που γραφω και αν δεν συμφωνησει εγω να κανω οτι μου πειτε. προσπαθειτε λογω λαιφο (αν δεν ειστε οι ιδιοι) να αλληλοσυγχαιρεστε και καλα κανετε. δωστε μου λοιπον εδω την μανα σας και τον πατερα σας να δουμε ποιος εχει δικιο η οχι. και δεν μιλαω για το δικο σας φυσιλογικο δικαιωμα να ειστε οτι ειστε αλλα το δικο τους φυσιολογικο διακαιωμα να μην χανουν την ζωη τους (οχι αγαπώντας σας.- αυτο ειναι δεδομενο- αλλα να αναγκαζονται να σας υπερασπιζουν). ξερετε η αγαπη σε κανει και κανεις πραγματα που δεν ειναι λογικα. εδω δεν προσπαθω να βρω ακρη με σας. ποτε δεν το ζητησα αυτο. εσεις ομως να αναζητατε την αληθεια των αλλων.
I don't cheat life, μπερδεύεις τη δική σου αλήθεια με τις αλήθειες των άλλων.Και στο λέω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: Αν το παιδί μου, μου πει ότι είναι gay το μοναδικό πράγμα που θα με στεναχωρήσει θα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι έκει έξω που σκέφτονται ακόμα σαν κι εσένα και πως θα νιώσει ότι θα πρέπει να απολογείται για αυτό που είναι. Τίποτα άλλο. Ως γονιός είναι λογικό ότι θα κάνω όνειρα για το παιδί μου, αλλά επειδή εγώ θα φτιάχνω στο μυαλό μου τη ζωή του με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δε σημαίνει πως και αυτό πρέπει να τη ζήσει έτσι ή πως αν δεν το κάνει θα μου είναι "φορτίο" η υπεράσπιση του.Επίσης η αγάπη και η επιθυμία να υπερασπίζεσαι τους ανθρώπους που αγαπάς πάνε μαζί. Δεν είναι έξτρα φορτίο η υπέρασπισή τους. Αν αγαπάς το παιδί σου το υπερασπίζεσαι όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί θέλεις. Γιατί δε μπορείς να νιώσεις καλά μέχρι να το κάνεις.Κοίτα, δε βλέπω νόημα σε αυτή τη συζήτηση.Κυρίως γιατί ούτε εσύ θα με κάνεις να αλλάξω γνώμη ούτε εγώ εσένα.Εκνευρίζομαι όμως πάρα πολύ όταν ακούω αυτά τα "99%".Μιλάς για εμένα (γιατί και εγώ straight είμαι) και ΔΕ με αντιπροσωπεύεις. Αντί λοιπόν να βάζεις ποσοστά, λέγε την άποψή σου ως δική σου (που έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις και όταν το κάνεις σε δημόσιο χώρο έχουμε κάθε δικαίωμα να την κρίνουμε) και άσε τα τι κάνει και τι νιώθει το 99% των γονιών. Κράτα στο μυαλό σου μια πισινή, αν όχι ότι κάνεις λάθος για τις απόψεις σου γύρω από το θέμα, τουλάχιστον για το ότι ξέρεις πως νιώθει η πλειοψηφία των γονιών.
"Ι don't cheat life", προσωπικά, σχεδόν κάθε φορά "κάτι χάνω" από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγεις να διατυπώσεις κάποια πράγματα:Επί παραδείγματι, τι εννοείς μ’ αυτό: "προσπαθείτε λογω λαιφο (αν δεν ειστε οι ιδιοι) να αλληλοσυγχαιρεστε"...Ποιοι είμαστε (ή δεν είμαστε) και τι κάνουμε, λέει;[Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σου για το ποια στάση πρέπει να κρατούν οι παππούδες-γιαγιάδες σε τυχόν μεικτό γάμο/σχέση του παιδιού τους, με "προϊόν" (αν επιλέξουν να κάνουν παιδιά) biracial εγγόνια. Εκεί υπερασπιζόμαστε όταν και όποτε χρειαστεί ή να μην «χάνουμε τον χρόνο μας» καλύτερα;]Επανερχόμενοι στα «δικά μας» αυτό που μάλλον δεν φαίνεται να έχεις αντιληφθεί είναι πως αρκετές φορές μία στάση ζωής αλλά και η στάση μας όσον αφορά διάφορα οικία πρόσωπα ενέχει συνειδητοποίηση, περνάει από πολλαπλά στάδια ωρίμανσης και πιθανόν είναι κάτι το οποίο θα εξελίσσεται, ως το πέρας της ζωής μας. Η στάση που περιγράφεις εσύ είναι μονολιθική, στερείται ευελιξίας και εξέλιξης του νου. Έχεις προεξοφλήσεις διά βίου όχι μόνο τη δική σου στάση αλλά και τη στάση του 99%! (Αλήθεια το γενναιόδωρο 1% σε τι αφορά; Τις οικογένειες "ουράνιο τόξο" ανά την υφήλιο; Έχουν και κάποιες-οι λεσβίες-gay οικογένειες και παιδιά, παρεμπιπτόντως).Επίσης "φοβερή" αυτή η ατάκα με την αγάπη, που σε ωθεί στο να κάνεις πράγματα που δεν είναι "λογικά".Ενώ η αδιαφορία, to turn the blind eye, ε; Υψηλό συναίσθημα και στάση ζωής!...Τι αλήθεια να την κάνεις την αγάπη όταν έχεις την ντροπή, την πίεση, τον αποκλεισμό, το κρύψιμο, τους εκβιασμούς και το μίσος που οδηγούν, ως γνωστόν, σε εντελώς "λογικά" πράγματα όπως: Kατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αυτοκτονία, ντουλάπα-διπλές και τριπλές ζωές, εξευτελισμό, κακοποίηση και δολοφονία.Δεν είσαι, δήθεν, κατά των gay και των λεσβιών αλλά είσαι υπέρ της συντήρησης ενός κυρίαρχου ομοφοβικού κοινωνικού πλαισίου, μέσω του οποίου αρκετά από τα ομοφυλόφιλα άτομα θα πρέπει να CHEAT LIFE κάθε μέρα, με τις προαναφερθείσες πιθανές αρνητικές συνέπειες.