Σεισμός

Νο μορ μπίτσιζ

Νο μορ μπίτσιζ Facebook Twitter
3

Η νέα σκηνή της «εναλλακτικής» R&B [στο δρόμο που άνοιξε ο Weeknd] είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει βγάλει η Αμερική τελευταία. Οι νέες R&B ντίβες έχουν άλλη αισθητική, με επιρροές από διάφορα είδη, από την γκόθικ ατμόσφαιρα της Tri-angle και το απόκοσμο σύμπαν του Burial, μέχρι το two-step και το footwork, με πειραγμένες τις στροφές, χαλαρά beat και ρομποτικούς ήχους, χωρίς το bitchiness που χαρακτήριζε το R&B (χμ, στις πιο πολλές), τα ξέκωλα που χόρευαν προκλητικά και έγλυφαν υπαινικτικά τα χείλια. Μια χαρά είναι και τα ξέκωλα, αλλά πόσο ξέκωλο ν’ αντέξεις;

Στη συλλογή  Saint Heron που μόλις κυκλοφόρησε η Solange Knowles έχει μαζέψει μερικά από τα δείγματα αυτής της σκηνής που δεν τη λες και νέα πια, αλλά ήρθε η ώρα να βγάλει τα επόμενα τεράστια ονόματα. Και μέχρι να τις κάνει κι αυτές ξέκωλα η επιτυχία, ορίστε κάποια από τα κομμάτια της συλλογής, ορισμένα καταπληκτικά:

Κατέβασε εδώ

3

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Εγώ έχω να πω, ας χαλαρώσουμε λίγο.Λίγο 00s R&B, old school Destiny's Child κι έτσι, λίγο πειραματικό, λίγο μινιμαλιστικό, λίγο μέχρι το τελευταίο κομμάτι-που είναι και Solange-έχω κοιμηθεί. Επίσης δεν θέλω να τους στεναχωρήσω, αλλά το "New R&B" τους, το έχει κάνει ο Frank Ocean από το 2011, σοζ.Δεν απορρίπτω, ίσως να μου αρέσει μετά το τρίτο άκουσμα.
μπα, κι ακόμα πιο παλιό από τον frank, και κοιμήσου ελεύθερα, καμία δεν θα στεναχωρεθεί. :)Απλά το R+Β έχει γίνει μουσική παραλιακής και καγκουράμαξου, κι αυτές αντέχονται...
ε το R&B για το οποίο μιλάμε δεν είναι παραλιακής. Επίσης αν συνεργέζεσαι με Pitbull και David Guetta έχεις θράσος να λες ότι κάνεις και R&B. Αυτή η προσπάθεια ευτυχώς δεν θα καταλήξει παραλιακή. Με αυτό που διαφωνώ βασικά είναι το ότι το ονομάζουν "New R&B", ενώ υπάρχουν πολλές ανάλογες προσπάθεις όπως λες και πριν τον Ocean, ο οποίος και το καθιέρωσε. Επίσης μου φαίνεται λίγο ψωμοζήτηκο να κάνεις collaboration και να το αποκαλείς new r&b θεωρόντας πως έχεις κάνει την καινοτομία της 10ετίας.