Μέρκελ: “Ούτε στην Τρόικα δεν πίστευαν στο πλεόνασμα της Ελλάδας”

Μέρκελ: “Ούτε στην Τρόικα δεν πίστευαν στο πλεόνασμα της Ελλάδας” Facebook Twitter
10

 

Για σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα “απολύτως άξιες θαυμασμού” έκανε λόγο η Άνκελα Μέρκελ μιλώντας στο συνέδριο της Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο, όπου πρόκειται να μιλήσει και ο Αντώνης Σαμαράς.



«Αρκετοί στην τρόικα δεν πίστευαν ότι η Αθήνα θα το επιτύχει, αλλά παρ' όλα αυτά, επιτεύχθηκε...και για αυτό έχω τεράστιο σεβασμό», είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Σημείωσε ότι «ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει πως πολλά δεν είναι όπως τα σκεφτόμασταν, αλλά η αλλαγή είναι σημαντική». 


Υπογράμμισε ακόμη ότι η οικονομική βοήθεια του Βερολίνου «συνδέεται πάντα με προσπάθειες που πρέπει να κάνουν τα κράτη που την λαμβάνουν» και έφερε ως επιτυχημένα παραδείγματα της δημοσιονομικής προσαρμογής την Ιρλανδία και την Ισπανία.«Και η  κατάσταση στην Πορτογαλία εξελίσσεται θετικά» είπε.



Υπενθυμίζεται ότι αύριο η κ. Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Εντάξει η Κάγκελα χάϊδεψε τα αυτιά του Ελληνα ψηφοφόρου, ώστε στις εκλογές να ψηφίσει ξανά τον Αntonis, ο Ντάισεμπλουμ τι είπε! Τα λόγια του Γκέρουν είναι απείρως πιο σημαντικά από εκείνα της Αγκελαρίου, η οποία σημειωτέον δεν έχει ακόμη σχηματίσει κυβέρνηση, άρα η οποιαδήποτε μπαρούφα λέγεται δωρεάν, και καλοπιάνει και τη γερμανική αριστερα!!!
Έρχονται οι εκλογές και αν δεν ειναι ο Σαμαρούκος στην εξουσία να δούμε αν οι Γερμανοί και οι Τροικανοί θα πάρουν ποτέ πίσω τα λεφτά τους. Γιατί μας έχουν κάνει προτεκτοράτο ουσιαστικά, απλά όχι φανερά. Όποτε με ωραίες δηλώσεις ο τύπος και οι εφημερίδες θα μας πείσουν να ξαναψηφίσουμε Σαμαρά. μπεεεεεεεεεεεεεεεε
Δυσκολα παντως θα τα χασουν τα λεφτα τους να ξερεις. Την Αργεντινη ακομα την τρεχουν οι δανειστες στα δικαστηρια και τα περισσοτερα να ξερεις πως τα χανει...
Μας "δουλεύουν" με σκοπό να δουλέψουμε για την επιτυχία της πολιτικής τους. Μιας πολιτική οικονομικής Γερμανοποίησης της Ευρώπης. Τα φιλοφρονήματα και η κολακεία είναι πιο φτηνά από τα δισεκατομμύρια. Υπάρχουν τρόποι να γίνουν τέτοιες "πανέλαφρες" γλωσσικές επιδοτήσεις μπούμερανγκ στην τσέπη της Γερμανίας, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.
Τα φιλοφρονήματα και η κολακεία είναι φτηνά και τσάμπα, όλον αυτόν τον καιρό έχουμε ακούσει πολλά τέτοια από διάφορους ξένους, αλλά απ' τα χείλη της Μέρκελ και του Σόιμπλε πρώτη φορά. Η Μέρκελ είχε έρθει στην Αθήνα, στο σπίτι μας, και δεν είπε να πει ένα κολακευτικό λογάκι.Τελικά όσοι πίστευαν ότι μετά τις γαλλικές εκλογές – αν θυμάστε – και την επικράτηση του Ολάντ, η άτεγκτη οικονομική πολιτική της Γερμανίας θα μαλακώσει, δεν είχαν ιδέα πόσο τεράστια είναι η διαφορά της ισχύς της Γερμανίας από την σημερινή Γαλλία. Και όσοι πίστευαν ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, το πρόσωπο της Γερμανίας θα γίνει πιο συναισθηματικό, τελικά δεν είχαν άδικο.Απ' ό,τι φαίνεται η Μέρκελ προετοιμάζει τον γερμανικό λαό και το γερμανικό κοινοβούλιο, να δεχτούν την επικείμενη χαλάρωση.