Ερώτηση στη Βουλή, αν στην Καλαμάτα θα γίνει βάση εκτόξευσης πυραύλων για το Διάστημα

Ερώτηση στη Βουλή, αν στην Καλαμάτα θα γίνει βάση εκτόξευσης πυραύλων για το Διάστημα Facebook Twitter
10

 

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βασίλης Καπερνάρος των ΑΝΕΛ, ξάφνιασε ρωτώντας τα αρμόδια υπουργεία αν σκοπεύουν να μετατρέψουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο διάστημα, για τουριστικούς λόγους.

 

Μάλιστα ανέφερε ότι η Καλαμάτα προσφέρεται για μια τέτοια μετατροπή και έκανε λόγο για ευκαιρία να έρθουν επενδύσεις.

 

Στην ερώτηση του βουλευτή απάντησαν ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος είπε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση του οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση που να αφορά στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα και ο Μ. Χρυσοχοίδης που σημείωσε ότι μία τέτοια μετατροπή προϋποθέτει οικονομοτεχνική μελέτη κόστους-οφέλους και σκοπιμότητας, δεδομένου ότι τέτοια αλλαγή χρήσης θα απαιτήσει υποδομές, επεκτάσεις και έργα κόστους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.



10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Υπήρξε ένα θέμα που μεταδόθηκε από πολλά κανάλια και όλα τα γνωστά ειδησεογραφικά site οπότε ενδεχομένως να συνέβη.Σύμφωνα με αυτήν, τον Απρίλιο ένας ομογενής καθηγητής που συνεργάζεται με την ΝΑΣΑ (υπαρκτό πρόσωπο) είχε εμφανιστεί σε ένα αναπτυξιακό συνέδριο στην Καλαμάτα και είχε δηλώσει πως θέλει να προτείνει την περιοχή για εγκατάσταση διαστημικού τουρισμού. Όχι βάση εκτόξευσης γιατί πρόκειται για πτήσεις πολύ μεγάλου ύψους και όχι πυραύλους κτλ. Η σημασία του περιστατικού βέβαια είναι ελάχιστη, αφού στα κριτήρια δημιουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων δεν είναι η καταγωγή του υπεύθυνου του προγράμματος.Η απορία μου είναι η εξής: Οι βουλευτές είναι βλάκες από πριν ή αποβλακώνονται όταν εκλέγονται; Αυτός ως επιτυχημένος δικηγόρος κάποια στιγμή της ζωής του θα έπρεπε να είναι σχετικά ευφυής. Τώρα πως του φαίνεται στην παρούσα φάση που βρίσκεται η χώρα ότι μια δήλωση είναι σοβαρό αναπτυξιακό σχέδιο;
Ναι αλλά έτσι δεν θα βοηθήσουμε το έργο των διεθνών Ιμπεριαλιστών ΚΑΙ Ιλουμινάτι που θα μας ψεκάζουν πλέον και από την στρατόσφαιρα?Ποιος ο ρόλος σας κύριε Καπερνάρε?Τι σας έχει τάξει η Νέα Τάξη Πραγμάτων για να την βοηθήσετε στο ελεεινό σχέδιο της να καταστρέψει την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και την ...ΕΡΤ?