Ρεκόρ στη σοδειά του οπίου στο Αφγανιστάν

Ρεκόρ στη σοδειά του οπίου στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
1

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα ότι στο Αφγανιστάν φέτος, τη χρονιά δηλαδή που οι στρατιωτικές δυνάμεις τη Δύσης ετοιμάζονται για αποχώρηση, η σοδειά του οπίου έκανε ρεκόρ.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι τα κέρδη θα πάνε σε πολέμαρχους που ανταγωνίζονται για εξουσία, με τις προεδρικές εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για του χρόνου. H επέκταση της καλλιέργειας παπαρούνας κατά 2.088 στρέμματα φέρνει σε δύσκολη θέση τη χώρα που επί δέκα χρόνια προσπαθεί να διαρρήξει τους δεσμούς ανάμεσα στα κέρδη από τα ναρκωτικά και τους Ταλιμπάν.

Ο διευθυντής του γραφείου εναντίον των ναρκωτικών και του εγκλήματος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η μαύρη αγορά εδραιώνεται στη χώρα και φαίνεται να αποκτά περισσότερη σημασία από τη νόμιμη.

Το Αφγανιστάν είναι η χώρα με την μεγαλύτερη καλλιέργεια παπαρούνας, από την οποία παράγεται το όπιο και η ηρωίνη. Η σοδειά του Αφγανιστάν πέρυσι αντιπροσώπευε το 75% της παγκόσμιας προμήθειας των συγκεκριμένων ναρκωτικών. Φέτος το ποσοστό θα εκτιναχθεί στο 90%.

Η μεγάλη αύξηση στη σοδειά οφείλεται σε πολλούς παράγοντες: τα ξένα στρατεύματα έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την οριστική αποχώρηση της επόμενη χρονιάς, η τιμή του οπίου εκτινάχθηκε πέρυσι και φαίνεται ότι λείπει η πολιτική θέληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM
«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Το 2016 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας όπου της αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια