Για φοροδιαφυγή 5,5 εκ. κατηγορείται ο Καπερνάρος

Για φοροδιαφυγή 5,5 εκ. κατηγορείται ο Καπερνάρος Facebook Twitter
3

Δικηγόρους και γιατρούς οι οποίοι φοροδιέφευγαν εντόπισε το ΣΔΟΕ μετά από ελέγχους και διαβίβασε στον εισαγγελέα το πόρισμα. Μεταξύ αυτών που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή είναι ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος φέρεται να είχε αποκρύψει εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος ο κ. Καπερνάρος, απαντώντας σήμερα μέσα από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 στις κατηγορίες μίλησε για πολιτικό χτύπημα λέγοντας: «Είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Κάποιος επίορκος από το ΣΔΟΕ έχει σχέση με μια σελίδα. Το θέμα είναι πολιτικό και μόνο».


Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Εμένα δεν μου δίνουν τα στοιχεία γιατί λένε ότι είναι φορολογικό απόρρητο. Τους ρωτάω και δεν μου τα δίνουν».

«Ζήτησα επίσημο αντίγραφο της ανώνυμης καταγγελίας γιατί μου είπαν ότι το έχουν χάσει».

Και ξεκαθαρίζει μάλιστα: «Έβγαλαν αυτή την υπόθεση γιατί είναι το δικό μου ονοματεπώνυμο. Ήθελαν να βγάλουν την ιστορία μου στα μανταλάκια». Ο κ. Καπερνάρος ανέφερε ακόμη: «Δεν είμαστε από τα παιδιά που καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Θα τους ενοχλώ. Θα τους αντιμετωπίσω».

Για φοροδιαφυγή κατηγορείται ακόμη γνωστός γιατρός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αλλά και ιδιοκτήτης βίλας στη Μύκονο, την οποία εκμίσθωνε χωρίς να δηλώνει το εισόδημα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν ξερω αν εχει κανει κατι (ολοι εχουν φαινομενικα πειστικες δικαιολογιες), αλλα το να βγαινει το ονομα του διπλα σε ανωνυμο "γνωστο γιατρο" και "παλαιμαχο ποδοσφαιριστη" ειναι φαουλ. Εκτος αν βγηκε μονος του για να προλαβει.
Οσο πιο [υποπτος] είσαι τόσο πιο πολύ σκούζεις, αυτό έχω καταλάβει. Κάτι αντίστοιχο με το να είσαι καχύποπτος με τους ιεράρχες με τα μακριά γένεια.
Το τραπεζικό σύστημα σε άγαστη συνεργασία με το πολιτικό σύστημα, με την ψήφιση του απορρήτου των καταθέσεων ήταν και είναι ο παράδεισος της φοροδιαφυγής και της διακίνησης του μαύρου χρήματος στην Ελλάδα. Οταν στις δεκαετίες εκείνες, που η διακίνηση κεφαλαίων ήταν δύσκολη, το τραπεζικό απόρρητο των καταθέσεων ήταν που προστατευε όλους αυτούς τους δικηγόρους,εργατολόγους, γιατρούς ,μηχανικούς και όλα εκείνα τα μικροαστικά και μεσοαστικά στρώματα που παρείχαν υπηρεσίες ελευθέρου επαγγελματία (με την φορολογική εννοια του όρου ) και άλλων επιχειρηματιών να φοροδιαφεύγουν ασυστόλως και με όλη τους την άνεση.Και μιά που μιλάτε για φοροδιαφυγή να πουμε και κάτι ακόμα. Είναι νόμιμο να συνάπτωνται δάνεια μεταξύ ιδιωτών, άρα ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου νόμιμα σύναψε το δάνειο μεταξύ του νυν προέδρου της δημοκρατίας για να μπορέσει να μπεί κάτω απο ενά κεραμίδι.Το ερώτημα είναι άλλο, οι συμβάσεις δανείων μεταξύ ιδιωτών προσκομίζονται στην εφορία και επιβαρύνονται με χαρτόσημο 3% επι του ποσού του δανείου, οι εν λόγω κύριοι τήρησαν αυτοι την διαδικασία? γιά έχουμε μία περίπτωση φοροδιαφυγής που αφορά ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες