Oι πλούσιες σε πρωτείνη τροφές αδυνατίζουν πιο αποτελεσματικά από τις αυστηρές δίαιτες

Oι πλούσιες σε πρωτείνη τροφές αδυνατίζουν πιο αποτελεσματικά από τις αυστηρές δίαιτες Facebook Twitter
10

Η Janet Walberg Rankin, PhD του Τμήματος Διατροφής του Ανθρώπου, Τροφίμων και Άσκησης του πανεπιστημίου Virginia Tech, έγραψε ένα άρθρο το οποίο εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, όπως γράφει η Huffington Post.

Η ερευνήτρια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μικρή μείωση των θερμίδων σε συνδυασμό με κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τις αυστηρές δίαιτες.

Επιπλέον, συνιστά αερόβια άσκηση μέτριας έντασης τρεις έως πέντε μέρες την εβδομάδα για μια πιο υγιή φυσική κατάσταση.

Σχετικά με τη διατροφή η Dr. Rankin γράφει ότι οι περισσότεροι οργανισμοί και κρατικοί φορείς συνιστούν μείωση των θερμίδων κατά 500 έως 1.000 ανά ημέρα. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων ημερησίως σπάνια καταφέρνουν να διατηρήσουν το βάρος τους, γιατί είναι πιο δύσκολο να τηρήσουν ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα.

Βραχυπρόθεσμες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η λήψη πρωτεΐνης οδηγεί σε ένα αίσθημα πληρότητας , το οποίο βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να τρώνε λιγότερες θερμίδες .

Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι τα συχνά μικρά γεύματα δεν συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Η Dr. Rankin συνιστά τρία τακτικά γεύματα, όλα με πρωτεΐνη, με σνακ επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη, αν είναι απαραίτητα.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία από κλινικές δοκιμές, τα 250 λεπτά μέτριας έντασης αερόβιας άσκησης είναι απαραίτητα για την απώλεια λίπους και βάρους.


Το άρθρο της Dr. Rankin δημοσιεύτηκε στο American Journal of Lifestyle Medicine τον Οκτώβριο.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Όσον αφορά τη μείωση των θερμίδων, αυτή η ποσότητα θερμίδων συνίσταται να μειώνεται για να υπάρχει μία ικανοποιητική απώλεια βάρους. Αυτό που λέει η Dr Rankin θα ήταν ιδανικό, αλλά θα άντεχε κανείς σας να χάνει μόνο 200-300 γρ την εβδομάδα ; Και σε έναν ολόκληρο μήνα 1 κιλό ; Σκεφτείτε έναν παχύσαρκο να του πεις πως θα πρέπει να ακολουθεί επί μία τετραετία συγκεκριμένο πρόγραμμα ... Αυτό που στην ουσία λέει, είναι να αυξήσεις τις ενεργειακές σου ανάγκες μέσω της άσκησης ( ένα από τα οφέλη, γιατί, πράγματι, τα οφέλη της ήπιας άσκησης είναι τεράστια ), ώστε να μη χρειαστεί να μειώσεις πολύ την πρόσληψη τροφής.Όσον αφορά τα μικρά και συχνά γεύματα, μπερδεύτηκα, γιατί συστήνει ακριβώς αυτό που απορρίπτει. Αυτό που συστήνει εννοούν οι διαιτολόγοι όταν λένε μικρά και συχνά γεύματα.
Ο καλύτερος συνδυασμός είναι η δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη αλλά αυξημένη και σε φυτική λιπαρά (π.χ. ελαιόλαδο/φυστικοβούτυρο) και υδατάνθρακες χαμηλού GI που (σε αντίθεση με τα σάκχαρα) σου δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού. Σε συνδυασμό με γυμναστική αποκτάς πολύ εύκολα καλλίγραμμο σώμα και ας μην είσαι στα πρώιμα 20 σου
"Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι τα συχνά μικρά γεύματα δεν συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Η Dr. Rankin συνιστά τρία τακτικά γεύματα"Μια πολύ σωστή θέση που πρέπει επιτέλους να ακουστεί, και να σταματήσει ο μύθος των "συχνών γευμάτων", 5 φορές τη μέρα, κάθε 3 ώρες. Μέσα σε 3 ώρες το στομάχι δεν έχει προλάβει να χωνέψει όλες τις τροφές, και από πάνω του βάζουμε και άλλη τροφή.Με συνέπεια να μην αναγνωρίζονται σωστά οι τροφές από τον οργανισμό και να αποθηκεύονται ως λίπος.
"Η Dr. Rankin συνιστά τρία τακτικά γεύματα, όλα με πρωτεΐνη, με σνακ επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη, αν είναι απαραίτητα."Με άλλα λόγια συνιστά 5 γεύματα την ημέρα. Ο άνθρωπος είναι προγραμματισμένος να πεινάει κάθε 4 ώρες. Η λήψη τροφής προγραμματισμένα κάθε 3,5 περίπου ώρες συνιστάτε για να μη σε κυριεύσει το αίσθημα πείνας στο 4ωρο και φας οτιδήποτε βρεις μπροστά σου. Για να χάσεις βάρος πρέπει να απλά να καις περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνεις.
"Επιπλέον, συνιστά αερόβια άσκηση μέτριας έντασης τρεις έως πέντε μέρες την εβδομάδα για μια πιο υγιή φυσική κατάσταση"Αναλυτικότερα δε μπορεί να το γράψει στο κείμενο.