Δεν ξέρει κανείς ποιοι είναι, από πού εμφανίστηκαν, τι άλλο έχουν κάνει μέχρι τώρα, ποιος τους φτιάχνει τα τριπαριστά βίντεο, μόνο καναδυο ενδείξεις υπάρχουν για την ταυτότητά τους εδώ κι εδώ, σημασία έχει ότι είναι από τα πράγματα που μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα. Φόλκ-στεπ; Φλόκ-στεπ; Χόμπιτ ροκ; Όπως κι αν το ονομάζουν οι αγνοί πιτσιρικάδες, όσο κι αν το περιγράψεις αυτό που παίζουν, πρέπει να τους δεις στα βίντεο για να καταλάβεις γιατί ξαφνικά έγιναν χοτ και όλοι ψάχνουν να τους βρουν.

 

 

Η μουσική τους μπορεί να μην είναι ουρανοκατέβατη, μπορεί να μην είναι καν πρωτότυπη, είναι όμως όμορφη, είναι groovy, έχει ωραίες μελωδίες και σου κολλάει ό,τι ώρα κι αν την ακούσεις, από μεσημέρι με ήλιο μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα.

 

Κάποιος προσπάθησε να κάνει αναγραμματισμούς με το όνομά τους και κατέληξε ότι το Bank Ze είναι από το Banksy, ΟΚ, η φαντασία μπορεί να οργιάσει.

 

 

Εμένα μου θυμίζουν κάτι αλλόκοτα φολκ αγγλικά συγκροτήματα των ’90s όπως οι   Gorky's Zygotic Mynci ή τις [πολύ πετυχημένες] απόπειρες που είχαν κάνει οι Future Sound Of London να παίξουν ’70s ψυχεδελικούς ήχους ως Amorphous Androgynous.

 

 

Όποιοι κι αν είναι, είναι πολύ καλοί.

 


Και οι Amorphous Androgynous: