Χόμπιτ ροκ από την άκρη του Ίντερνετ

Χόμπιτ ροκ από την άκρη του Ίντερνετ Facebook Twitter
1

Δεν ξέρει κανείς ποιοι είναι, από πού εμφανίστηκαν, τι άλλο έχουν κάνει μέχρι τώρα, ποιος τους φτιάχνει τα τριπαριστά βίντεο, μόνο καναδυο ενδείξεις υπάρχουν για την ταυτότητά τους εδώ κι εδώ, σημασία έχει ότι είναι από τα πράγματα που μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα. Φόλκ-στεπ; Φλόκ-στεπ; Χόμπιτ ροκ; Όπως κι αν το ονομάζουν οι αγνοί πιτσιρικάδες, όσο κι αν το περιγράψεις αυτό που παίζουν, πρέπει να τους δεις στα βίντεο για να καταλάβεις γιατί ξαφνικά έγιναν χοτ και όλοι ψάχνουν να τους βρουν.

Η μουσική τους μπορεί να μην είναι ουρανοκατέβατη, μπορεί να μην είναι καν πρωτότυπη, είναι όμως όμορφη, είναι groovy, έχει ωραίες μελωδίες και σου κολλάει ό,τι ώρα κι αν την ακούσεις, από μεσημέρι με ήλιο μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα.

Κάποιος προσπάθησε να κάνει αναγραμματισμούς με το όνομά τους και κατέληξε ότι το Bank Ze είναι από το Banksy, ΟΚ, η φαντασία μπορεί να οργιάσει.

Εμένα μου θυμίζουν κάτι αλλόκοτα φολκ αγγλικά συγκροτήματα των ’90s όπως οι   Gorky's Zygotic Mynci ή τις [πολύ πετυχημένες] απόπειρες που είχαν κάνει οι Future Sound Of London να παίξουν ’70s ψυχεδελικούς ήχους ως Amorphous Androgynous.

Όποιοι κι αν είναι, είναι πολύ καλοί.


Και οι Amorphous Androgynous:

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια