Θα επιστρέφουν στα σχολεία τα χρησιμοποιημένα βιβλία

Θα επιστρέφουν στα σχολεία τα χρησιμοποιημένα βιβλία Facebook Twitter
9

Την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στον Real Fm ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μελετάται ο τρόπος με τον οποίο τα βιβλία θα επιστρέφουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ώστε να χρησιμοποιούνται και πάλι από τους μαθητές.

«Μελετάμε ένα τρόπο ώστε αυτά τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, να δίδονται πάλι για χρήση», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, προσθέτοντας ότι «στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για τρία χρόνια. Εμείς γιατί να τα πετάμε;». Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι κάθε οικογένεια θα χρεώνεται το βιβλίο, στο οποίο θα μπει μια ειδική μεμβράνη για να μην μουτζουρώνεται. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής του βιβλίου οι γονείς θα πληρώνουν την αξία του.  

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Θυμάμαι μικρος, τα βιβλία μου, που τα έχω κρατήσει όλα, είχαν την έννοια της δωρεάς. Τα κείμενα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας για να τα διαβάζω όποτε θελήσω, το ανθολόγιό μου, η μελέτη περιβάλλοντος, Ο Ξενοφώντας, Η άλγεβρα.Δε λέω πως είναι παράλογο μέτρο, αλλά μήπως το πρόβλημα μας είναι η στάση προς τα βιβλία και τη γνώση, όπως και το ότι βαφτίζουμε μέτρα οικονομίας ως μέτρα εκσυγχρονισμού;
Αχ, τι ωραία ιδέα!Ζήλεψε ο υπουργός το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας και είπε να αναβαθμίσει και το ελληνικό με αυτό το λαμπρό μέτρο!Όχι, δεν το κάνει επειδή το ΔΝΤ ζητάει λεφτά και προσπαθούν να βγάλουν απ' τη μύγα ξύγκι, όχι προς Θεού!Το κάνει για να σταματήσουν οι μαθητές να καίνε τα βιβλία στο τέλος του χρόνου!!!Η αιτία όλων των δεινών μας είναι ακριβώς αυτό: ότι ο μόνος τρόπος για να μην κάψει ένας μαθητής το βιβλίο του είναι να το απειλήσουν ότι θα το χρεωθούν οι γονείς του!
Απολύτως απαραίτητο μέτρο. Να αποφεύγονται έτσι και οι λαμπαδάρηδες κάθε τέλος της χρονιάς.Τίποτα δεν είναι δωρεάν, όλα είναι δανεικά. Ο σεβασμός σε κάποιο αντικείμενο μπορέι να έρθει μόνο αν ξέρουμε ότι πρέπει να το μοιραστούμε.
Ναι, ναι , ναι, χρόνια το λέμε επιτέλους ας γίνει πράξη. Τέρμα πια στο τριτοκοσμικό κάψιμο βιβλίων στο τέλος της χρονιάς. Σε όλη τη Ευρώπη τα βιβλία ή επιστρέφονται ή είναι ηλεκτρονικά μόνο. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο ξαναεκτυπώνονται.
όχι και πάλι όχι . τι άλλο τρόπο θα σκεφτούν για να μας πάρουν λεφτά; έλεος. Είμαι δηλαδή η μόνη που έχει κρατήσει τα βιβλία απο τα αγαπημένα της μαθήματα; την τελευταία φορά που κοίταξα η παιδεία ήταν δωρεάν κ όχι δανειζόμενη.