Σεισμός

«Οι μεγάλοι σκότωσαν τη γατούλα μου, τον καλύτερό μου φίλο»

«Οι μεγάλοι σκότωσαν τη γατούλα μου, τον καλύτερό μου φίλο» Facebook Twitter
9

O Rayden Sazama έγραψε το εξής γράμμα προς τον αρχισυντάκτη της Herald Journal:

«Το όνομα της γατούλας μου είναι Toothless… την περασμένη εβδομάδα, ένα βράδυ δε γύρισε σπίτι…

Την Τετάρτη ο πατέρας μου μετά τη δουλειά του πήγε στο καταφύγιο ζώων την ώρα που έκλεινε… Τον άφησαν να κοιτάξει στα κλουβιά, και βρήκε την Toothless! Η κυρία εκεί του είπε ότι θα μπορούσε να την πάρει την επόμενη μέρα.

Ο πατέρας μου ξαναπήγε την επόμενη μέρα και του είπαν ότι δεν υπάρχει μαύρη γάτα με πυκνό τρίχωμα… Η γυναίκα που την προηγούμενη μέρα του είπε να ξαναπάει είπε ότι λυπάται. Είχε ξεχάσει να αφήσει σημείωμα για να πληροφορήσει τους υπόλοιπους ότι κάποιος θα έπαιρνε την Toothless και την είχαν σκοτώσει εκείνο το πρωί. Απλώς ξέχασε να γράψει ένα σημείωμα για να σώσει ένα μέλος της οικογένειάς μου. Την σκότωσαν και δεν ξέρω γιατί…

Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Η γάτα μου είναι νεκρή – οι άνθρωποι που τη σκότωσαν δεν την δίνουν στον πατέρα μου για να τη θάψουμε. Τώρα τι να κάνω;

Rayden Sazama»

9

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Θλιβερό, δυστυχώς αυτού του είδους καταφύγια δεν είναι φιλοζωικές οργανώσεις αλλά συνήθως κρατικές υπηρεσίες με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων που όμως όταν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την υιοθεσία σκοτώνουν τα ζώα μιας και το κόστος συντήρησης τους είναι απαγορευτικό. Το συγκεκριμένο από ότι φαίνετε δεν έκανε καλά τη δουλεία του και ελπίζω μετά από αυτή την ιστορία να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο και οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη που έχει η θέση τους…Φυσικά στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και σε αυτό τον τομέα αλλά καλό θα είναι να μην συγχέουμε τις φιλοζωικές και τους εθελοντές που ασχολούνται με το πρόβλημα των αδέσποτων με αυτά τα ‘’καταφύγια’’. Το πρόβλημα ξεκινάει με την έλλειψη παιδείας και μη εφαρμογή ή και έλλειψη νομοθεσίας σχετικά με τα κατοικίδια.Υ.Γ.1. Δεν αγοράζουμε αλλά υιοθετούμε κατοικίδια, δεν πέφτουμε θύματα της μόδας αγοράζοντας κάποια φυλή ακατάλληλη για τις ανάγκες μας και το χώρο μας, στειρώνουμε το ζωάκι μας, τα ζωάκια δεν είναι κατάλληλα για δωράκια, βάζουμε microchip ή ταυτότητα με τα στοιχεία μας στο κατοικίδιο και σιγά σιγά η κατάσταση θα βελτιωθεί. Υ.Γ.2. Φροντίζουμε την υγεία, καθαριότητα του κατοικίδιου και δεν αφήνουμε ‘’βρομιές’’ σε δρόμους και πάρκα… δεν χρειάζεται να δίνουμε δικαιολογίες σε ανεγκέφαλους για βασανισμούς και φόλες.
Αξίζει να διαβάσετε την αρχική επιστολή. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: να υπάρχουν καταφύγια (που σκοτώνουν ζώα) και όχι αδέσποτα ή να υπάρχουν αδέσποτα που παλεύουν να επιβιώσουν...
ΙΙΙΙΙΙ τώρα το ξαναδιάβασα!Απόλυτο δίκιο παιδιά!Μαλακία μου.΄-.-' Και απορούσα γιατί ήταν είδηση,αφού δεν πέρναγε απο το μάτι μου ότι την γάτα την είχαν.Συμπάσχω και με το παιδί και με το βρίσιμο.Respect your eyes
Έχουμε μάθει να είμαστε πικρόχολοι και να τα θεωρούμε όλα άσπρο-μαύρο χωρίς να εξετάζουμε πρώτα κάτι, απαντάμε και όποιον πάρει ο χάρος.Και μένα μου φάνηκε ακραίο το σχόλιο αλλά αποδεκτή η εξήγηση και η παραδοχή για το άκυρο.