Στα ίδια περίπου επίπεδα φαίνεται πως κυμαίνονται τα ποσοστά Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δυο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα, στον Σαββατιάτικο Τύπο. Συγκεκριμένα πρόκειται για δημοσκόπηση της Metrisis, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά", και για δημοσκόπηση της Pulse RC, που έγινε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

 

Αναλυτικότερα όσον αφορά την δημοσκόπηση της Metrisis, η Ν.Δ φαίνεται πως έχει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1.2%, με την Ν.Δ να έχει ποσοστό, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου 21,9% έναντι 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, με 5,7%, ενώ στο 5,1%  βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

 

Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%.

 

Εκτός Βουλής παρουσιάζεται η ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό 1,9%.

 

Ενδιαφέρον έχει επίσης το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει προς τη λανθασμένη κατεύθυνση. Το 76,7% θεωρεί ότι οδεύουμε λάθος, ενώ το 15,8% θεωρεί ότι βαδίζουμε σωστά.

 

Όσον αφορά την δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse RC, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μία μονάδα από την ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή.

 

Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5%. Η ΝΔ ακολουθεί με 23,5%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 7,5%, το ΚΚΕ το 6%, οι ΑΝ.ΕΛ το 5% και η ΔΗΜΑΡ στο 3,5%.