Θρίλερ με το 4χρονο κορίτσι που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά

Θρίλερ με το 4χρονο κορίτσι που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά Facebook Twitter
59

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση με το τετράχρονο κατάξανθο κοριτσάκι που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, πριν από λίγες ημέρες.

Ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στο πλαίσιο της προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στον καταυλισμό Ρομά των Φαρσάλων και κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία δύο ημεδαπών, ενός 39χρονου και μιας 40χρονης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μαζί τους διέμενε ένα ανήλικο κορίτσι, ηλικίας τεσσάρων ετών περίπου».

Μάλιστα, η ανακοίνωση κάνει λόγο και για τα χαρακτηριστικά της μικρούλας, τα πράσινα της μάτια, το λευκό της δέρμα και τα ξανθά μαλλιά «χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά των ανωτέρω, που φέρονται ως γονείς του».

Εξετάσεις DNA

 

Μετά την έφοδο των αστυνομικών στον καταυλισμό, η οποία έγινε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, οι αρχές πήραν το κοριτσάκι και συνέλαβαν το ζευγάρι των Ρομά που εμφανίστηκαν ως «γονείς».

Στη συνέχεια η μικρή υποβλήθηκε σε εξετάσεις DNA που έδειξαν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ της 4χρονης και του ζευγαριού των Ρομά.

Το ζευγάρι, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και κατά την ανάκριση που έγινε οι καταθέσεις τους παρουσίαζαν πολλές ασάφειες, αντικρουόμενες πληροφορίες, ενώ άλλαζαν διαρκώς τους ισχυρισμούς τους, όπως αναφέρουν αστυνομικοί.

Τελικά, και μετά από έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι το πήραν το 2009 οι δυο Ρομά, από τους βιολογικούς γονείς του. Ωστόσο ακόμα παραμένουν άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με το πως έγινε αυτό. Στη συνέχεια, και με πλαστά έγγραφα εξέδωσαν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων τη ληξιαρχική πράξη γέννησης - βάπτισης του.

Κατά την έρευνα, βρέθηκε ακόμα ότι η 40χρονη γυναίκα κάτοχος δύο δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, και πως διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες , μία στον Δήμο Λαρισαίων, στην οποία φαίνεται πως είναι μητέρα πέντε κοριτσιών και ενός αγοριού, και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία φαίνεται πως είναι μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.

Επιπλέον, φαίνεται πως έχει γεννήσει 3 παιδιά σε διάστημα 5 μηνών, και άλλα 3 παιδιά το ακριβώς επόμενο διάστημα 3,5 μηνών!

Αλλά και για τον 39χρονο Ρομά, οι αρχές βρήκαν πως έχει (εκτός από τις δυο προηγούμενες) και  τρίτη οικογενειακή μερίδα στον Δήμο Φαρσάλων, όπου εμφανίζεται ως πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Σε βάρος των δυο Ρομά σχηματίσθηκε δικογραφία για αδικήματα αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση.

Καλείται όποιος γνωρίζει ο,τιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει με τις Αρχές

 

Να σημειωθεί ότι Ύστερα από προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410 683171 και 2410 683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Άραγε τα υπόλοιπα τέσσερα (;) ή επιπλεόν παιδάκια τους που επίσης δηλώθηκαν οτι γεννήθηκαν σε διάστημα (πόσων άραγε) μηνών θα υποβληθούν σε έλεγχο DNA ή θεωρούμε δεδομένο οτι είναι πράγματι παιδιά τους;
@σταδαίος. Στο χωριό της γυναίκας μου πριν 60-70 χρόνια εγκατέστησαν ένα πληθυσμό από Ρομά οι οποίοι πλέον είναι το 30-35% του πληθυσμού (τα υπόλοιπα είναι πρόσφυγες και ντόπιοι σε ίσα μέρη). Οι Ρομά όπως και οι πρόσφυγες είναι πλέον πλήρως αφομοιωμένοι. Όλοι νοικοκυραίοι. Δεν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, αλλά σέβεται ο κάθε πληθυσμός την κουλτούρα του άλλου. Στα γλέντια των Ρομά πηγαίνει όλο το χωριό. Τελευταία άρχισαν να πέφτουν και τα τελευταία εμπόδια και τσιγγάνοι έχουν παντρευτεί ντόπιες κτλ. Μήπως στο δικό σου χωριό τους κράτησαν απομονωμένους επειδή ήταν γύφτοι και δεν τους δώσανε ποτέ μια ισότιμη ευκαιρία; Μήπως όταν ήταν μικροί οι συγχωριανοί σου οι δικοί τους τους μάθανε ότι οι γύφτοι είναι βρομιάρηδες και κλέφτες και ποτέ δεν το ξέχασαν; Μήπως κοροϊδεύανε τα γυφτάκια στο σχολείο σου που ήταν κακοντυμένα και δεν μιλούσαν καλά ελληνικά; Ίσως να μην είναι έτσι και να έχω άδικο να υποθέτω τέτοια για το χωριό σου, αλλά ξέρω άλλες τέτοιες περιοχές και αυτά τα πράγματα είναι που πωρώνουν τους ανθρώπους και τους κρατάνε χώρια.Οι Έλληνες Ρομά αξίζουν και πρέπει να αφομοιωθούν στην κοινωνία μας. Είναι ντροπή για μια προοδευμένη κοινωνία να έχει μέλη με παιδική θνησιμότητα στα κόκκινα, αναλφαβητισμό, ανέντακτο και απομονωμένο. Όταν μια μειονότητα είναι απομονωμένη σχεδόν πάντα φταίει η κοινωνία και όχι η μειονότητα.
Φίλτατε ΔεΛαΝετ δεν είμαι από την Ηλία αλλά κατάγομαι από Χαλκίδα και Σαντορίνη.Στην Ηλεία(και συγκεκριμένα στην Κουρούτα) πηγαίνω συχνά-πυκνά για διακοπές σε εξοχικό φίλων.Επίσης γνωρίζω αρκετά παιδιά από την γύρω περιοχή.Οι Ρομά είναι παραβατικοί καθότι είναι επιρρεπής στην κλεψιά (ότι τους γυαλίσει...),τρέχουνε σαν δαιμονισμένοι με τα αγροτικά τους και όταν κάνουνε τα γλέντια τους δεν κοιμάται η γύρω περιοχή από τα κλαπατσίμπαλα.Περιττό να αναφερθώ στο εμπόριο ναρκωτικών.Μπορώ να πω ότι το χειρότερο είναι η κλεψιά...Και χειρότερα από όλα είναι οι "καινούργιοι" Ρομά από Βουλγαρία-Ρουμανία που δεν έχουνε "εκπολιτιστεί" ακόμα.Αυτοί και να παραβατικοί...!Πάντως,και χωρίς παρεξήγηση,δεν γνωρίζω μέρος που να απορροφήσει πλήρως ή σεχδόν πλήρως τους Ρομά.Σχετικά με την τελευταία σου παράγραφο υπάρχει,άραγε,κοινωνία Δυτικής χώρας που να έχει καταφέρει να αφομιώσει τους Ρομά???!!!
Με τη πρώτη ευκαιρία οι λοξοκοιτάζοντες τους ναζί παραθέτουν απόψεις του στυλ "κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς". Φαντάζομαι ότι είναι οι ίδιοι που τους αποκαλούν "γύφτους" και θεωρούν ότι για την μη αφομοίωση τους από την ελλ. κοινωνία φταίνε οι ίδιοι επειδή διαφέρουν και δεν καταδέχονται να ζήσουν σε πολυκατοικίες, να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία που οι συμμαθητές θα τα βρίζουν και αρνούνται να κάνουν χημειοθεραπεία αλλαγής χρώματος. Η θεωρία της "έφεσης" που καλούμαστε να παραδεχτούμε ότι αυτή η κοινωνική ομάδα Ελλήνων (που όμως σύμφωνα με το jimaras απαρτίζεται... φυλετικά) έχει προς τις έκνομες πράξεις είναι ακριβώς εκείνη που συντηρεί, αναπαράγει και τροφοδοτεί αυτό το χυδαίο και τάχα εξυπνακίστικο ρατσισμό. Τι κι αν μισείς τη ΧΑ, εκείνη σε αγαπάει...
<<θεωρούν ότι για την μη αφομοίωση τους από την ελλ. κοινωνία φταίνε οι ίδιοι επειδή διαφέρουν και δεν καταδέχονται να ζήσουν σε πολυκατοικίες, να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία που οι συμμαθητές θα τα βρίζουν και αρνούνται να κάνουν χημειοθεραπεία αλλαγής χρώματος.>> Σε καμμιά κοινωνία δεν θέλουνε να ενταχθούν καθότι θέλουνε τα δικά τους ήθη και έθιμα.Οι ελάχιστοι που εντάσσονται είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
@jimarasssss 18.10.2013 | 17:36 > η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ελλήνων, και η οποία απαρτίζεται απο 9 φυλές (google it) είναι γνωστό τοις πάσι ότι έχουν ιδιαίτερη έφεση σε συγκεκριμένες παράνομες πράξεις.Ποια είναι όμως τα αίτια αυτής της έφεσης; Το έχουν στο αίμα τους; Το έχουν στην κουλτούρα τους; Ή μήπως σπρώχνονται προς τα εκεί λόγω κοινωνικού αποκλεισμού;> το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των φυλών είναι αδήλωτοι, δλδ είναι πολίτες-φαντάσματαΕπειδή οι ίδιοι δεν δέχονται να εγγραφούν στα δημοτολόγια ή επειδή δεν τους δέχονται οι δήμοι;
Ποια είναι όμως τα αίτια αυτής της έφεσης; Το έχουν στο αίμα τους; Το έχουν στην κουλτούρα τους; Ή μήπως σπρώχνονται προς τα εκεί λόγω κοινωνικού αποκλεισμού; Πηγή: www.lifo.grσαφως και ειναι θεμα κουλτουρας, μιας κουλτουρας που ομως δεν φαινεται να θελουν να αλλαξουν. και για να γινω σαφης: ειναι μια κοινωνικη ομαδα, που ζει νομαδικα, χωρις (επισημη) ηλεκτροδοτηση, υδροδοτηση και την οποιαδηποτε πολυτελεια του δυτικου πολιτισμου. κοιμαται σε αντισκηνα, κυρια πηγη εισοδηματος ειναι το παρεμποριο και η επαιτεια (ας υποθεσουμε οτι οι αξιοποινες πραξεις δεν υπαρχουν καν). αν και παιρνουν επιδοματα για μορφωση, απλα δεν ενδιαφερονται, δεν συμμορφωνονται ποτε με τους νομους και τους κανονες που ισχυουν για ολους, αλλά πάντα παραπονιουνται για την ελλειψη κρατικης μεριμνας, την οποια οταν την εχουν στην καλυτερη την εκμεταλλευονται προς ωφελος δικο τους και εις βαρος του κρατους. που θελω να καταληξω? οτι δεν ΓΙΝΕΤΑΙ να εχεις μεγαλωσει πουλωντας αναπτηρες και εσυ και ο αντρας σου. να βλεπεις οτι ο κοσμος προχωραει και μορφωνεται και αναπτυσσεται, να σου δινεται η ευκαιρια να μορφωσεις τα παιδια σου με την προοπτικη ενος καλυτερου αυριο, αλλα εσυ να επιλεγεις να τα στειλεις και αυτα στο δρομο για αναπτηρες...κατα την γνωμη μου ειναι μια κοινωνικη ομαδα που απλα δεν θελει να ενταχθει στην υπολοιπη κοινωνια, οποτε σε γενικα πλαισια δεν χρειαζεται τον οικτο μας (αν και πολυ συχνα τον επικαλειται). απο εκει και περα, αν συμμορφωνεται με τους νομους και δεν παρανομει, ας ζουν οπως θελουν, δεν ειναι δυνατον ομως και να παρανομουν και να παρασιτουν εις βαρος της εκαστοτε γειτονιας και του κρατους. και πριν προλαβει να με πει κανεις ρατσιστρια, δεν ειναι με το γονιδιο τους το προβλημα, ειναι με την νοοτροπια τους. εδω που ζω υπαρχουν χωρια αθιγγανων (ναι χωρια) που οι ανθρωποι ζουν επι τω πλειστω απο το νομιμο εμποριο και δεν ενοχλουν ποτε κανενα, ειναι και μουσουλμανοι οι περισσοτεροι. με αυτους κανενα προβλημα δεν εχω.
Και στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ μεγάλοι αριθμοί Ρομά που έχουν ενταχθεί στην κοινωνία μας κανονικότατα. Δεν τους ξέρετε συχνά γιατί αποφεύγουν να μιλάνε για την καταγωγή τους για να αποφύγουν τις προκαταλήψεις του κόσμου. Επίσης σε αρκετές πόλεις τις Ελλάδας υπάρχουν συνοικίες με Ρομά, χωρίς κανένα πρόβλημα νομικό. Συχν'α είναι στα μερη που δεν προπάθησαν να τους αφωμοι΄ωσουν αλλά τους δίωξαν που υπάρχουν τα περισσότερα θέματα. Όταν μια μειονότητα, όχι μόνο φυλετική, είναι διωκόμενη τείνει να τυλίγεται σε ένα κουκούλι δικών της νόμων και κανόνων και να ξεχωρίζει. Όταν οι κοινωνία τους αγκαλιάζει όλους, τότε ξεκινά η αληθινή αφομοίωση.
Εξαιρετικό το σχόλιο!Συμφωνώ απολύτως καθότι έχω μεγαλώσει σε Δήμο (Νέα Λιόσια - το σημερινό Ίλιον) με αρκετούς Ρομά (διαφορετικά λέγονται αλλά θα πέσει "χ" στο σχόλιο μου...) και η κατάσταση είναι ακριβώς όπως τα λέει η Καλλιόπη.
Οποτε βλέπετε γυναικες με μωρά να ζητιανεύουν να τις διωχνετε ή ακομα καλυτερα να καλειτε τους μπατσους(ή κοιν.λειτουργο) για έλεγχο μητροτητας και υγιονομικης καταστασης βρεφους!Οι περισσοτερες εχουν κλεμενα μωρα που τα ηρεμουν δινοντας αλκοολ ή ναρκωτικα!οι ιδιες ειναι αλκοολικες ή πρεζομένες και εκδιδονται σε αυτο το εγκλημα εναντι λιγα ευρω,ενα μπουκαλι βοτκα ή μια δοση(γι αυτο δεν αντιδρουν όταν το παιδι είναι όντως δικο τους)!...Τα μωρα βρισκονται σε καδους πεθαμενα,αφου πολλες φορές "χρησιμοποιουνται"και νεκρα για 1 μέρα για την κερδοσκοπια!!!!σταματηστε αυτη τη κτηνωδια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!
Να μία πάρα πολύ καλή λύση!Μια πολύ έξυπνη και καθόλου προβληματική ιδέα, αρκετά εφαρμόσιμη σε μια πόλη όπως η Αθήνα όπου το κέντρο της είναι γεμάτο με ανθρώπους που ζητιανεύουν στο δρόμο. Αν δείτε ποτέ γυναίκα που ζητιανεύει να έχει μωρό είναι 100% σίγουρο οτι το έκλεψε! Οι ζητιάνες δεν μπορούν να κάνουνε παιδιά οι ίδιες άλλωστε αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Επίσης ο φίλος παραπάνω ξέρει τι λέει, έχει διάβασει αυτό το ελεινό άρθρο που δεν χάσατε ευκαιρία στην lifo να το αναδημοσιεύσετε, για μωρά μεθυσμένα και εθισμένα στα ναρκωτικά. Βέβαια αν ρίξουμε μια πιο προσεχτική στο άρθρο που αναφέρεται ο παραπάνω έχοντας λίγη παραπάνω νοημοσύνη,βλέπουμε πώς μπάζει από παντού. Οι πηγές για να γραφτεί ήταν η μαρτυρία κάποιου, που έχει έναν γνωστό που χει γνωστό έναν Ρουμάνο που προφανώς επειδή είναι Ρουμάνος ξέρει και κάθε συμπεριφορά των ρομά κ.ο.κ. Κανένας επίσημος φορέας ή όργανισμός σε σχέση με την προστασία των παιδιών δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ τίποτα τέτοιο,ούτε καν η αστυνομία
φιλε/η καλα κρασά!Προφανώς ξέρω απο στοιχεια τι λέω κ δεν χρειαζεται να διαβασω καμια lifo για κατι τόσο γνωστο και αυτονοητο!Αν εσυ ανηκεις στα ονειροπόλα άτομα που εθελοτυφλούν στην σκληρη πραγματικότητα ή δεν ζεις στο συγκεκριμενο παρακράτος ή απλα σχολιαζεις σε ενα site μονο κ μονο για να χεις κατι να κανεις,ειναι οντως δυσκολο να αντιληφθεις το γεγονος!Αλλα πες μας κ σε μας τους ημικαθυστερημενους.....γιατι τα παιδια δεν κλαινε μεσα στο κρυο κ στο θορυβο?εχεις κάποιο τροπο εσυ να συμβουλεψεις τους νεους γονεις που δεν κλεινουν ματι απο το κλαμμα του βρεφους τους??!!!!Οταν εισαι αρνητικος σε μια άποψη,δηλωση ή "αποκαλυψη" καλυτερα να θετεις τα επιχειρηματα σου καθως κ τις προτασεις σου!!!Δεν θέλω να στιγματίσω σε καμια περιπτωση τους αθίγγανους, αφού δεν ειναι μόνο η συγκεκριμένη φυλή που το κάνει!προσωπικα τους συμπαθω και τους σεβομαι!Η απανθρωπια δεν εχει συνορα ή ορια!Ειναι μια συγκεκριμενη ποσοτητα "μισανθρωπων" που το πρατει!!Η "αρπαγή" των παιδιών γίνεται συνηθως με συναινεση του γονιού ή καποιου μεσαζοντα (συνηθως ελληνικης καταγωγης...νοσοκομο,μαια,διευθυντης,κλπ)Ευχομαι μεσα απο την καρδιά μου...να έρθει κ η δική τους η σειρα!Δοκιμαστε το παραπανω και θα δειτε οτι η"μανα" σε 5' θα εχει εξαφανιστει!!!!Σωστε τα παιδια.....μην γυρνατε τη πλατη σε οποια παιδικη κακοποιηση!
ioanna, το βλεμμα του ειναι οπως το εχουν εκπαιδευσει να ζητιανευει, για να το λυπουνται.Δεν εχει δει γυφτακια να ζητιανευουν?Ευτυχως το βρηκαν και σωθηκε.
Δεν μπορώ να βάλω τις σκέψεις μου σε προτεραιότητα σε αυτό το θέμα.Από την μια, ο ρατσισμός και τα στερεότυπα των αστυνομικών (σιγά μην έχουν οι Ρομά ξανθό παιδάκι) είχαν αποτέλεσμα.Από την άλλη, αν το παιδάκι δεν ήταν ξανθό, τί θα γινόταν;Και φυσικά, πώς διάολο κατάφερε κάποιος να έχει 2 ταυτότητες, να δηλώσει 3 παιδιά σε 5 μήνες και κανείς να μην ξέρει τίποτα.
"Μετά την έφοδο των αστυνομικών στον καταυλισμό, η οποία έγινε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου"Καρφωτή ήτανε, δεν πήγαν οι αστυνομικοί για έλεγχο ρουτίνας και είδαν ένα ξανθό κοριτσάκι που τους έβαλε σε υποψίες. Ήξεραν πολύ καλά τι έψαχναν και πού να το ψάξουν.Και ξανθό να μην ήταν, από τη στιγμή που υπήρχε καταγγελία, το ίδιο αποτέλεσμα (θέλω να πιστεύω πως) θα είχε.Τώρα το θέμα με τις πλαστες ταυτότητες και τα πιστοποιητικά...Ελπίζω ότι σύντομα θα ακούσουμε ότι συνελήφθη ο αρμόδιος υπάλληλος που τα εξέδωσε. Ελπίζω...
Μάριος 18.10.2013 | 16:46 > ο ρατσισμός και τα στερεότυπα των αστυνομικών (σιγά μην έχουν οι Ρομά ξανθό παιδάκι)Πού είναι ο ρατσισμός; Είναι ρατσισμός και στερεότυπο να υποθέσω ότι το παιδί ξανθών λευκών δεν είναι μαύρο με μαύρα μαλλιά;
Ο ρατσισμός πάει σε πολλά πράγματα:Τα άλλα 4 παιδιά τους που δεν είναι ξανθά, σημαίνει ότι είναι δικά τους; Θα νιαστούμε για αυτά;Μας έπιασε ευαισθησία γιατί το παιδάκι είναι ξανθό και πρασινομάτικο; Αν εγώ που δεν είμαι ούτε ξανθός ούτε ανοιχτόχρωμος αλλά όχι και "καστανόχρωμος", υιοθετήσω ένα παιδάκι με τέτοια χαρακτηριστικά, θα με σταματήσει η αστυνομία να με ελέγξει;
Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως αυτό το παιδί ήταν ο λόγος έρευνας, προφανώς και θα το κατήγγειλαν από τον καταυλισμό, που θα ήξεραν αν το παιδί είναι βιολογικό τους ή το έχουν αρπάξει. Αλλά για να απαντήσω περί του ρατσιστικού, ναι υπάρχουν ξανθοί και ανοιχτόχρωμοι Ρομα. Αλλά μιλάμε περί κληρονομικότητας, εκτός του ότι κατά 80% επικρατεί το γονίδιο για να βγει μελαχρινή(δηλαδή θα είχε 50-50 να είναι ξανθιά η μικρή με ένα ξανθό, ή να τείνει στο ξανθό γονέα). Αν βλέπεις δύο μελαχρινούς γονείς, και ένα ασυνήθιστο και για τα ελληνικά δεδομένα τόσο ξανθό παιδί, είναι ύποπτο. Μην ξεχνάς για κάτι τους κάλεσαν εκεί τους αστυνομικούς, δεν είδαν τους γονείς στο δρόμο και τους κάνανε ντου γιατί έχουν πολύ ξανθό παιδί. Και ξανθό ξανθό να μην ήταν το κοριτσάκι, αν είχανε καταγγελία ότι υπάρχει τέτοιο περιστατικό, θα το ερευνούσαν ότι χρώμα μαλλια και μάτια να είχε, απλά σε αυτή τη περίπτωση ήταν οφθαλμοφανές.
όταν είμασταν μικρά, εγώ κι η μεσαία μου αδερφή, πειράζαμε τη μικρή λέγοντάς της: εσένα δε σε γέννησε η μαμά, σε πήραμε απ' τους γύφτους. είναι κανείς άλλος που το έκανε αυτό;(σημ.: χωρίς να παραγνωρίζω τη σοβαρότητα της κατάστασης)
υπάρχει αυτός ο θεσμός που αποκαλούμε dibs (δε θυμάμαι πως λέγεται στα ελληνικά αλλά επί της ουσίας είναι να διεκδικείς κάτι μόνο και μόνο επειδή το είπες πρώτος). ανεξάρτητα ποιός μας γέννησε λοιπόν...
Παλαιέ εχθρέ μου, κώστα, εμένα ο κατά 7 χρόνια μεγαλύτερος αδελφός μου, όταν ήμουν 7, μου έλεγε ότι είμαι υιοθετημένος και πως με πήρανε από κάτι Ουκρανούς, και έτρεχα πανικόβλητος στη μάνα μου και τη ρωτούσα αν είναι αλήθεια.
Εμενα, στα πλαισια της κλασσικης ελληνικης διαπαιδαγωγησης, μου ελεγαν πως αν δε συνετιζομουν, θα με εδιναν στους γυφτους.παλι καλα που η απειλη ηταν ευρεως διαδεδομενη και πηραμε νωρις πρεφα οτι ηταν μουφα..
Καλά όλα τα άλλα, οι υπάλληλοι και οι υπηρεσίες που της χορήγησαν τα πιστοποιητικά θα διωχθούν άραγε; Ο 'γάτος' υπάλληλος που πιστοποίησε οτι σε πέντε μήνες γέννησε τρία παιδιά; Γιατί μετά μας κακοφαίνεται όταν μας κατηγορούν το Ελληνικό δημόσιο.
Μοιάζει να είναι από γονείς της Ανατολικής Ευρώπης.Αναρωτιέμαι πόσα παιδιά μεταναστών αρπάζονται κι αυτοί δεν μπορούν καν να πάνε στην αστυνομία γιατί δεν έχουνε χαρτιά.
Κάθε γονέας θα τρέξει να κάνει τα πάντα για το παιδί του, ειδικά αν του το άρπαξαν!! Το ότι δεν έχει χαρτιά δεν αποτελει εμπόδιο. Ο σωστός γονέας θα τρέξει στην αστυνομία και θα δεχτεί ακόμη και να μπει φυλακή για να προστατεύσει το παιδί του.
Δεν είναι άξιο απορίας- ανεβαίνουν επειδή κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν το χάρισμα της κριτικής σκέψης κι έτσι απλοποιούν και ισοπεδώνουν όλες τις καταστάσεις γιατί αδυνατούν να δουν την πολυπλοκότητα του ενήλικου κόσμου.
Να στο λιανίσω λοιπόν. Θεωρώ κατα την προσωπική μου γνώμη πως η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ελλήνων, και η οποία απαρτίζεται απο 9 φυλές (google it) είναι γνωστό τοις πάσι ότι έχουν ιδιαίτερη έφεση σε συγκεκριμένες παράνομες πράξεις. Πιστεύω οτι όποιος το αρνείται απλά δεν έτυχε να έχει κοντά στον τόπο κατοικίας του παρόμοιους ανθρώπους. Είναι καιρός, και το βλέπω ευτυχώς οτι σιγά σιγά σπάει το γκέτο των καταυλισμών και 'επιτρέπονται' οι έλεγχοι της αστυνομίας με 'θεαματικά' δυστυχώς αποτελέσματα κάθε φορά. Και ποιες είναι αυτές: Απο το προφανές που συζητάμε σήμερα, που το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των φυλών είναι αδήλωτοι, δλδ είναι πολίτες-φαντάσματα...μέχρι παντός είδους κλοπές, ιδιαίτερα μετάλλων. Διακίνηση ναρκωτικών παντός είδους. ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή. Παράνομες συνδέσεις νερού - ηλεκτρισμού. Οχήματα δίχως άδειες-πινακίδες και δίπλωμα οδήγησης φυσικά. Ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών, ηχορύπανση κ.α.Ετσι ο κόσμος σαν αντίδραση, και πιστεύοντας λανθασμένα οτι θα βρεί τη λύση του ψηφίζοντας ένα κόμμα που υπόσχεται πως θα πατάξει κάθε τέτοια συμπεριφορά απο αυτή την κοινωνική ομάδα, κάνει το λάθος να επιλέξει απο αντίδραση, και όχι συνειδητοποιημένα το τί θα ψηφίσει. Δεν θελω να συνεχίσω πολιτικά την κουβέντα, διότι μισώ το κόμμα της χ.α. και οτιδήποτε παρεμφερές. Κοινωνικά αν θέλεις να συζητήσουμε, ναι! Ελπίζω να μ έπιασες.
159 άτομα συνεχίζουν να απορούν. Ή μάλλον θεωρούν ότι ο μέσος ψηφοφόρος της ΧΑ είναι ο άσβερκος,κοντοκουρεμένος πιθηκάνθρωπος με τα τατουάζ που βλέπουμε στην TV.
''η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ελλήνων, και η οποία απαρτίζεται απο 9 φυλές (google it) είναι γνωστό τοις πάσι ότι έχουν ιδιαίτερη έφεση σε συγκεκριμένες παράνομες πράξεις.'' Γράφει ο φίλος. Εγώ θα πω οτι είναι άτομα που δεν εκπαιδέυτηκαν ποτέ και ζουν στο περιθώριο. Τι ήθελες να γίνουν;