Θέλουν να κρεμάσουν ξανά, κατάδικο που επέζησε στην κρεμάλα

Θέλουν να κρεμάσουν ξανά, κατάδικο που επέζησε στην κρεμάλα Facebook Twitter
3

Κατάδικο, ο οποίος επέζησε κατά την πρώτη προσπάθεια να τον εκτελέσουν δι' απαγχονισμού, θέλουν να ξανακρεμάσουν στο Ιράν.

Την υπόθεση – σοκ φέρνει στο φως η Διεθνής Αμνηστία που καταδικάζει την πράξη.

Ο Αλιρεζά Μ. , 37 χρόνων, που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών είχε καταδικαστεί σε θάνατο δι απαγχονισμού.

Όταν ήρθε η ώρα να εκτελεστεί, ο δήμιος τον άφησε να κρέμεται για 12 λεπτά, και ο γιατρός που παρακολουθούσε την εκτέλεση, τον κήρυξε νεκρό.

Όταν όμως η οικογένειά του πήγε στο νεκροτομείο για να παραλάβει τη «σορό» του, είδαν ότι ανέπνεε ακόμη. «Τον βρήκαμε ζωντανό, κάτι που χαροποίησε πολύ τις δύο του κόρες», είπε μέλος της οικογένειας του θανατοποινίτη, στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο 37χρονος στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, φρουρούμενος, για να μάθει ότι θα εκτελεστεί ξανά!

«Η ετυμηγορία ήταν θάνατος και θα εκτελεστεί όταν ο συγκεκριμένος άνδρας είναι έτοιμος από άποψη υγείας», δήλωσε ιρανός αξιωματούχος.

Ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής του γραφείου Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής της Διεθνούς Αμνηστίας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Η τρομακτική προοπτική να κρεμαστεί ένας άνθρωπος για δεύτερη φορά, έχοντας ήδη βιώσει την τελετουργία της διαδικασίας, υπογραμμίζει πιο έντονα τη βαρβαρότητα και τον απάνθρωπο χαρακτήρα της θανατικής ποινής».

Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, τουλάχιστον 508 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί, -κατηγορούμενοι οι περισσότεροι για εμπόριο ναρκωτικών- στο Ιράν την τρέχουσα χρονιά.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Μου είχαν πει ότι παλιά κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα ένας γιατρός είχε καταφέρει να επαναφέρει στη ζωή έναν εκτελεσμένο στην ηλεκτρική καρέκλα, ο οποίος δεν ξαναεκτελέστηκε διότι από τη στιγμή που ο γιατρός της φυλακής τον είχε βρει νεκρό, δεν ενδιαφέρει το νόμο τι μπορεί να συνέβη στη συνέχεια.Πρέπει να είναι φοβερή εμπειρία να εκτελεστείς και να επιζήσεις.