Πανικός από τη «μαύρη χήρα» στη Βρετανία

Πανικός από τη «μαύρη χήρα» στη Βρετανία Facebook Twitter
3

Εκατοντάδες κλήσεις από τρομαγμένους πολίτες, δέχονται οι αρχές της Βρετανίας ότι εντόπισαν την δηλητηριώδη αράχνη «μαύρη χήρα».

Πριν από λίγες ημέρες, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής τσιμπήθηκε στον ύπνο του από δηλητηριώδη αράχνη, και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση του δηλητηρίου.

Από εκείνη τη στιγμή, τα τηλέφωνα στις βρετανικές αρχές έχουν σπάσει, από πολίτες που ισχυρίζονται ότι είδαν και εκείνοι στις περιοχές τους την δηλητηριώδη αράχνη.

Στην πραγματικότητα, όπως λένε οι ειδικοί, πρόκειται για την Steatoda nobilis που είναι «συγγενής» της «μαύρης χήρας» και πολύ λιγότερο δηλητηριώδης.

«Σχεδόν για όλους, η μοναδική επίπτωση από ένα δάγκωμα αυτής της αράχνης είναι ένα κνησμώδες οίδημα για περίπου μία ημέρα, στη χειρότερη περίπτωση», γράφει σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει την κοινή γνώμη ο φυσιοδίφης Μάθιου Τσάτφιλντ.

«Ναι, αυτή η ιστορία κάνει κάθε χρόνο την εμφάνισή της. Πιστεύω ότι θα την καλύπτω τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για την επόμενη δεκαετία. Σε γενικές γραμμές, οι επιπτώσεις είναι ασήμαντες, αλλά σοκαριστικές για το θύμα.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στιούαρτ Χάιν, εντομολόγος στο μουσείο φυσικής ιστορίας του Λονδίνου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΚΙΝΑ

Διεθνή / WSJ: Οι ΗΠΑ συνδέουν κινεζικές δορυφορικές εικόνες με ιρανικό πλήγμα που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες

Το εύρημα αποκαλύφθηκε λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ-Σι - Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο κινεζικής βοήθειας για τον εντοπισμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ο Πέτερ Μαγιάρ υπόσχεται κατάργηση των περιορισμών στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

«Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι θα αλλάξουμε αυτό το σύστημα: δεν θα πρέπει να είναι ο υπουργός, ένας πολιτικός... αυτός που λαμβάνει την απόφαση σε τέτοιες περιπτώσεις», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια