Η «ευαισθησία» της Χ.Α. για τους εφοπλιστές

Η «ευαισθησία» της Χ.Α. για τους εφοπλιστές Facebook Twitter
3

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι σύμφωνα με τα κόμματα της Αριστεράς, η κινητικότητα της Χ.Α. στη Βουλή, σχετικά με τα ναυτιλιακά ζητήματα, μια κινητικότητα που όπως υποστηρίζουν αριστεροί βουλευτές, είναι «ιδιαίτερα επιλήψιμη» και προδίδει την καταγωγή των αφανών χρηματοδοτών της.

Οι 18 βουλευτές της Χ.Α. έχουν καταθέσει 140 ερωτήσεις, αναφορές, επίκαιρες ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων στο Κοινοβούλιο για αυτά τα ζητήματα, τη στιγμή που Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μαζί έχουν καταθέσει τον ίδιο αριθμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότερες ερωτήσεις φέρουν την υπογραφή του βουλευτής της οργάνωσης στον Πειραιά Νικόλαου Κούζηλου, ο οποίος ζητούσε μεταξύ άλλων, να κατευθυνθούν έξι δισ. προς ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών.

Ο βουλευτής ζητούσε «να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας οι ναυτιλιακές εταιρείες», ενώ πολλές ήταν και οι ερωτήσεις του με τις οποίες ζητούσε «να αρθούν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια για τον συγκεκριμένο κλάδο».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση της Χ.Α. σε τροπολογία που πήγε να περάσει «με τρόπο», σύμφωνα με την οποία δεν θα συμπεριλαμβανόταν στο πόθεν έσχες η συμμετοχή σε ναυτιλιακές εταιρείες. Ο Ηλίας Παναγιώταρος είχε δηλώσει στη Βουλή ότι η τροπολογία αυτή κινείται στη σωστή κατεύθυνση και για αυτό, το κόμμα του θα την ψηφίσει. Όταν δε δημιουργήθηκαν έντονες αντιδράσεις για αυτή την τροπολογία (που τελικά αποσύρθηκε), η Χ.Α. δεν πήρε θέση.

Μεταξύ άλλων, η Χ.Α. έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος μέσα από ερώτηση του Γ. Λαγού με την οποία ζητούνταν η μείωση της γραφειοκρατίας και η «δημιουργία νέου σύγχρονου μητρώου ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, στο οποίο θα περιέχονται οι υγιείς επιχειρήσεις».

Ο Κούζηλος από την πλευρά του, ζητούσε ακόμη ευέλικτη και λειτουργική διαδικασία νηολόγησης αλλά και να αναπτυχθούν οι διαθέσιμες εκτάσεις στον ΟΛΠ για τη χρήση του τομέα αυτοκινήτων (Car Terminal). Πολλές είναι οι ερωτήσεις της Χ.Α. για τη μη ιδιωτικοποίηση των λιμένων και το ναυτικό επάγγελμα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια