Ο Άκης δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο

Ο Άκης δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο Facebook Twitter
5

Ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο, δηλώνει με ανακοίνωση του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την ποινή των 20 ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκε για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο πρώην υπουργός.

Στην ανακοίνωση ο κ. Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για δικαστήριο που «εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο» και αναφέρεται σε «εξοντωτική καταδίκη» του ιδίου αλλά και της συζύγου και της κόρης του.

Καταλογίζει δε στο δικαστήριο ότι, «αποδείχθηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις "άνωθεν" παρεμβάσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην υπουργού έχει ως εξής:

«Σήμερα οι δικαστικοί λειτουργοί εγκλημάτησαν εις βάρος του δικαίου και της ίδιας της Δικαιοσύνης. Τούτο το Δικαστήριο αποδείχτηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις "άνωθεν" παρεμβάσεις ενοχοποίησης, καταδίκης, φυλάκισης εναντίον μου, των γνωστών πολιτικοδικαστικών κέντρων εξουσίας, οι οποίες από το 2010 επέβαλαν στα ΜΜΕ τον επικοινωνιακό κανιβαλισμό και διαπόμπευση εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Των ιδίων κέντρων που το 2011 επέβαλαν, με την πρωτοφανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, στο Κοινοβούλιο να κουκουλώσει το σκάνδαλο των Υ/Β στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να ασκήσει δίωξη εναντίον μου.

Σήμερα το Δικαστήριο εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο.

Περιφρονώντας τόσο την υποχρέωσή του της σε βάθος έρευνας της αλήθειας, αλλά και τσαλαπατώντας του κανόνες της δίκαιης δίκης, προχώρησε, ατεκμηρίωτα και χωρίς αποδείξεις για την ανύπαρκτη δωροδοκία, σε εξοντωτική καταδίκη εις βάρος εμού και της οικογενείας μου.

Δεν αναγνωρίζω την απόφαση αυτή και θα καταθέσω άμεσα έφεση. Συνεχίζω τον αγώνα να αποδείξω την αλήθεια και την αθωότητά μου».

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Απλα τραγικός, οχί 20 χρόνια, ισόβια επρεπε να μπει μέσα αυτός και όλη του η οικογενειά που αποδεδειγμένα έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Ο θρασύτατος, έβγαλε και ανακοίνωση. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι ομώς γιατι δεν ειναι ο μόνος.
Είναι 74 χρονών. Τα 20 χρόνια είναι ουσιαστικά ισόβια για εκείνον. Αλλά συμφωνώ μαζί σου, μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι γιατί σίγουρα δεν ήταν ο μόνος.
"- Άκη μου...;""- Συγνώμη;""- Εγώ είμαι βρε, το δικαστήριο... για τα υποβρύχια... τα TOR M1... το μαύρο χρήμα...""- Το όνομα κάτι μου λέει, αλλά φυσιογνωμικά δεν μου λέτε τίποτα..."(ΣουρεαλΆκης)