Ένα κέικ για το φθινόπωρο

Ένα κέικ για το φθινόπωρο Facebook Twitter
2

Μια απλή συνταγή για ένα κέικ με φουντούκια, ιδανική για το φθινόπωρο.

Κέικ με φουντούκια

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε σε ένα ταψί δύο φλιτζάνια αποφλοιωμένα φουντούκια, τα ψήνετε για ένα δεκάλεπτο, αφήνετε να κρυώσουν και τα αλέθετε. Κοσκινίζετε δύο φλιτζάνια αλεύρι μαζί με δύο κουταλάκια baking powder. Στο μίξερ χτυπάτε για περίπου τρία λεπτά τρία αυγά με ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα αφράτο, σχεδόν λευκό μείγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε εφτά κουταλιές λιωμένο ανάλατο βούτυρο (που έχει κρυώσει), ένα φλιτζανάκι εσπρέσο (που έχει κρυώσει), μισό φλιτζάνι γάλα, ένα σφηνάκι ρούμι, ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας. Προσθέτετε τα φουντούκια και 8 μπισκότα amaretti θρυμματισμένα. Σταματάτε το μίξερ και με μια σπάτουλα προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε κυκλικά. Βάζετε το μείγμα σε ταψί και ψήνετε για 45 λεπτά. 

Μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας κομματάκια πικρής σοκολάτας στο μείγμα ή καλύπτοντας το κέικ με ένα απλό γλάσο σοκολάτας. Και χωρίς έξτρα στολίδια αυτό το κέικ που μας έρχεται από την Ιταλία είναι εξαιρετικό!
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια κρασιά θα απογειώσουν τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά της 25ης Μαρτίου

Γεύση / 25η Μαρτίου: Τα καλύτερα κρασιά για μπακαλιάρο σκορδαλιά

Κάθε γιορτή και σχόλη για μένα είναι μια ευκαιρία χαράς και απόλαυσης. Όχι ότι τις άλλες μέρες πρέπει να μιζεριάζουμε, απλώς οι γιορτές είναι μια υπενθύμιση να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το Καφενείο στη Λουκιανού είναι κομμάτι της αθηναϊκής ιστορίας

Γεύση / Άνοιξε ξανά το Καφενείο στη Λουκιανού, ένα κομμάτι της αθηναϊκής ιστορίας

Με νέους ιδιοκτήτες, αλλά την ίδια αγάπη για την ελληνική κουζίνα, το θρυλικό στέκι του Κολωνακίου μπαίνει στη σύγχρονη φάση του, κρατώντας όμως όλα εκείνα τα στοιχεία που έφτιαξαν τον μύθο του.
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Kissa Athens: Μια γιαπωνέζικη παμπ στο Κολωνάκι

Γεύση / Kissa Athens: Μια γιαπωνέζικη παμπ στο Κολωνάκι

O Θάνος Στασινός φτιάχνει πιάτα που πατούν σε ιαπωνικές τεχνικές, αλλά έχουν πιο ελεύθερη προσέγγιση και σίγουρα προσιτές τιμές. Kαι στην Ιαπωνία πάντως την ίδια αποστολή έχουν οι παμπ όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Χαλαρά, με φαγητό και ποτό. To ίδιο και αυτή η νέα άφιξη.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα αχνιστά ράμεν είναι η πιο hot τάση στο φαγητό

Γεύση / Η Αθήνα το 'χει και με το Ράμεν. Εδώ θα βρεις τα καλύτερα

Το εμβληματικό πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας, έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και στην Αθήνα. Από αυθεντικά ramen bars μέχρι πιο δημιουργικές εκδοχές, αυτά είναι τα μαγαζιά όπου θα βρεις μερικά από τα πιο νόστιμα bowls της πόλης.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Γαλλικές ετικέτες κρασιού: Θα τις καταλάβουμε ποτέ;

Το κρασί με απλά λόγια / Γαλλικές ετικέτες κρασιού: Θα τις καταλάβουμε ποτέ;

Οι γαλλικές ετικέτες κρασιού μοιάζουν συχνά με γρίφο: περιοχές αντί για ποικιλίες, όροι, φράσεις και ονόματα που δύσκολα προφέρονται. Στο νέο επεισόδιο του podcast «Το κρασί με απλά λόγια» προσπαθούμε να τις αποκωδικοποιήσουμε.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
οταν το σουπερ μαρκετ πεφτει μακρια κανεις παραλαγες στη συνταγη ετσι κ εγω εκανα την εξης...αντι για 1φλ.γαλα εβαλα 7μεριδες συμπηκνωμενο και το υπολοιπο φλιτζανι το συμπληρωσα νερο, αντι για εσανς εβαλα 2 καψουλες αρωμα βανιλιας , αντι για εσπρεσο διέλυσα στην αντιστοιχη ποσοτητα νερου 1 1/2κ.γ. καφε στιγμης,τα μπισκοτα τα παρελειψα και στη θεση τους εβαλα κουβερτουρα σε σταγονες και τελος προσθεσα 1/2κ.γλ κανελα. Η παραλαγη πηγε συννεφο αλλα το αποτελεσμα ηταν απιστευτα γευστικο!Καλη απολαυση!!