Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την περιτομή

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την περιτομή Facebook Twitter
11

Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης με την οποία η περιτομή χαρακτηρίζεται "παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας", προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισραήλ.  

"Το Ισραήλ καλεί το Συμβούλιο να αναθεωρήσει αμέσως αυτή την απόφαση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζοντας πως η περιτομή είναι μια αρχαία παράδοση στον ιουδαϊσμό, το Ισλάμ και ένα τμήμα της χριστιανοσύνης, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει πως η απόφαση αυτή "τροφοδοτεί τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες τάσεις στην Ευρώπη".

Η απόφαση του Συμβουλίου υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (με 78 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 15 αποχές) και κάλεσε τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα εναντίον των "παραβιάσεων της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών".

Το Συμβούλιο ζητά να "καταδικασθούν δημόσια οι πιο επιβλαβείς πρακτικές, όπως οι ακρωτηριασμοί των γυναικείων γεννητικών οργάνων, και να θεσπισθεί νομοθεσία που να τις απαγορεύει, καθώς και να "προσδιοριστούν με σαφήνεια ιατρικές, υγειονομικές και άλλες προϋποθέσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται σεβαστές όταν πρόκειται για πρακτικές που είναι σήμερα ευρέως διαδεδομένες σε ορισμένες θρησκευτικές κοινότητες, όπως η μη ιατρικά δικαιολογημένη περιτομή νεαρών αγοριών".

Η περιτομή θεωρείται θρησκευτική παράδοση στους Εβραίους και στους Μουσουλμάνους.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Ουδεμία σχέση με τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γενν.οργάνων. Η περιτομή πονάει κατά τη διάρκεια του... πετσοκοψίματος, αλλά μετά δεν τρέχει τπτ. Ίσα ίσα που επιτρέπει και μία καλύτερη τοπική υγιεινή μειώνοντας έτσι και τον κίνδυνο ουρολοιμώξεων. Όχι πως είναι κ απαραίτητη βέβαια. Δεν άκουσα ποτέ κανέναν να θυμώνει επειδή του έκαναν περιτομή όταν ήταν μικρός. Αν είναι με την ίδια λογική να απαγορευτεί και το τρύπιμα των αυτιών πριν τα 16
Το καλύτερο σεξ το έχω κάνει με περιτμημένους,τεράστια η διαφορά και στο στοματικό. Τα μη περιτμημένα πέη είναι πιο άσχημα (υποκειμενική άποψη) και σκυλοβρωμάνε (αντικειμενική άποψη) ακόμα και όταν κάνετε 2 μπάνια την ημέρα.
Οταν το συζηταγα με τη γυναικα μου, αν θα του το κοψουμε η οχι του μικρου, ημουν τοσο μαλακας που δεν σκεφτηκα να ρωτησω τη κιοπεογλου αν θα το φχαριστιεται.