Απεργία πείνας και απομόνωση για μέλος των Pussy Riot

Απεργία πείνας και απομόνωση για μέλος των Pussy Riot Facebook Twitter
1

Στην απομόνωση οδήγησαν οι ρωσικές αρχές τη  Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μέλος των Pussy Riot που μαζί με ένα δεύτερο μέλος του γκρουπ, εκτίουν ποινή φυλάκισης δύο ετών για την «πανκ προσευχή» τους κατά του Πούτιν, στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Εκπρόσωπος των φυλακών είπε ότι η 23χρονη  «τοποθετήθηκε σε ένα αποκαλούμενο ασφαλές μέρος εντός της αποικίας. Δεν πρόκειται για κελί της απομόνωσης», όμως τη Δευτέρα η μουσικός είχε ανακοινώσει ότι θα άρχιζε απεργία πείνας, αν δεν βελτιωνόταν οι συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή.

Η Τολοκονίκοβα είχε μάλιστα καταγγείλει ότι δέχεται απειλές από κάποιες συγκατηγορούμενές της και ότι οι κρατούμενες στην ποινική αποικία, σοβιετικό "κατάλοιπο", όπου την έχουν «εξορίσει» στη Μορδοβία αντιμετωπίζονται σαν «σκλάβες», εργαζόμενες 17 ώρες την ημέρα για να ράβουν αστυνομικές στολές. Μίλησε ακόμη για τις τιμωρίες στις οποίες υπόκεινται, αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους εξοντωτικούς ρυθμούς, όπως απαγόρευση να πάνε στην τουαλέτα, στέρηση φαγητού, ή να μένουν έξω στο κρύο.

 

Απεργία πείνας και απομόνωση για μέλος των Pussy Riot Facebook Twitter

Από την πλευρά της η διοίκηση των φυλακών απάντησε ότι οι κρατούμενες εργάζονται 8 ώρες ημερησίως. Την απομόνωση της 23χρονης επιβεβαίωσε και η δικηγόρος της λέγοντας ότι η πελάτισσα της δεν της είπε τίποτα περί τιμωρίας και πως πρόκειται για «ασφαλές μέρος».

Τον περασμένο Ιούλιο ρωσικό δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση της Τολοκονίκοβα να αποφυλακιστεί.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Την απομόνωση της 23χρονης επιβεβαίωσε και η δικηγόρος της λέγοντας ότι η πελάτισσα της δεν της είπε τίποτα περί τιμωρίας και πως πρόκειται για «ασφαλές μέρος». Πηγή: www.lifo.grΤί θέλει να πει ο μεταφραστής;