ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

La Libre: «Μιχαλολιάκος, ο κοντός και παχουλός που θαυμάζει τους ψηλούς και γυμνασμένους»

La Libre: «Μιχαλολιάκος, ο κοντός και παχουλός που θαυμάζει τους ψηλούς και γυμνασμένους» Facebook Twitter
16

Το «πορτρέτο» του Νίκου Μιχαλολιάκου» σκιαγραφεί» η βελγική La Libre, καθώς η σύλληψη των ηγετικών μελών της Χ.Α. είναι από τα πρώτα θέματα και στο Βέλγιο. Αυτό το πορτρέτο, δεν κολακεύει βέβαια τον αρχηγό της οργάνωσης, αφού όπως γράφει, «εξυμνεί όσους έχουν λεπτό, ψηλό και μυώδες σώμα, αλλά ο ίδιος είναι κοντός και παχουλός. Φτύνει μίσος και επαινεί τον ανδρισμό των Σπαρτιατών και του στρατού, όμως έχει μια δυσάρεστη, υψίσυχνη φωνή». Και ενώ είναι δεμένος με τις χειροπέδες, ταπεινωμένος μπροστά στις κάμερες με τη «συνοδεία» αστυνομικών, φωνάζει «ζήτω ο αρχηγός».

Η εφημερίδα δεν παραλείπει να σημειώσει βέβαια, ότι παρόλα αυτά ο Μιχαλολιάκος μαγνητίζει, όπως ο Χίτλερ, τα πλήθη που τον ακολουθούν. Οι «λοχαγοί» του ορκίζονται σε αυτόν, στέκονται προσοχή όταν μπαίνει και χειροκροτούν κάθε λέξη του.

Σημειώνει ακόμη, ότι ο 56χρονος πρόεδρος και ιδρυτής της Χ.Α., μαθηματικός στο επάγγελμα, είναι ιδιοκτήτης μαζί με τη γυναίκα του «ενός οίκου ανοχής».

Αναφορά κάνει η εφημερίδα και στην κόρη του Ουρανία, με τα ξανθά μαλλιά και τα κόκκινα χείλη και με σπουδές στην ψυχολογία, που ουρλιάζει, βλέποντας τον.

«Ο Φύρερ είχε δύο διαμονές στη φυλακή για  βία το 1976 και το 1978, ενώ όλη η οικογένεια καλλιεργεί αξίες όπως ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και η ανωτερότητα της φυλής», καταλήγει η αρθρογράφος Αγγελική Κουρούνη.  

16

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
> είναι ιδιοκτήτης «ενός οίκου ανοχής».«Hôtel de passe» γράφει, δεν είναι το ίδιο.> αξίες όπως η ανωτερότητα της φυλής> la supériorité de la race blanche«Της λευκής φυλής». Τι νόημα βγάζει η «ανωτερότητα της φυλής»;
Επειδή κάποια στοιχεία δεν μου φαίνονταν σωστά σε αυτά που διάβασα, έψαξα και βρήκα το άρθρο στο πρωτότυπο (http://www.lalibre.be/archive/n-michaloliakos-et-e-zaroulia-5248f28b35703eef3a0a5bfc). Όπως φανταζόμουν, το άρθρο λέει ότι οι "λοχαγοί του" είναι αυτοί που ούρλιαζαν "Ζήτω ο Αρχηγός" όντες με χειροπέδες, κι όχι ο ίδιος (όπως άλλωστε είδαμε και στα πλάνα. Άλλωστε, να φωνάζει ο ίδιος "Ζήτω ο Αρχηγός" για τον εαυτό του, δεν πολυ-κολλάει. Αν και, από παρανοϊκό φυρερίσκο όλα να τα περιμένεις...).Επίσης, δεν είναι η κόρη του η ξανθομαλλούσα με το κραγιόν αλλά η αφοσιωμένη του σύζυγος. Όχι ότι όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία, αλλά κάπου οι συγκεκριμένες αναφορές δεν έβγαζαν νόημα. Λίγη προσοχή στη μετάφραση παιδιά. Κάνετε όμως γενικώς πολύ καλήδουλειά και μπράβο σας.Υ.Γ. Και για να ευθυμήσουμε λίγο, η αναφορά στην κυρά Λένη τη Ζαρούλια κάνει λόγο για "πλατινέ μαλλί και ξεφτισμένο κραγιόν" Χαχαχαχα. Και πού να την έβλεπαν σήμερα να φτύνει το δημοσιογράφο του Σταρ... Η κομψότις πρωσοποποιημένη! :-)
Είναι δάνειο από το portrait - οπότε το γράφεις όπως θες. Παλιότερα το έγραφαν με "αι" αλλά τα τελευταία χρόνια απλοποιήθηκε.Το ίδιο ισχύει και με το "τραίνο vs τρένο"
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η πρώτη γραφή στη γαλλική ήταν με e. Étymol. et Hist. A. 1. Ca 1170 portret «dessin, représentation» (Chrétien de Troyes, Erec, éd. M. Roques, 6681); spéc. 1538 «représentation d'une personne faite par la peinture, gravure»Σε κάθε περίπτωση η ρίζα είναι από το λατινικό pro-traho (απ το ελληνικό προ-τρέχω) και ούτω καθεξής.[Απ το traho και το trace].Παραδόξως απ' το λατινικό trahere (τραβάω) βγαίνει και το τρένο (το traction, το trail και άλλα).Και το τρακτερ.Θα μου πείτε με το tra-ho κολλάει και ε και αι.Ναι αλλά λέμε τρέχω και ποτέ τραίχω. Οπότε πάλι ε.