Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Πατέλης

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Πατέλης Facebook Twitter
50

UPDATE

 

Tεράστια επιχείρηση σύλληψης βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή, συνελήφθησαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Πατέλης, ενώ αναζητούνται οι οι βουλευτές Παππάς και Μίχος.

 

Συνολικά έχουν εκδοθεί 38 εντάλματα σύλληψης για βουλευτές της Χ.Α

 

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου το οποίο στηρίζεται στο άρθρο 187, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

 

Δεν χρειαζόταν άρση της βουλευτικής ασυλίας

 

Σχετική έρευνα διενεργούσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει τόσο ο κανονισμός της Βουλής, όσο και το Σύνταγμα, δεν χρειαζόταν να έχει προηγηθεί άρση ασυλίας των βουλευτών για να προχωρήσουν οι αρχές στην σύλληψή τους.

 

Οπως έγινε γνωστό η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενεργοποιήθηκε τα ξημερώματα και σχεδόν αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία των συλλήψεων.

 

Και τούτο επειδή ο αντεισαγγελέας, μετά την έρευνά του, είχε τεκμηριώσει ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

 

Αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης περιγράφεται ο Μιχαλολιάκος

 

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της Χ.Α, Νίκος Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης και όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

 

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες υπήρχαν ενδείξεις ότι η δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε συλλήψεις βουλευτών της Χ.Α. Κατά πληροφορίες η κυβέρνηση ήταν ήδη ενήμερη και υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Οι συλληφθέντες πιθανότατα αρχικά, να οδηγηθούν στον αντεισαγγελέα του Αρίου Πάγου, και στη συνέχεια να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου, προκειμένου οι διαδικασίες να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 

Πρώτη φορά από το 1974

 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους.

 

Να σημειωθεί επίσης ότι οι συλλήψεις έγιναν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ήταν επιφορτισμένη και με τις έρευνες.

 


 

Ο Ηλίας Παναγιώταρος παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ λέγοντας στον φρουρό «πες στους Κλουζό ότι ήρθαν σε λάθος διεύθυνση. Μετακόμισα». Συμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr στην συνέχεια κατέβηκαν στην είσοδο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για τους βουλευτές Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 38 εντάλματα σύλληψης βουλευτών και μελών της ΧΑ, από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα δέκα.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Στην συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή.

_________

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη μαζί με άλλους πέντε βουλευτές του κόμματός του πριν λίγο. Η αστυνομία έχει στα χέρια της αδιάσειστα στοιχεία για εμπλοκή τους σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.
50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Γουστάρω μ αυτό που εγινε και για αυτό έγραψα ''όνειρο ζω''. Αλλά μη έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ,φοβάμαι πως θα βγουν γρήγορα έξω οι βουλευτές και θα την πληρώσει κανα τσιράκι.Δευτερον μή ξεχνάς πως και ο Χίτλερ είχε συλληφθεί πριν έρθει στην εξουσία. Και οι δολοφονίες από φασίστες δεν έπαψαν εκείνη την περίοδο.
@ΔημήτρηςΑ Απλά υπάρχει και ο φόβος να γίνονται όλα για τα μάτια του κόσμου.Να ησυχάσει και ο τελευταίος ανήσυχος που είχε τρομάξει με την δολοφονία στο Κερατσίνι,να πάρει και ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση από τους πολίτες και εν τέλει να τους αφήσουν και ελεύθερους στα μουλωχτά(πόσες φορές στο παρελθόν έχει ξαναγίνει αυτό).Το ίδιο σύστημα που τους εξέθρεψε και ανέβασε,το ίδιο σύστημα τους χρησιμοποιεί σαν αποδιοπομπαίο τράγο-βαλβίδα κοινωνικής εκτόνωσης.Just food for thought.
Τι ευχάριστη έκπληξη είναι αυτή!!!! Έπρεπε, όμως, να χάσει τη ζωή του ένα νέος άνθρωπος για να πάρει μπρος ο κρατικός μηχανισμός. Τέλοσπάντων. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Η δημοκρατια εχει Και δυναμη Και αποτελεσματικοτητα! Αργησαμε πολυ να το καταλαβουμε. Ας την αφησουμε επιτελους να κανει απλα τη δουλεια της!
καλα δεν θα ηρωποποιησουμε κιολας αυτους που τους εξεθεεψαν, του ςκαλυπταν, τους χρησιμοποιουν για ν ακαταστρεφουν ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣο στοχος ειναι ΠΑΝΤΑ οι επιτηρητες και τα αφεντικα τους. Μαντροσκυλα παντα βρισκονται
Ναι,τα είχανε εδώ και χρόνια τα στοιχεία.Να δούμε τώρα.Θα φάνε ισόβια με βάση τον αντιτρομοκρατικό για όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν;Ή θα φάνε κανα χρονάκι ως "ηθικοί αυτουργοί" μόνο για την δολοφονία του Παύλου-και αυτό με αναστολή και εξαγοράσιμο.
Σαφώς.Το θέμα είναι,τα μαντρόσκυλα θα αναλωθούν όντως να αφήσουν και τα αφεντικά ακάλυπτα;Και αν αναλωθούν(που το βλέπω χλωμό από την μέχρι τώρα ιστορία τους)ποιον θα βρούνε να πάρει την θέση τους;Γιατί χωρίς παρακράτος δεν κάνουνε βήμα στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις.