Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Πατέλης

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Πατέλης Facebook Twitter
50

UPDATE

 

Tεράστια επιχείρηση σύλληψης βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή, συνελήφθησαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Πατέλης, ενώ αναζητούνται οι οι βουλευτές Παππάς και Μίχος.

 

Συνολικά έχουν εκδοθεί 38 εντάλματα σύλληψης για βουλευτές της Χ.Α

 

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου το οποίο στηρίζεται στο άρθρο 187, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

 

Δεν χρειαζόταν άρση της βουλευτικής ασυλίας

 

Σχετική έρευνα διενεργούσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει τόσο ο κανονισμός της Βουλής, όσο και το Σύνταγμα, δεν χρειαζόταν να έχει προηγηθεί άρση ασυλίας των βουλευτών για να προχωρήσουν οι αρχές στην σύλληψή τους.

 

Οπως έγινε γνωστό η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενεργοποιήθηκε τα ξημερώματα και σχεδόν αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία των συλλήψεων.

 

Και τούτο επειδή ο αντεισαγγελέας, μετά την έρευνά του, είχε τεκμηριώσει ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

 

Αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης περιγράφεται ο Μιχαλολιάκος

 

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της Χ.Α, Νίκος Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης και όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

 

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες υπήρχαν ενδείξεις ότι η δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε συλλήψεις βουλευτών της Χ.Α. Κατά πληροφορίες η κυβέρνηση ήταν ήδη ενήμερη και υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Οι συλληφθέντες πιθανότατα αρχικά, να οδηγηθούν στον αντεισαγγελέα του Αρίου Πάγου, και στη συνέχεια να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου, προκειμένου οι διαδικασίες να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 

Πρώτη φορά από το 1974

 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους.

 

Να σημειωθεί επίσης ότι οι συλλήψεις έγιναν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ήταν επιφορτισμένη και με τις έρευνες.

 


 

Ο Ηλίας Παναγιώταρος παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ λέγοντας στον φρουρό «πες στους Κλουζό ότι ήρθαν σε λάθος διεύθυνση. Μετακόμισα». Συμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr στην συνέχεια κατέβηκαν στην είσοδο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για τους βουλευτές Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 38 εντάλματα σύλληψης βουλευτών και μελών της ΧΑ, από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα δέκα.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Στην συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή.

_________

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη μαζί με άλλους πέντε βουλευτές του κόμματός του πριν λίγο. Η αστυνομία έχει στα χέρια της αδιάσειστα στοιχεία για εμπλοκή τους σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.
50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: 1. Ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης (ιδίως ο δεύτερος) διατυμπάνιζαν από την εκπομπή τους ότι ''έχουσιν γνώσιν οι φύλακες'', αναφερόμενοι στα καταχθόνια σχέδια του συστήματος. Τελικά, τους τσίμπησε η Αντιτρομοκρατική πρωί-πρωί με την δροσούλα, στο σπιτάκι τους και βρήκε μάλιστα και κάτι κουμπούρια στο σπίτι του Αρχηγού. Τελικά είχαν γνώση οι φύλακες, ή πουλούσαν μαγκιά του κώλου;2. Όλη η στρατιωτικού τύπου οργάνωση της Χ.Α., όλοι εκείνοι οι φοβεροί και τρομεροί Εθνικιστές, τους οποίους καλούσε η Ουρανίτσα να θυσιαστούν, που ήταν χθες το απόγευμα; Όταν έμαθα ότι τσακώσανε τον Μιχαλολιάκο και τον πάνε μέσα φοβήθηκασα ότι θα πήγαιναν τουλάχιστον 2000 άτομα έξω από την ΓΑΔΑ για να τα κάνουν γης μαδιάμ. Αντ'αυτού είδα λίγους ήσυχους διαδηλωτές, μερικοί εξ αυτών σήκωσαν και το ξερό τους για τον χαιρετισμό στον Αρχηγό τους την στιγμή της μεταγωγής και όλα καλά όλα ανθηρά. Οι άλλοι, οι νταγλαράδες που ήταν; 3. Εκείνοι που παραδόθηκαν οικειοθελώς και πουλούσαν μάλιστα και κουραδομαγκιά με Κλουζώ και τέτοια, το έκαναν λόγω υψηλού φρονήματος, όπως ισχυρίζονται στην ιστοσελίδα της Χ.Α. ή για να ελαφρύνουν τη θέση τους;4. Πριν την δολοφονία του άτυχου Π.Φύσσα η Χ.Α. φιγουράριζε σαν μία ανίκητη οργάνωση, με σιδηρά πειθαρχία και αφοσιωμένα μέλη. Σε πολλούς προκαλούσε δέος ο δυναμισμός της και η επιβλητικότητά της. Μετά το αποτρόπαιο γεγονός τους είδαμε να πανικοβάλλονται, να λένε άλλα αντί άλλων, μια να κλαψουρίζουνε, μια να απειλούνε, να μηνύουν ο,τι κινείται και ο,τι φυτρώνει, να κλείνουν το ένα γραφείο τους μετά το άλλο και τελικά να τους τσιμπάνε σαν τα ποντίκια στη φάκα και να μην ανοίγει ρουθούνι. Φαίνεται σε κανέναν ανίκητη η Χ.Α. τώρα; 5. Το καλό ερώτημα για το τέλος. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν ένα ντου και τους μάζεψαν εν μία νυκτί. Άρα η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητα των προηγούμενων ετών δεν οφείλονται σε αδυναμία, ούτε σε ανικανότητα. Σε ΤΙ οφείλεται λοιπόν;
Εμένα μου κάνουν εντύπωση όλες αυτές οι μαζικές συλλήψεις, που στο κάτω κάτω θα 'πρεπε να 'χαν γίνει καιρό τώρα. Θέλω να χαρώ αλλά φοβάμαι ότι κάτι κρύβεται πίσω από αυτόν τον ζήλο νομιμοφροσύνης.
Απλά ας ελπίσουμε πως οι κατηγορίες στέκουν και πως η υπόθεση είναι air tight που λένε και στα Αστυνομικά, γιατί έτσι και βγουν ως οσιομάρτυρες του σάπιου συστήματος, τότε είναι που θα ξεσαλώσουν!
Εγώ δεν πιστεύω πως η ηγεσία της Χρυσής Αύγης είναι εγκληματίες αν δεν το επιβεβαιώσει πρώτα ο πολιτευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ.Δελάστικ!http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30145:i-xrysi-aygi-apotheonei-arthro-toy-g-delastik-poy-qathooneiq-tin-igesia-tis-sti-dolofonia-fyssa&catid=68:people&Itemid=48
Όχι, όλοι το σκεφτόμαστε αυτό και άλλα πολλά.Χαρείτε τώρα ρε και τα ξαναλέμε από αύριο τα άσχημα και τις παγίδες της σημερινής κίνησης (είναι πολλές, πάρα πολλές).
Εγώ νομίζω πως τα λουμπεναριά κάθε ηλικίας που στρατολογήσε η Χ.Α, θα την κάνουν με την ουρά στα σκέλια, γαυγίζοντας ίσως για την "τιμή των όπλων". Εκείνοι που ίσως την δουν"μάρτυρες", θα είναι τίποτα hardcore ιδεολόγοι, δηλαδή μετρημένα στα δάχτυλα αποβράσματα.
ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΕΔΩ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΑΙΚΟΣΔεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η είσοδος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στη Βουλή επανέφερε στο προσκήνιο όλη την εγκληματική δράση της συμμορίας, που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και τη συμμετοχή του ίδιου σε βομβιστικές ενέργειες. Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 1978, μια ωρολογιακή βόμβα εκρήγνυται στην αίθουσα του κινηματογράφου Έλλη, στην οδό Ακαδημίας, στις 9.30 το βράδυ. Η έκρηξη γίνεται κατά τη διάρκεια προβολής της σοβιετικής ταινίας Ουράνιο τόξο. Η βόμβα έχει τοποθετηθεί κάτω από τα καθίσματα του κοινού κι η έκρηξη έχει ως αποτέλεσμα τον πολύ βαρύ τραυματισμό ενός άτυχου θεατή, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο του πόδια. Μαζί του τραυματίζονται και άλλοι 18 άνθρωποι.Η επίθεση επαναλαμβάνεται τρεις μήνες αργότερα, στις 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του κινηματογράφου Ρεξ, στην οδό Πανεπιστημίου. Η έκρηξη σημειώνεται και πάλι κατά τη διάρκεια προβολής μιας σοβιετικής ταινίας με τίτλο Ο πόλεμος σε όλα τα μέτωπα. Η ωρολογιακή βόμβα είχε επίσης τοποθετηθεί στα μεσαία καθίσματα της αίθουσας προβολής και η έκρηξή της είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 ανθρώπων.Οι βομβιστικές επιθέσεις στους δύο κινηματογράφους δεν αποτελούσαν μεμονωμένα παραδείγματα. Ήταν μέρος μιας σειράς αντίστοιχων ακροδεξιών τρομοκρατικών ενεργειών που είχαν πραγματοποιηθεί τη μεταπολιτευτική περίοδο στην Αθήνα, με στόχο χώρους με αριστερό πρόσημο. Από τα γραφεία του περιοδικού Αντί και γραφεία της ΚΝΕ μέχρι τον εμπρησμό των γραφείων της Αυγής και εκρήξεις στα γραφεία του ΕΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού, οι «μετανάστες» για τους ακροδεξιούς της εποχής είχαν εμφανή ιδεολογικά χαρακτηριστικά.Για τις δολοφονικές αυτές ενέργειες συλλαμβάνεται μια ομάδα 10 ακροδεξιών, ανάμεσά τους και ο σημερινός επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έφεδρος αξιωματικός την περίοδο εκείνη. Ενώ οι αρχικές κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι στον ανακριτή εντάσσονται στον νόμο «περί καταστολής της τρομοκρατίας» και είναι σε βαθμό κακουργήματος, ο Μιχαλολιάκος και άλλοι δύο από την ομάδα καταλήγουν να παραπεμφθούν στο πενταμελές εφετείο και να τιμωρηθούν για παράβαση του νόμου «περί όπλων και εκρηκτικών υλών», δηλαδή για μια κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί ποινή 13 μηνών που στο Εφετείο έγινε 11 μήνες. Ήταν οι μήνες που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής πέρασε στη φυλακή και που σήμερα κατέληξαν να παρουσιάζονται με μια απλή περιγραφή σε μορφή ανεκδότου σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου είναι καλεσμένος, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά ούτε στη φύση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν αλλά ούτε και στην ουσιαστική προστασία του κρατικού μηχανισμού στα αγαπημένα του παιδιά.
Χαίρομαι γι΄αυτή την εξέλιξη. Ελπίζω να μην αποδειχτεί ως άλλη μία "ταρατατζούμ-ταρατατζούμ" επικοινωνιακή "φούσκα" ή "πυροτέχνημα".Αναρωτιέμαι όμως για το πόσο εύκολα και ανεμπόδιστα ίσχυσαν όλα τα περί μη αντισυνταγματικότητας ώστε να λειτουργήσει η δικαιοσύνη και οι αρχές ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις (εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, συντάξεων, απολύσεις, κατάργηση εργατικής νομοθεσίας, εργατικών κεκτημένων, παρανοϊκοί νόμοι βάσει μνημονίων, αδιαφανή ταμεία κομμάτων, μη άρση βουλευτικής ασυλίας υπόπτων και παρανομούντων υπουργών, προστασία παρανομούντων δημοσίων λειτουργών κ.τ.λ.), η πλήρης εφαρμογή αντισυνταγματικών μέτρων, νόμων και τακτικών καλά κρατεί.Το απρόθυμο και άκαμπτο "σύστημα" παραέδειξε προθυμία και ευκολία διεξοδικών κινήσεων για την περίπτωση ΜΟΝΟ της Χρυσής Αυγής. Καλό είναι να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί.
Πρόσεχε σε 10 μέρες μην μας λες πάλι για το πόσο φασιστικά κρατούνται οι βουλευτές της Χ.Α. και δεν λέει κανείς τίποτα,ενώ για τον Σακκά πού ήταν αναρχικός όλοι συμπαραστέκονταν.Ξέρεις το ερώτημα "ακροδεξιά βία κακή -ακροαριστερή καλή;" που τόσο ωραία θέτεις και υπερασπίζεσαι.Υ.Γ.:Το σχόλιο σου μ'άρεσε btw και πέθανα στα γέλια.Α να χαθείς σάτυρε :P
Η επιλεκτική καταδίκη της βίας και του εγκλήματος είναι χαρακτηριστικό των πολίτικων άκρων, όχι δικό μου.Ο Νότις συμπαραστέκεται στην κόρη του Μιχαλολιακου και δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην συναυλια.... Στέλνει όμως τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς!
Πέρα από το ίδιο το ζήτημα της Χρυσής Αυγής που είναι πολύ σοβαρό και χρησίμευσε στην πολιτική ηγεσία ως λεκανίτσα για να κουκουλώσουν τα λερωμένα τ' άπλυτα, τα παραπεταμένα και να πλύνουν χέρια και πόδια βουτηγμένα στη διαφθορά και στο αίμα ανθρώπων (θυμήθηκαν ότι οι ίδιοι τους είναι υπερασπιστές της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, μην ξεράσω), αυτά που με αηδιάζουν στον ίδιο βαθμό είναι:1) ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ που, ενώ χαϊδεύανε επί τρία χρόνια όλο το σεμσελέ της Χρυσής Αυγής και τους παρουσίαζαν σαν άλλους Ριτζ και Θορν από την Τόλμη και Γοητεία, τώρα κακαρίζουν σαν τροφαντές πουλάδες. Απαθέστατα πότισαν μυαλά ανθρώπων υπέρ της Χρυσής Αυγής, υπό το φερετζέ πάντα του αντικειμενικού ρεπορτάζ (και καλά εμείς μεταφέρουμε την είδηση - λες και είναι είδηση ποια πηδάει ο Κασιδιάρης, τι γαμάτα τατουάζ φέρει, τι κορμί έχει και τι ωραίος γκόμενος είναι και καλά) και φέρουν και τα ΜΜΕ τεράστιο μέρος της ευθύνης για αυτό που έγινε. Και ΦΥΣΙΚΑ όπως πάντα, έπρεπε να πεθάνει ένας νέος άνθρωπος για να ανακαλύψουν τα αυτονόητα και να τρέξουν να κρυφτούν σαν τα ποντίκια. Κάθονται εδώ και 10 μέρες νυχθημερόν και τρίβονται πατόκορφα για να ξεπλύνουν τη ντροπή και τις ευθύνες τους, παίζοντας βίντεο και κάνοντας ιστορικές αναδρομές, οι ρεπόρτερ του αίσχους, κάνοντας ειρωνικά σχόλια για τον Κασιδιάρη και την παρέα του, τον οποίο προέβαλαν με συγκεκριμένη εικόνα lifestyle και τον πασπάλιζαν με τόση χρυσόσκονη τόσα χρόνια. Ίδια καθάρματα οι περισσότεροι. Μην πω και χειρότεροι, γιατί νομίζουν, ότι είναι και καλύτεροι όλων των ντουλαποειδών (που είπε και η Πιπιλή-μεγαλοδημοσιογράφατιτανομέγιστηπολιτικός). Το δε mega channel δια των διπόδων που αποκαλεί δημοσιογράφους, μας το παίζει και τσαμπουκάς, που έλαβε αναφορά από το ΕΣΡ, ότι δεν έδινε επαρκή χρόνο προβολής στη Χρυσή Αυγή, γιατί τάχα μου αυτοί δεν το αναγνώριζαν ως πολιτικό κόμμα και αδιαφορούν για το ΕΣΡ - σε καμιά δεκαετία θα ζητήσουν και σύνταξη εθνικής αντίστασης υποψιάζομαι.2) συλλήβδην η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία "ω, του θαύματος" πήρε μπροστά και να οι αποκαλύψεις, και να σου οι εκατοντάδες μάρτυρες ξαφνικά, και δώστου οι ομολογίες πρώην στελεχών της Χρυσής Αυγής και οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - ο οποίος φύλαγε τον άσο τον καλό στο μανίκι, που δεν τους ήθελε τους Χρυσαυγίτες από την αρχή - ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της στο ακέραιο. Το ότι το κάνει κατόπιν εορτής, ας μη το συζητήσουμε.Μιλάμε για έναν τεράστιο κουβά με σκ*τά και ο καυγάς γίνεται για το ποιό σκ*τό είναι μεγαλύτερο και ποιο θα επιπλεύσει. Συγνώμη για την οργή μου και τις εκφράσεις που χρησιμοποιώ, αλλά νομίζω ότι είναι και πολύ ευγενικές για το ποιόν των αναφερομένων.