EΡΧΟΝΤΑΙ!

Το iPhone και οι τρελές πωλήσεις

Το iPhone και οι τρελές πωλήσεις Facebook Twitter
5

Ο Eric Chemi, επικεφαλής ερευνητής του Bloomberg Businessweek, δημοσίευσε ένα εκπλητικό στατιστικό στοιχείο.

Οι αγορές του iPhone την προηγούμενη χρονιά, ξεπέρασαν τις εισπράξεις των Microsoft, Amazon, Comcast και Google. Μάλιστα, μόνο το iPhone ξεπερνά σε πωλήσεις την Coca-Cola και τα McDonald's μαζί! Και μιλάμε για δυο από τα πιο "διάσημα" brand.

Για να το θέσουμε αλλιώς, αλλά το ίδιο εντυπωσιακά, ένα προϊόν που δεν υπήρχε τον Μάιο του 2007 φέρνει περισσότερα κέρδη από όσα κερδίζουν οι μεγαλύτερες 474 εταιρίες (κατά την Standard & Poor's).

Με άλλα λόγια: Apple σημαίνει "λεφτά" στην γλώσσα των επενδυτών και το iPhone είναι αυτή τη στιγμή το πιο επιτυχημένο προϊόν στην παγκόσμια ιστορία, ασχέτως τί πορεία τελικά θα ακολουθήσει η εταιρία του στο μέλλον.

(Πηγή: theatlantic)

Τech & Science
5

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ SPACEX ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Τech & Science / SpaceX: Παρουσίασε στους επενδυτές το πρωτότυπο της νέας ΑI συσκευής του Μασκ - Υπόσχεται να αλλάξει όσα ξέραμε

Η συσκευή σχεδιάστηκε για να «τρέχει» με ένα λειτουργικό σύστημα που έχει φτιάξει η ίδια η εταιρεία και ενσωματώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της xAI.
THE LIFO TEAM
Ο Μπέρνι Σάντερς ζητά οι πολίτες να πάρουν μερίδιο από τα κέρδη της AI

Τech & Science / Ο Μπέρνι Σάντερς ζητά οι πολίτες να πάρουν μερίδιο από τα κέρδη της AI

Την ώρα που η OpenAI φέρεται να συζητά μερίδιο 5% για την αμερικανική κυβέρνηση, ο Μπέρνι Σάντερς ζητά μια πολύ πιο ριζική λύση: δημόσιο ταμείο AI και συμμετοχή των πολιτών στα κέρδη της τεχνητής νοημοσύνης.
THE LIFO TEAM
Η OpenAI φέρεται να πρότεινε να δώσει μερίδιο 5% στην αμερικανική κυβέρνηση

Τech & Science / Η OpenAI φέρεται να πρότεινε να δώσει μερίδιο 5% στην αμερικανική κυβέρνηση

Η OpenAI φέρεται να έχει συζητήσει την παραχώρηση μεριδίου 5% στην κυβέρνηση Τραμπ, σε μια προσπάθεια να απαντηθούν οι πιέσεις για το ποιος θα ωφεληθεί από τα κέρδη της τεχνητής νοημοσύνης.
THE LIFO TEAM
Οι τεχνο-ολιγάρχες που ονειρεύονται έναν κόσμο χωρίς δημοκρατία

Τech & Science / Οι τεχνο-ολιγάρχες που ονειρεύονται έναν κόσμο χωρίς δημοκρατία

Με αφορμή το νέο βιβλίο του Ισπανού φιλοσόφου Κάρλος Φερνάντεθ Λίρια για τη «Σκοτεινή Διαφώτιση», επανέρχεται η συζήτηση για τους τεχνο-ολιγάρχες που βλέπουν τη δημοκρατία όχι ως κατάκτηση, αλλά ως εμπόδιο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Πολύ σωστά το έθεσες. Την ώρα που δεν ικανοποιούνται βασικές ανάγκες για εκατομμύρια ανθρώπους και για άλλους τόσους εξασφαλίζονται με αμέτρητες ώρες εργασίας, ένα είδος πολυτελείας, ένα κινητό τηλέφωνο, και μάλιστα τόσο ακριβό αποτελεί το πιο επιτυχημένο προϊόν στην παγκόσμια ιστορία, από εμπορική άποψη. Φαντάζομαι ότι δε θα πρέπει να αναρωτιέται ο μέσος πολίτης, στις οικονομικά αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες αυτού του πλανήτη, γιατί στραβαρμενίζουμε. Έχει χαθεί κάθε έννοια μέτρου, όχι μόνο στην Ελλάδα, που τόσο τους αρέσει να κατηγορούν.