Βενιζέλος: «Δεν ξέρω αν είναι αυθεντική η λίστα»

Βενιζέλος: «Δεν ξέρω αν είναι αυθεντική η λίστα» Facebook Twitter
2

Αιχμές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ι. Διώτη άφησε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταθέτοντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ ενώ έκανε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι πήρε τη λίστα από το Διώτη μαζί με κάποιες σελίδες με τυχαία ονόματα, τα οποία είχε επιλέξει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Είπε επίσης ότι το στικάκι ήταν στο γραφείο του, χωρίς να το έχει χρησιμοποιήσει κανείς και έτσι παρέμεινε μέχρι να το δώσει στο Μαξίμου.

Σε σχετική ερώτηση για το αν πρόκειται για την αυθεντική λίστα ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος αν το υλικό που πήρε ο Διώτης ήταν το αληθινό ή αντίγραφο αφού τη λίστα την πήρε πρώτος ο Παπακωνσταντίνου κι εκείνος την έδωσε στον Διώτη. "Δεν γνωρίζω αν ο κ. Διώτης πήρε το αρχικό υλικό ή το αντίγραφο. Θεωρώ ότι και ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν λέει ψέματα, αλλά αυτό δεν το γνωρίζω εγώ» .

«Στις 28 με 30 Σεπτεμβρίου που ήμουν στις Βρυξέλλες με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Διώτης και μου θύμισε ότι είχε αφήσει στο γραφείο μου το usb, εγώ μετά από πίεση και προσπάθεια θυμήθηκα ποιο ήταν. Και αυτό το λέω για όσους έσπευσαν να χυδαιολογήσουν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια λέγοντας πως έγιναν δύο εκλογικές αναμετρήσεις με το usb στο συρτάρι μου», είπε επίσης κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον κ. Διώτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν ήταν δική του επιλογή αλλά είχε τις καλύτερες συστάσεις από τον κ. Χρυσοχοίδη. Επισήμανε ακόμη ότι η λίστα βρισκόταν 16 μήνες στην Ελλάδα πριν την πάρει αυτός και θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί ενώ τόνισε ότι δεν ρώτησε ποτέ το Διώτη για την πορεία των ερευνών επειδή δεν ήθελε να παρέμβει, όπως σε όλες τις υποθέσεις του ΣΔΟΕ.  

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Διώτη ότι ποτέ δεν έλαβε εντολή από τον υπουργό για να αρχίσει έρευνα για τη συγκεκριμένη λίστα είπε ότι σε καμία περίπτωση το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να περιμένει εντολή από τον υπουργό για να κάνει τη δουλειά του.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για μετρό Θεσσαλονίκης: «Ξεκινά ο σχεδιασμός της επέκτασης προς τις βορειοδυτικές συνοικίες»

Ο πρωθυπουργός παρέστη στα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά - Οι πέντε νέοι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 3 το μεσημέρι
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Πολιτική / Ελλάδα – Ιταλία: Στις 8 Σεπτεμβρίου η συμφωνία για τις δύο ιταλικές φρεγάτες FREMM

Με τη νέα συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι νομικοί, οικονομικοί και τεχνικοί όροι για την απόκτηση των δύο φρεγατών, καθώς και οι λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση και την ένταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια