Βενιζέλος: «Δεν ξέρω αν είναι αυθεντική η λίστα»

Βενιζέλος: «Δεν ξέρω αν είναι αυθεντική η λίστα» Facebook Twitter
2

Αιχμές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ι. Διώτη άφησε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταθέτοντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ ενώ έκανε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι πήρε τη λίστα από το Διώτη μαζί με κάποιες σελίδες με τυχαία ονόματα, τα οποία είχε επιλέξει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Είπε επίσης ότι το στικάκι ήταν στο γραφείο του, χωρίς να το έχει χρησιμοποιήσει κανείς και έτσι παρέμεινε μέχρι να το δώσει στο Μαξίμου.

Σε σχετική ερώτηση για το αν πρόκειται για την αυθεντική λίστα ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος αν το υλικό που πήρε ο Διώτης ήταν το αληθινό ή αντίγραφο αφού τη λίστα την πήρε πρώτος ο Παπακωνσταντίνου κι εκείνος την έδωσε στον Διώτη. "Δεν γνωρίζω αν ο κ. Διώτης πήρε το αρχικό υλικό ή το αντίγραφο. Θεωρώ ότι και ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν λέει ψέματα, αλλά αυτό δεν το γνωρίζω εγώ» .

«Στις 28 με 30 Σεπτεμβρίου που ήμουν στις Βρυξέλλες με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Διώτης και μου θύμισε ότι είχε αφήσει στο γραφείο μου το usb, εγώ μετά από πίεση και προσπάθεια θυμήθηκα ποιο ήταν. Και αυτό το λέω για όσους έσπευσαν να χυδαιολογήσουν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια λέγοντας πως έγιναν δύο εκλογικές αναμετρήσεις με το usb στο συρτάρι μου», είπε επίσης κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον κ. Διώτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν ήταν δική του επιλογή αλλά είχε τις καλύτερες συστάσεις από τον κ. Χρυσοχοίδη. Επισήμανε ακόμη ότι η λίστα βρισκόταν 16 μήνες στην Ελλάδα πριν την πάρει αυτός και θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί ενώ τόνισε ότι δεν ρώτησε ποτέ το Διώτη για την πορεία των ερευνών επειδή δεν ήθελε να παρέμβει, όπως σε όλες τις υποθέσεις του ΣΔΟΕ.  

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Διώτη ότι ποτέ δεν έλαβε εντολή από τον υπουργό για να αρχίσει έρευνα για τη συγκεκριμένη λίστα είπε ότι σε καμία περίπτωση το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να περιμένει εντολή από τον υπουργό για να κάνει τη δουλειά του.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ρούμπιο: «Συμφωνώ μαζί σας, αποτελούμε έναν αναντικατάστατο εταίρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες»

«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή, αλλά και μία "γέφυρα" μεταξύ της Ευρώπης, της Δύσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Γεραπετρίτης σε Ρούμπιο: F-16 Viper και F-35 αναδεικνύουν την σταθερή αμυντική συνεργασία HΠΑ, Ελλάδας

Αναφερόμενος στην Κύπρο, επισήμανε ότι αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της αρχιτεκτονικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η επανένωσή της με πυξίδα το διεθνές δίκαιο
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Οι κοινές δηλώσεις Ρούμπιο - Γεραπετρίτη: «Σημαντικός πυλώνας για τη Μεσόγειο η Ελλάδα»

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή αλλαγών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι «σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πολιτική / Στο ΥΠΕΞ ο Ρούμπιο: Η συνάντηση με τον Γεραπετρίτη - Η ατζέντα και η ομιλία στην Πνύκα

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και θα κηρύξουν από κοινού την έναρξη των εργασιών του 6ου Γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΛΥΠΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις, είναι ζήτημα και για την Ευρώπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ρόλο που μπορεί να παίξουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε αυτή τη συζήτηση
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια