Τι ακριβώς είναι το Pollfish;

To Pollfish είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που προσφέρει σε οποιονδήποτε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί έρευνες σε μορφή ερωτηματολογίων πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να βρει ο ίδιος άτομα να συμπληρώσουν την έρευνά του. Ένας ενδιαφερόμενος μπαίνει στο www.pollfish.com, όπου μπορεί να συντάξει εύκολα ένα ερωτηματολόγιο. Έπειτα, διαλέγει το προφίλ των ατόμων που θα ήθελε να συμμετάσχουν στην έρευνά του (π.χ. άνδρες στην Αθήνα που είναι φοιτητές και έχουν laptop), καθώς και το πλήθος των απαντήσεων που επιθυμεί. Το σύστημά μας αυτόματα διανέμει το ερωτηματολόγιο και τα αποτελέσματα αρχίζουν να εμφανίζονται άμεσα.

 

Πού βρίσκετε το δείγμα σας;

Συνεργαζόμαστε με δημιουργούς εφαρμογών (apps) σε κινητά. Οι χρήστες των εφαρμογών αυτών, καθώς περιηγούνται στην εφαρμογή μέσω του κινητού τους, έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο εύκολα, χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η εμπειρία τους ως χρηστών. Μέχρι στιγμής συνεργαζόμαστε με 247 εφαρμογές παγκοσμίως και έχουμε πρόσβαση σε δείγμα άνω των 5.500.000.
Για ποιον λόγο, καταρχάς, να σας φιλοξενήσουν τα applications και δευτερευόντως να απαντήσουν στο poll οι χρήστες τους;

 

Κάθε φορά που ένας χρήστης συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο γίνονται δύο πράγματα:

1) ο χρήστης κερδίζει άμεσα κάποιο δώρο ή προσφορά ή μπαίνει σε κλήρωση για ένα μεγαλύτερο δώρο και 2) ο δημιουργός του application πληρώνεται ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με το ένα click σε μια απλή διαφήμιση.

 

Τι παραπάνω προσφέρετε από τις παραδοσιακές εταιρείες ερευνών;

Το κύρια πλεονεκτήματά μας είναι η ευκολία, η ταχύτητα και το κόστος. Ένας επιχειρηματίας π.χ. μπορεί εύκολα, γρήγορα και με μικρό κόστος να μάθει κάποια πράγματα για την επιχείρησή του, καθώς και να προσφέρει κάποιο δώρο σχετικό με αυτήν, ώστε να προωθήσει τις υπηρεσίες του, χωρίς δεσμεύσεις ή χρονοβόρες διαδικασίες.

 

Σε πόση ώρα περίπου μπορείτε να έχετε αποτελέσματα;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο στοχευμένο είναι το κοινό, την περιοχή ενδιαφέροντος, καθώς και το πλήθος των απαντήσεων που επιθυμεί κάποιος πελάτης. Η συλλογή των απαντήσεων μπορεί να διαρκέσει από κάποιες ώρες μέχρι μερικές μέρες, σπανιότερα όμως. Συνήθως μέσα σε 24 ώρες έχουμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεται κάποιος πελάτης.