Αποχώρησε μέσα σε ένταση από το συνέδριο της ΕΝΠΕ ο Μιχελάκης

Αποχώρησε μέσα σε ένταση από το συνέδριο της ΕΝΠΕ ο Μιχελάκης Facebook Twitter
2

Διέκοψε την ομιλία του και αποχώρησε από το έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Όλα ξεκίνησαν όταν, ενώ μιλούσαν,  εργαζόμενοι σήκωσαν πανό κατά της διαθεσιμότητας. Τότε, ο κ. Μιχελάκης, τους είπε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοικτή και πως ο διάλογος είναι το παν. Αυτό όμως που ξεσήκωσε τους διαμαρτυρόμενος είναι η φράση του υπουργού «η λογική αυτή που ακολουθείτε είναι αυτή που θρέφει τη Χρυσή Αυγή».

Τότε επικράτησε ένταση και ο κ. Μιχελάκης αποχώρησε από την αίθουσα.

Στη συνέχεια αποχώρησε και ο  αποχώρησε από το συνέδριο ο Κ. Πουλάκης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας: «Η προσπάθεια του υπουργού Εσωτερικών να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά και ζωή, χαρακτηρίζοντάς τους “σόου για το δελτίο των 8” και επιχειρώντας να τους ταυτίσει με τη ναζιστική δολοφονική βία προκαλεί τουλάχιστον αποτροπιασμό και αγανάκτηση, την ίδια στιγμή που – με τη θεατρινίστικη αποχώρησή του από το συνέδριο της ΕΝΠΕ – ο ίδιος απέφυγε να πάρει θέση για τα ασφυκτικά προβλήματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε για το γεγονός: «Την ώρα που ο τόπος χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπιστεί το νεοναζιστικό μόρφωμα των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι αρνούνται το διάλογο και καταφεύγουν σε ακρότητες. Αυτό αποδεικνύεται και από το επεισόδιο στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που ήταν προσχεδιασμένο και οργανωμένο από κομματικούς μηχανισμούς».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια