ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αλλού είναι η ουσία

Αλλού είναι η ουσία Facebook Twitter
26

Εντάξει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο αστείος, πολιτικός αρχηγός από τον Πάνο Καμμένο. Από τις γκάφες για τους υδατάνθρακες και τα επαναστατικά t-shirt του, μέχρι την ακατάσχετη συνωμοσιολογία του και τις ρεζιλευτικές κολοτούμπες του (όπως με τις συκοφαντίες του εναντίον του Αντρίκου Παπανδρέου), ο πρώην μεγαλοϋπουργός και όψιμος επαναστάτης έχει προσφέρει άφθονο γέλιο σε όλους, εκτός από τους οπαδούς του. 

Η προτροπή του να "λιντσάρουν" τον Πάχτα όπου τον δουν, ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα, για το οποίο θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Η δικαιολογία του στην Πόπη Τσαπανίδου, ότι εννοούσε όπου κι αν τον δουν να τον λιντσάρουν "πολιτικά" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στο ανεξήγητο Καμμένο σύμπαν) οδήγησε σε τσακωμό στον οποίο την αποκάλεσε "αστεία και ψεύτρα", ποιος, αυτός, και τελικά αποχώρησε απ' το στούντιο.

Πέρα απ' αυτά όμως, υπάρχει και η ουσία, η οποία χάνεται ως συνήθως (κάποιος παρατήρησε ότι η βιντεο-είδηση του καβγά Πόπης-Καμμένου είχε 100.000 views ενώ η βιντεο-είδηση για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ είχε μόλις χίλια!).

Γιατί όμως περνάμε στο ντούκου το αρσενικό που έπιναν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής εξαιτίας (;) του Πάχτα- και επικεντρωνόμαστε στα συνηθισμένα πολιτικομιντιακά ξεκατινιάσματα;

Σύμφωνα με την είδηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου που αναμεταδόθηκε απ' όλες τις σοβαρές εφημερίδες:

"Ακατάλληλο, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης αρσενικού, κρίθηκε το νερό στο Νεοχώρι της Χαλκιδικής, ύστερα από τους απαραίτητους ελέγχους και τις αναλύσεις που διενήργησε ο Δήμος Αριστοτέλη. Ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Πάχτας πρότεινε για τις επόμενες ημέρες - έως ότου να λυθεί το πρόβλημα - να πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Στις σκέψεις των αρμοδίων για την επίλυση του θέματος είναι να χρησιμοποιηθούν τα νερά από τις πηγές και να βρεθεί νέα γεώτρηση."

Σύμφωνα με την ανεπίσημη εκδοχή, φταίει ο κύριος Πάχτας και οι κοντινές εξορύξεις χρυσού που το νερό δεν πίνεται αυτήν την εποχή στο Νεοχώρι. Γράφει, κάπως διπλωματικά το Left.gr:

"Κατά τη διενέργεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε προ 15 ημερών η Δημοτική Αρχή επέλεξε να αποσιωπήσει το γεγονός και να περιμένει τον επανέλεγχο των δειγμάτων [...] Γιατί οι κάτοικοι ενημερώθηκαν τόσο καθυστερημένα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, για ένα γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους; Κατά πόσο σχετίζεται η ύπαρξη αρσενικού, σε τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις, στο δίκτυο ύδρευσης με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή και συγκεκριμένα με τις δεκάδες γεωτρήσεις που γίνονται στην περιοχή του Νεοχωρίου; Ποιος κρατικός φορέας ελέγχει τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή; Γιατί η «Επιστημονική Επιτροπή Ελέγχου Τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων» αν και έχει συσταθεί παραμένει ανενεργή;"

"Το αρσενικό είναι συστατικό του υπεδάφους και βρίσκεται εξ ορισμού στο νερό", υποστηρίζει στο LIFO.GR ο sogl. "Η μεταλλευτική δραστηριότητα στο βαθμό που απομακρύνει πετρώματα από την περιοχή, μάλλον το μειώνει. Στη θέση των κατοίκων δε θα διαφήμιζα τα (όποια) υψηλά νούμερα, ιδιαίτερα δεδομένου ότι δεν έχει ξεκινήσει η εξόρυξη, γιατί το συμπέρασμα είναι ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ."

O Tangerine Nightmare διαφωνεί: "Oι γεωτρήσεις απ ότι διαβάζω έχουν αρχίσει. Αρα αν δεν υπήρχε πριν πρόβλημα αρσενικού στο νερό και τώρα υπάρχει ηλίου φαεινότερο να δείς τι φταίει.

Φαντάζομαι εννοείς ότι κάτω από κάποια πολύ μικρά όρια το αρσενικό δεν πειράζει αν βρίσκεται στο νερό γιατί αν υποθέσω ότι η μανία σου για "ανάπτυξη" σε κάνει να λες ότι είναι φυσικό να υπάρχει αρσενικό στο νερό τι μας περιμένει μετά; να μας βάλεις να πιούμε καθαρό πλουτώνιο; Ακου η εξόρυξη μειώνει το αρσενικό!"

Ο qpetros προσθέτει: "Για αυτά που λέει για το αρσενικό πάντως ο sogl έχει δίκιο. Το πιο συχνό και σημαντικό πρόβλημα με το αρσενικό έχει να κάνει με αυτό που αναφέρει. Ορυκτά που υπάρχουν στη φύση και είναι πλούσια σε αρσενικό περνάνε στην υδρόσφαιρα. Η διάλυση αυτών των ορυκτών στα υπόγεια ύδατα είναι σημαντικό πρόβλημα που σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργείται όντως από φυσικές διεργασίες. Αλλά το να καταλήξουμε στο ότι οι όλες οι μεταλλευτικές εξορύξεις βοηθούν το περιβάλλον να απαλλαγεί από το αρσενικό είναι μάλλον παρανοϊκό, αν όχι λάθος. Στην Λαυρεωτική πχ, μετά από χιλιετίες μεταλλευτικής δραστηριότητας οι ποσότητες αρσενικού που έχουν απελευθερωθεί είναι τρομερές."

[Εγώ απλώς να σημειώσω: το αν οι εξορύξεις έχουν ήδη αρχίσει δεν το γνωρίζουμε στα σίγουρα. Πάντως και πριν από περίπου 6 μήνες, αρσενικό υπήρχε στο νερό της Χαλκιδικής, και σύμφωνα με καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, το αρσενικό ήταν 49.000 φορές πάνω από το όριο.] 

Περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις (που ελπίζουμε να είναι γενναίες και ειλικρινείς) δεν μπορούμε παρά να ελπίσουμε πως παρά τις γελοιότητες κάποιων πολιτικών μας, θα μπορούμε να εντοπίσουμε την ουσία και θα εστιάσουμε -έτσι για αλλαγή- εκεί

26

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Τραγικό το επίπεδο και της δημοσιογραφίας και της πολιτικής. Ειδικά αυτοί οι δύο με το ένα μάτι στην κάμερα ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Πώς να γίνει σοβαρή εκπομπή μετά. Αλλά αυτή είναι η Νεοελλάδα, να τη χαιρόμαστε.
Δεν μου αρέσει καθόλου η δημοσιογραφική προχειρότητα. Ακούγονται ισχυρισμοί ("σύμφωνα με πηγές .... + βάζουμε ότι πουλάει στο κοινό μας", "σύμφωνα με μελέτη + αναφερόμαστε σε μελέτες που ή δεν υπάρχουν ή είναι αμφισβητούμενης αξίας) αλλά τα στοιχεία που οφείλουν να παρουσιαστούν δεν παρουσιάζονται. Συγκεκριμένα- Ξεκίνησα οι εξορύξεις και αν ναι πότε;- Πως πιστοποιείται αυτό; - Ποιο είναι το σχέδιο των εξορύξεων;- Που υπάρχει η μελέτη που υποδεικνύει την αύξηση αρσενικού στο νερό πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια;- Παρόμοιες προηγούμενες μελέτες υπήρξαν και αν ναι τι αποτελέσματα έδειξαν; - Το νερό που προέρχεται από γεωτρήσεις περιέχει σχεδόν πάντα ποσότητες αρσενικού. Έχουν αλλάξει οι συγκεντρώσεις αρσενικού στις συγκεκριμένες πηγές νερού μετά την έναρξη των γεωτρήσεων (αν αυτές έχουν ξεκινήσει);- Ξεπερνούν οι συγκεντρώσεις τα ενδεικνυόμενα όρια και αν ναι η απόκλιση βρίσκεται μέσα στα όρια του στατικού σφάλματος ;κτλ κτλΑυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν αλλά τα μέσα (ανάλογα με την φορέα ελέγχου/επιρροής τους) διαδίδουν ότι να ναι. Παρεμπιπτόντως ο Πάχτας ισχυρίζεται: «Η δεξαμενή του Νεοχωρίου τροφοδοτείται με νερό από τη συγκεκριμένη πηγή, το οποίο έχει ποσότητες αρσενικού λιγότερο από δέκα μικρογραμμάρια ανά λίτρο και από μία γεώτρηση με νερό με αρσενικό πάνω από δέκα μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Η ανάμειξη των δύο νερών έχει ως αποτέλεσμα το νερό της δεξαμενής να έχει αρσενικό σε ποσότητα μικρότερη των δέκα μικρογραμμαρίων ανά λίτρο. Μέσα στον Αύγουστο δημιουργήθηκε πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης από την πηγή και έτσι αυξήθηκε η ποσότητα του αρσενικού στη δεξαμενή πάνω από τα δέκα μικρογραμμάρια ανά λίτρο, αφού τροφοδοτείται μόνο από τη γεώτρηση. Το πρόβλημα στο δίκτυο θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες, αλλά η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Μέχρι το 2003 παγκοσμίως το επιτρεπτό όριο του αρσενικού στο νερό βρίσκονταν στα 50 μικρογραμμάρια ανά λίτρο και μέχρι πριν από λίγα χρόνια βρίσκονταν στα 30 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Οπότε μέχρι πρόσφατα πίναμε νερό με μεγαλύτερες ποσότητες αρσενικού από τα δέκα μικρογραμμάρια ανά λίτρα» Αν αυτό που λέει ο Πάχτας αληθεύει τότε τι ακριβώς είναι αυτό που συζητάμε (την στιγμή που είναι αμφίβολο το αν έχουν αρχίσει οι εξορύξεις - το ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε για υπέρβαση των ορίων 49000 πάνω από τα όρια πριν ακόμα βγει η απόφαση του ΣΤΕ - με βάσει τους προηγούμενους ισχυρισμούς τους η συγκεντρώσεις αρσενικού έχουν πέσει δραματικά!)
Ο Καμμενος δεν εχει κανενα κυρος ,ειναι συμμαθητης του Βοριδη και του Σαμαρα ,κανουν παρεα απο μικρα παιδια,ανθρωπος του συστηματος ,γαμπρος του ΦΑΓΕ που το παιζει πατριωτης τωρα μπας και χωρεσει καπου στην παρακμαζουσα πολιτικη σκηνη.Η κ Τσαπανιδου ομως απεδειξε περιτρανα ποσο παπαγαλακια και μαριονετες ειναι οι δημοσιογραφοι ,ειδικα αυτοι με χαμηλο μορφωτικο επιπεδο που το μονο που ξερουν να κανουν οταν εχουν αποστολη να στριμωξουν καποιον ειναι να επαναλαμβανουν αυτο που τον ενοχλει.Ειχε τοσα πολλα επιχειρηματα να τον κανει ρομπα ,επεμενε ομως σα χαλασμενος δισκος στον αν μετανιωσε αφενος γιατι της ειχαν πει να το πει 40 φορες και αφετερου γιατι δεν ειχε την ικανοτητα να κανει αυτο που της ειπαν χωρις να γινει η ιδια ξεφτιλα .Μη μπερδευεστε ,και ο Καμμενος και η Τσαπανιδου για τους ιδιους ανθρωπους δουλευουν ,ειναι στα παζαρια τα αφεντικα τους τωρα και για αυτο οι οποιες κοντρες.
Η πιο όμορφη ιστορία είναι το λατομείο του Μαρκοπούλου που αφού με τα πολλά το έκλεισαν (;) - μέχρι ελικόπτερα και τσιλιαδόρους είχε στείλει ο ΣΚΑΙ - ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ έγινε χωματερή ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ!!!!!Μηνύσεις, αυτρόφωρα, εισαγγελείς, αρχαιολογικοί χώροι, καμμιά 800ριά "περαστικές" σκουπιδιάρες που κανείς δεν πρόσεξε (πριν τη φωτιά) μπερδεύονται γλυκά στη ιστορία.Μετά ήρθε στη μόδα η Κερατέα και ξαναρχίσαν τα δρομολόγια. Μπίζνες εζ γιούζουαλ.
Το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού είναι τεχνικό και δεν προσφέρεται για βιαστικά συμπεράσματα ουσίας . Θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει πάντως ότι 1) το γεγονός ότι το νερό εκρίθη ακατάλληλο δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι είναι επικίνδυνο ( = βλαπτικό ) για την υγεία του ανθρώπου, 2) οι αιτίες αυτής της ακαταλληλότητας είναι άγνωστες και μόνο εικασίες, για να ακριβολογούμε , στην παρούσα φάση, θα μπορούσαν να συνδέσουν την υπόθεση αυτή με την μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Ένα πράγμα πάντως είναι βέβαιο : ότι καιροσκόποι σαν τον Καμμένο δεν θα είχαν τον παραμικρό δισταγμό να σπεκουλάρουν με αυτό το σοβαρό και ευαίσθητο θέμα . Πέραν αυτού , θέμα ουσίας είναι κατά τη γνώμη μου επίσης το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ καθιστούν ολοένα και δυσκολότερο το έργο του προσδιορισμού αυτού του περιβόητου συνταγματικού τόξου που βρίσκεται -και καλά- απέναντι από τη ΧΑ , αφού δεν θα ήταν εύκολο για κανέναν νομίζω να ισχυριστεί με αξιώσεις ότι το κόμμα του οποίου ο αρχηγός παροτρύνει σε διάπραξη κακουργήματος ανήκει στο συνταγματικό τόξο...
Εμένα μου κάνει εντύπωση που απ' τη μια θέλουμε να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική αλλά απ' την άλλη παραμυθιαζόμαστε με πετρέλαια στο Αιγαίο, "υδατάνθρακες" στο Ιόνιο κλπ κλπ. Λες και αυτά θα εξορύσσονται με το μαγικό ραβδάκι και δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον...
Ότι θέλει ο πελάτης-ψηφοφόρος. Δώστε συνωμοσία και πάρτου την ψυχή.Οι κακοί εβραιομασώνοι που θέλουν τον χρυσό και καταστρέφουν το περιβάλλον.Οι κακοί εβραιομασώνοι που δεν μας αφήνουν να εκμεταλευτούμε τον "αμύθητο" ορυκτό πλούτο.
Μήπως ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τις γραφικότητες και όλους τους φαιδρούς που έχουμε αφήσει να καθορίζουν τις τύχες μας;Καλή είναι η πλακίτσα , ο χαβαλές και τα ευφυολογήματα (σε αυτά είμαστε εξαιρετικοί) όμως κάποια στιγμή πρέπει να δούμε την πως θα αλλάξουμε πρακτικά και ουσιαστικά. Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τα ίδια κουρασμένα και ανεπαρκή πρόσωπα που τεχνηέντως προβάλλονται συνεχώς από τα ΜΜΕ.
Μπαίνω στὸν πειρασμὸ νὰ γράψω ΚΑΛΑ νὰ πάθουν ὅσοι ψήφισαν Πάχτα γιὰ Δήμαρχο! Ἕνας λαὸς μὲ μνήμη χρυσόψαρου (ἄν καὶ τὰ χρυσόψαρά μου, μὰ τὴν ἀλήθεια, ἔχουν πολὺ καλύτερη μνήμη!), ποὺ ξέχασε γρήγορα τὸν τρόπο ποὺ ἔπεσε ἡ τελευταία Κυβέρνηση Σημίτη (λόγῳ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ Πάχτα μὲ τὸ Πόρτο Καρρᾶς).
Μάριε, τὸ γεγονὸς ὅτι δὲν γνωρίζεις ὅτι τὸ πολυτονικὸ δὲν ἔχει _καμία_ σχέση μὲ τὴν Καθαρεύουσα, δείχνει ὅτι εἶσαι ἐξυπνάκιας τοῦ κώλου. Τὸ 1982 καταργήθηκε τὸ Πολυτονικό, μὲ νόμο ποὺ πέρασε νύχτα στὴν βουλή, γιὰ λόγους καθαρὰ ἀσυμβατότητας μὲ τὴν τότε τεχνολογία (πληκτρολόγια φίλε μου!). Ἄν ψάξεις λίγο (λίγο!) τὸ θέμα, θὰ καταλάβεις αὐτὰ ποὺ σοῦ γράφω, καὶ δὲν θὰ τὸ παίζεις τζάμπα μάγκας. Στὴν Δημοτικὴ ἔγραψε ὁ Καζαντάκης, σὲ Πολυτονικό. Δὲν ὑπῆρχε Μονοτονικὸ ΠΡΙΝ τὸ 1982...μάγκα τῆς Πορδῆς, Μάριε τῆς κακιᾶς ὧρας, ποὺ μᾶς κάνεις καὶ πλακίτσα...
Με ενοχλέι το "ελιτίστικο" στυλ του. Οι άλλοι Έλληνες με μνήμη χρυσόψαρου, μα εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους. Να κοίτα, γράφω με πολυτονικό, διαφέρω.Επίσης ο εντελώς άκυρος συσχετισμός Πάχτα και Σιμήτη, μου κακόπεσε.Και τέλος, τον τενεκέ-πορδή-μάγκα να τα γράφεις με πολυτονικό, πάλι "άσχημες" λέξεις είναι.
Έγραψα εγώ για καθαρεύουσα; Την οποία δεν την γνωρίζεις όμως. Με το αυτόματο λεξικο γράφεις στο πολυτονικό, ΜΑΓΑΛΟ κατορθωμα.Η ουσία:Το 1982 (30 χρόνια πριν) καταργήθηκε. Τί να κάνουμε τώρα; Πριν 2000 χρόνια μιλούσαν αρχαία ελληνικά; Να γράφουμε εκεί αν είναι.Και το ερώτημα παραμένει, χρησιμοποιώντας πολυτονικό, θεωρείς ότι είσαι ανώτερος;
Καλά, ἐσὺ εἶσαι τελείως τενεκὲς μιλᾶμε! Ὑπάρχει πρόγραμμα ποὺ βγάζει αὐτόματα πολυτονικό; Θέλεις νὰ μᾶς στείλεις βραδιάτικα...δὲν ξέρεις ποιός εἶμαι, μὲ τί ἔχω ἀσχοληθεῖ, καὶ κάνεις τὸν μάγκα: σοῦ λέω, καίγεσαι. Δὲν ξανασχολοῦμαι, γιατὶ τὸ 'χεις κάψει, καὶ θέλεις νὰ τὸ κάψεις καὶ στοὺς ἄλλους. Ὑπάρχει τρόπος νὰ ξελαμπηκάρεις λίγο, σὰν ἄνδρας: κάντο παναθεμά το, καὶ μὴν ἐκπερματίζεις στὸ LiFo !!!
Magenta και όπως χαρακτηριστικά λέει "Αυτόματος πολυτονισμός μονοτονικών κειμένων της αρχαίας ή νέας ελληνικής γλώσσας."Άλλωστε το κείμενό σου είναι η καλύτερη διαφήμιση. Δουλεύει τέλεια.Where is your god now? (να γράψω κάτι και εγώ στα εγγλέζικα, να μην φαίνομαι τενεκές)
Τὴν ἐκκλησιαστικὴ μουσικὴ τὴν μελετῶ τὶς δύο τελευταῖες δεκαετίες (τὰ μουσικὰ σύμβολα εἶναι τὰ σημεῖα τονισμοῦ) καὶ μὲ τὸν πολυτονισμὸ ἔχω ἐξοικειωθεῖ ὅταν ἀκόμα τὰ windows ἦταν 98. Πιάσε μολύβι καὶ χαρτὶ καὶ βγάλε ἄκρη. Ἐπίσης, στὴν ἱστοσελίδα polytoniko.org μπορεῖς νὰ μάθεις τονισμὸ σὲ δέκα μεστὰ μαθήματα. Αὑτά: ἔχουμε καὶ δουλειές, καὶ ὁ Α.Δ. θὰ ἀγανακτήσει μὲ τὸ trolling... Get a life,[...]
Μάριε επιτρέπεις να μπω και γω; Έτσι για να μας μιλάει στο δυϊκό αριθμό να μάθουμε και τίποτα.Κυριάκο, έχεις θέμα με τη δοτική και χρησιμοποιείς και τούρκικες λέξεις. Απάντα!
καλά την έπεσες στον άνθρωπο με μόνο σου επιχείρημα ότι γράφει σε πολυτονικό και ειρωνεύεσαι. τι σε πειράζει;δεν παύει να είναι κομμάτι της γλώσσας.οι απόψεις ενδιαφέρουν εδώ και αν το πάμε τεχνικά η σύνταξη και το ύφος έστω.που σ' αυτά δεν έχεις κάτι να του προσάψεις νομίζω.
ετσι ακριβως αρη,, παντως, εχω πλεον πεισθει πως για να αρχισουμε μετα απο πολυ καιρο να σκεφτομαστε σ αυτο το τοπο θα πρεπει ισως ναμας τελειωσουν τα λεφτα και- αν δε φτασουμε σε εμφυλιο- τοτε να ξυπνησουμε... 3 χρονια μετα τη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ- παροτι η διαστροφη των ορων μας επιβαλλει να τη λεμε μνημονιο, δντ κτλπ- το εν τριτον των πολιτων τουλαχιστον, ισως κ πολυ παραπανω(πλειονοτητα των καθηγητων ολμε, το λεω μετα λογου γνωσεως) δε θεωρει οτι χρεωκοπησαμε αλλα οτι οι χρηματαγορες μας επαιξαν παιχνιδι, η μερκελ θελει να μας υποδουλωσει και ελαχιστοι εχουν εστω υπ οψιν τα 36 δις παραπανω που ξοδευε το κρατος το 09 απο αυτα που επαιρνε, το πιο απλο!!(να μη μιλησουμε για ισοζυγιο η αποβιομηχανοποιηση) οι σημαντικες ειδησεις το οτι η χωρα χανει και τη τελευταια παραγωγικη βαση που εμεινε μετα απο 35 χρονια σοσιαλισμου(ξερω, το μανατζμεντ και οι φινανσιερηδες αλλα και παλι) και κανεναν δεν τον νοιαζει.. no hope η μονη ελπιδα ο συριζα αλλα θα ηθελα να δωτι θα κανει πολυς κοσμος οτν δει οτι λεφτα δεν υπαρχουν, το λεω και με φοβο και με προσμονη..