Αλλού είναι η ουσία

Αλλού είναι η ουσία Facebook Twitter
26

Εντάξει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο αστείος, πολιτικός αρχηγός από τον Πάνο Καμμένο. Από τις γκάφες για τους υδατάνθρακες και τα επαναστατικά t-shirt του, μέχρι την ακατάσχετη συνωμοσιολογία του και τις ρεζιλευτικές κολοτούμπες του (όπως με τις συκοφαντίες του εναντίον του Αντρίκου Παπανδρέου), ο πρώην μεγαλοϋπουργός και όψιμος επαναστάτης έχει προσφέρει άφθονο γέλιο σε όλους, εκτός από τους οπαδούς του. 

Η προτροπή του να "λιντσάρουν" τον Πάχτα όπου τον δουν, ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα, για το οποίο θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Η δικαιολογία του στην Πόπη Τσαπανίδου, ότι εννοούσε όπου κι αν τον δουν να τον λιντσάρουν "πολιτικά" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στο ανεξήγητο Καμμένο σύμπαν) οδήγησε σε τσακωμό στον οποίο την αποκάλεσε "αστεία και ψεύτρα", ποιος, αυτός, και τελικά αποχώρησε απ' το στούντιο.

Πέρα απ' αυτά όμως, υπάρχει και η ουσία, η οποία χάνεται ως συνήθως (κάποιος παρατήρησε ότι η βιντεο-είδηση του καβγά Πόπης-Καμμένου είχε 100.000 views ενώ η βιντεο-είδηση για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ είχε μόλις χίλια!).

Γιατί όμως περνάμε στο ντούκου το αρσενικό που έπιναν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής εξαιτίας (;) του Πάχτα- και επικεντρωνόμαστε στα συνηθισμένα πολιτικομιντιακά ξεκατινιάσματα;

Σύμφωνα με την είδηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου που αναμεταδόθηκε απ' όλες τις σοβαρές εφημερίδες:

"Ακατάλληλο, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης αρσενικού, κρίθηκε το νερό στο Νεοχώρι της Χαλκιδικής, ύστερα από τους απαραίτητους ελέγχους και τις αναλύσεις που διενήργησε ο Δήμος Αριστοτέλη. Ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Πάχτας πρότεινε για τις επόμενες ημέρες - έως ότου να λυθεί το πρόβλημα - να πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Στις σκέψεις των αρμοδίων για την επίλυση του θέματος είναι να χρησιμοποιηθούν τα νερά από τις πηγές και να βρεθεί νέα γεώτρηση."

Σύμφωνα με την ανεπίσημη εκδοχή, φταίει ο κύριος Πάχτας και οι κοντινές εξορύξεις χρυσού που το νερό δεν πίνεται αυτήν την εποχή στο Νεοχώρι. Γράφει, κάπως διπλωματικά το Left.gr:

"Κατά τη διενέργεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε προ 15 ημερών η Δημοτική Αρχή επέλεξε να αποσιωπήσει το γεγονός και να περιμένει τον επανέλεγχο των δειγμάτων [...] Γιατί οι κάτοικοι ενημερώθηκαν τόσο καθυστερημένα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, για ένα γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους; Κατά πόσο σχετίζεται η ύπαρξη αρσενικού, σε τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις, στο δίκτυο ύδρευσης με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή και συγκεκριμένα με τις δεκάδες γεωτρήσεις που γίνονται στην περιοχή του Νεοχωρίου; Ποιος κρατικός φορέας ελέγχει τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή; Γιατί η «Επιστημονική Επιτροπή Ελέγχου Τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων» αν και έχει συσταθεί παραμένει ανενεργή;"

"Το αρσενικό είναι συστατικό του υπεδάφους και βρίσκεται εξ ορισμού στο νερό", υποστηρίζει στο LIFO.GR ο sogl. "Η μεταλλευτική δραστηριότητα στο βαθμό που απομακρύνει πετρώματα από την περιοχή, μάλλον το μειώνει. Στη θέση των κατοίκων δε θα διαφήμιζα τα (όποια) υψηλά νούμερα, ιδιαίτερα δεδομένου ότι δεν έχει ξεκινήσει η εξόρυξη, γιατί το συμπέρασμα είναι ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ."

O Tangerine Nightmare διαφωνεί: "Oι γεωτρήσεις απ ότι διαβάζω έχουν αρχίσει. Αρα αν δεν υπήρχε πριν πρόβλημα αρσενικού στο νερό και τώρα υπάρχει ηλίου φαεινότερο να δείς τι φταίει.

Φαντάζομαι εννοείς ότι κάτω από κάποια πολύ μικρά όρια το αρσενικό δεν πειράζει αν βρίσκεται στο νερό γιατί αν υποθέσω ότι η μανία σου για "ανάπτυξη" σε κάνει να λες ότι είναι φυσικό να υπάρχει αρσενικό στο νερό τι μας περιμένει μετά; να μας βάλεις να πιούμε καθαρό πλουτώνιο; Ακου η εξόρυξη μειώνει το αρσενικό!"

Ο qpetros προσθέτει: "Για αυτά που λέει για το αρσενικό πάντως ο sogl έχει δίκιο. Το πιο συχνό και σημαντικό πρόβλημα με το αρσενικό έχει να κάνει με αυτό που αναφέρει. Ορυκτά που υπάρχουν στη φύση και είναι πλούσια σε αρσενικό περνάνε στην υδρόσφαιρα. Η διάλυση αυτών των ορυκτών στα υπόγεια ύδατα είναι σημαντικό πρόβλημα που σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργείται όντως από φυσικές διεργασίες. Αλλά το να καταλήξουμε στο ότι οι όλες οι μεταλλευτικές εξορύξεις βοηθούν το περιβάλλον να απαλλαγεί από το αρσενικό είναι μάλλον παρανοϊκό, αν όχι λάθος. Στην Λαυρεωτική πχ, μετά από χιλιετίες μεταλλευτικής δραστηριότητας οι ποσότητες αρσενικού που έχουν απελευθερωθεί είναι τρομερές."

[Εγώ απλώς να σημειώσω: το αν οι εξορύξεις έχουν ήδη αρχίσει δεν το γνωρίζουμε στα σίγουρα. Πάντως και πριν από περίπου 6 μήνες, αρσενικό υπήρχε στο νερό της Χαλκιδικής, και σύμφωνα με καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, το αρσενικό ήταν 49.000 φορές πάνω από το όριο.] 

Περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις (που ελπίζουμε να είναι γενναίες και ειλικρινείς) δεν μπορούμε παρά να ελπίσουμε πως παρά τις γελοιότητες κάποιων πολιτικών μας, θα μπορούμε να εντοπίσουμε την ουσία και θα εστιάσουμε -έτσι για αλλαγή- εκεί

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ