Fuego azul Griego στα Πετράλωνα

Fuego azul Griego στα Πετράλωνα Facebook Twitter
10

(λίγο Σφίγγα λίγο πουλί με παρέα μία μπλε «πύρινη» πεταλούδα με προβοσκίδα).

Για το μεγάλων διαστάσεων street art που επιμελήθηκε ο KRASER, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Ισπανούς street artists, μας είπαν δυο λόγια οι υπεύθυνοι του DESIGNWARS, που βοήθησαν στην πραγματοποίησή του.    

«Και μ' αυτά και μ' αυτά μια δημιουργική ιδέα που ξεκίνησε από μια συζήτηση στο καφενείο Μπάμπουρας έγινε πράξη. Όλα ξεκίνησαν ένα όμορφο απόγευμα από μια φιλική διαφωνία για το αν μπορεί να «βαφτεί» ο τοίχος απέναντι από τον Μπάμπουρα και αν ναι πώς; -Καθότι έχει ένα όμορφο νεοκλασικό μπροστά του. Εν τέλει, με τη βοήθεια ενός ανυψωτικού μηχανήματος, την καλλιτεχνική επιμέλεια ενός από τους πιο αναγνωρισμένους Ισπανούς street art καλλιτέχνες του KRASER, τη φιλική συμβολή αφενός μεν των ιδιοκτητριών της πολυκατοικίας και τις κρύες μπύρες του Μπάμπουρα, μια από τις πιο όμορφες τοιχογραφίες της Αθήνας είναι γεγονός!

Πέρα από το μαγικό της υπόθεσης που εμπερικλείει η μεταμόρφωση ενός άχρωμου αθηναϊκού τοίχου σε ένα έργο τέχνης για εμάς, τη δημιουργική ομάδα του DESIGNWARS, ένα μικρό κομμάτι που συντελεί στην επίτευξη του στόχου που βάλαμε στο ξεκίνημά μας, να βλέπουμε μια άλλη Αθήνα με χρώμα και πολιτισμό σε κάθε γωνιά της, πραγματοποιήθηκε και αυτό μας γεμίζει τις μπαταρίες για νέα εγχειρήματα κόντρα σ’ αυτό το αποπνικτικά άχρωμο αστικό τοπίο που μας περιβάλλει. Σας περιμένουμε όλους στα εγκαίνια  έκθεσης του KRASER στις 18 Οκτωβρίου! (Καπνικαρέας 19, Πλάκα)».

Περισσότερα εδώ.

 

Fuego azul Griego στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Fuego azul Griego στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Fuego azul Griego στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Fuego azul Griego στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Fuego azul Griego στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Fuego azul Griego στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Fuego azul Griego στα Πετράλωνα Facebook Twitter
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Ο Κύριος που το δημιούργησε μου είναι εξαιρετικά συμπαθής και θα ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη γι' αυτό που θα γράψω. «..να βλέπουμε μια άλλη Αθήνα με χρώμα και πολιτισμό σε κάθε γωνιά της, πραγματοποιήθηκε και αυτό μας γεμίζει τις μπαταρίες για νέα εγχειρήματα κόντρα σ’ αυτό το αποπνικτικά άχρωμο αστικό τοπίο που μας περιβάλλει.»Εσείς βρε παιδιά ενώ είσαστε κατά του "αποπνικτικά άχρωμου, από την άλλη συμβάλατε κανονικότατα για το αποπνικτικά ΜΑΥΡΟ...Αν δεν ενημερωνόμουν από το άρθρο περί τίνος πρόκειται και το έβλεπα ξαφνικά μπροστά μου, εκτός ότι το βρίσκω άσχημο, θα πίστευα πως πρόκειται για τοιχογραφία πολυκατοικίας στην οποία στεγάζονται γραφεία της Χ.Α. Αν ήμουν κάτοικος και όποτε άνοιγα το παράθυρο μου έβλεπα μπροστά μου αυτή την μαυρίλα, θα είχα φρικάρει τρελά!Υ.Γ.: Το βλέπω και το ξαναβλέπω στις φωτογραφίες σας. Πείτε μου με το χέρι στην καρδιά: Σας αρέσει εσάς αυτό το αποτέλεσμα;;;Υ.Γ.2: Νομίζω πως (οι δημιουργοί) είσαστε τυχεροί που οι κάτοικοι της πολυκατοικίας οι οποίοι φιλικώς συμβάλανε, όπως γράφεται, αυτό το αποτέλεσμα δεν θα το έχουν μπροστά τους ανοίγοντας τα μπαλκόνια τους...Υ.Γ.3: Όταν οι τοίχοι αποκτούν το δικό τους καγκουρο-τατουάζ...
κρίμα δεν είναι να βλεπουμε σύμβολα της Ελλάδας (οτιδήποτε ειναι αυτο, πχ. ελληνικές σημαίες, ενα γκραφιτι εμπευσμένο απο αρχαία Ελλάδα) και συνειρμικά να σκεφτόμαστε την ΧΑ & όχι αυτό που όντως συμβολίζει.
Α μάλιστα! Βλέποντας αυτό το ψυχοπλάκωμα της μαυρίλας το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι η αρχαία Ελλάδα... Ναι...Ο Συνειρμός με την Χ.Α. δεν έγινε τόσο από τη θεματολογία της τοιχογραφίας, όσο του κυρίαρχου ΜΑΥΡΟΥ. Να τον χαρακτηρίσω ατυχής αυτόν τον συνειρμό; Εντάξει. Το βλέπω και το ξαναβλέπω. Που να πάρει, μου θυμίζει τα εξώφυλλα δίσκων βινυλίου Heavy Metal και τις μπλούζες των χεβιμεταλάδων. (Με όλο τον σεβασμό στο είδος της μουσικής και τους φίλους που την ακούνε). Καλά βρε παιδία, μπροστά από ένα νεοκλασικό με τα όμορφα κεραμίδια (που βρίσκεται αυτός ο τοίχος), το πρώτο που σας ήρθε στο μυαλό ήταν μία μαυρίλα; Κάποιο προσχέδιο δεν κάνατε; Αυτή την τόσο μεγάλη έκταση και την επικράτηση του μαύρου δεν την υπολογίσατε; Συγνώμη αλλά αν ήμουν κάτοικος της γειτονιάς εκεί, θα σας έβαζα πολύ χοντρό χέρι. Για να μη πω τι θα γινόταν αν ήμουν ο ιδιοκτήτης του νεοκλασικού...
Αν δεν κάνω λάθος εικονίζεται ένας γρύπας καθιστός, γνωστό θέμα της κρητομυκηναϊκής εικονογραφίας. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας έλεγαν οι καλλιτέχνες αν αντιγράφουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο, π.χ. το χρυσό δακτυλίδι της Πύλου. http://ascsa.net/id/frantz/image/at%20351