Απόπειρα δολοφονίας 14χρονης στο Πακιστάν

Απόπειρα δολοφονίας 14χρονης στο Πακιστάν Facebook Twitter
4

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν με δήλωσή τους την ευθύνη για τον πυροβολισμό μιας 14χρονης ακτιβίστριας την Τρίτη η οποία έχει γίνει γνωστή από το μπλογκ της «το ημερολόγιο μιας μαθήτριας από το Πακιστάν», όπου υποστηρίζει τη δυνατότητα εκπαίδευσης για κορίτσια.

Η Malala Yousafzai πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ επέστρεφε σπίτι της από το σχολείο. Η πράξη προκάλεσε την οργή πολλών Πακιστανών αλλά εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε σε εφημερίδα ότι το κορίτσι αν επιζήσει θα παραμείνει στόχος.

Ο Ehsanullah Ehsan, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στους NYT ότι η Malala «έχει γίνει σύμβολο του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή» και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Πρόεδρο Ομπάμα. Ο Ehsan αναγνώρισε ότι το θύμα είναι μικρό σε ηλικία αλλά επέμεινε ότι η επίθεση ήταν δικαιολογημένη επειδή η Malala «προωθεί τον δυτικό πολιτισμό στις περιοχές των Παστούν», αναφερόμενος στις συντηρητικές ομάδες που ζουν στο βορειοδυτικό Πακιστάν και ανατολικό Αφγανιστάν των οποίων τις αξίες οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια