ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εντόπισαν «χρυσές» βίλες σε κοσμοπολίτικα νησιά

Εντόπισαν «χρυσές» βίλες σε κοσμοπολίτικα νησιά Facebook Twitter
4

Ιλιγγιώδη ποσά κρύβουν από την Εφορία ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων σε κοσμοπολίτικα νησιά.  Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο του Έθνους, το ΣΔΟΕ εντόπισε τουλάχιστον 500 περιπτώσεις επαύλεων με συμφωνημένο ενοίκιο μέχρι και 10.000 ευρώ την ημέρα που έχει παραλειφθεί από τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος.

Οι έλεγχοι έγιναν σε κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά, κυρίως σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Πάτμο και Κεφαλλονιά. 

Σε 130 περιπτώσεις μάλιστα διαπιστώθηκε ότι η βίλα δεν έχει δηλωθεί στο Ε9 και δεν περιλαμβάνεται στα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζει ο ιδιοκτήτης της στην εφορία.

Οι πολυτελείς κατοικίες επιφάνειας έως και 600 τ.μ. ενοικιάζονται σε ξένους και Έλληνες από 300 έως 10.000 ευρώ την ημέρα. "Μιλάμε για εισοδήματα που είναι "μαύρα" και αφορολόγητα", δηλώνει στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Οι τουρίστες κυρίως μέσω διαδικτύου βλέπουν και νοικιάζουν το σπίτι και πολλές φορές έχουν τη δυνατότητα να έχουν και υπηρετικό προσωπικό, για το οποίο επίσης δε δηλώνεται καμία εργασία.

Η προκαταβολή συνήθως κατατίθεται σε λογαριασμό του εξωτερικού και η εξόφληση γίνεται με μετρητά χωρίς απόδειξη.

Η φοροδιαφυγή υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Τα διαφυγόντα κέρδη για το δημόσιο υπολογίζονται στο ένα δισεκατομμύριο.

Το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των ιδιοκτητών για να εντοπίσουν τις αδήλωτες συναλλαγές.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Πηγή: Έθνος

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Καλό είναι όμως αυτό που έχει ξεκινήσει να γίνεται να αποφέρει καρπούς στην πράξη κ να μην καταλήξουμε στην επιβολή φόρων κ προστίμων που δε θα εισπραχθούν.Πάντως πέρα απο το Internet κ τα σύγχρονα μέσα που δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε και εμείς μια ευθύνη, υπό την έννοια ότι σίγουρα οι γείτονες όλων αυτών των κατοικιών αναμφισβήτητα γνώριζαν τι γινόταν, αλλά έκαναν τις πάπιες ("σιγά μωρέ αυτό θα μας σώσει που θα τον καταγγείλω τον "ανθρωπάκο";)
Απορώ: πόσο δύσκολο ήταν να γίνει αυτό τη στιγμή που όλα αυτά τα σπίτια βρίσκονται αβέρτα στο ιντερνετ; Με φωτος, ακριβή τοποθεσια κλπ, το να εντοπισθούν και να ελεγχθουν ήταν πανευκολο. Πλάκα πλάκα, έστω και αυτά, κάτι αρχίζει να γίνεται...Αρκεί να μη μείνουμε εκεί μόνο