ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Οι ρεπουμπλικανοί στηρίζουν Ομπάμα για την επίθεση στη Συρία

Οι ρεπουμπλικανοί στηρίζουν Ομπάμα για την επίθεση στη Συρία Facebook Twitter
3

O ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Μπάρακ Ομπάμα, δήλωσε ότι στηρίζει την  απόφαση για χρήση στρατιωτικής βίας στη Συρία και μάλιστα ενθάρρυνε τα υπόλοιπα μέλη του Κογκρέσου να κάνουν το ίδιο.

«Οι ΗΠΑ σε ολόκληρη την ιστορία τους έχουν σταθεί υπερασπιστές της δημοκρατίας και της ελευθερίας στον κόσμο. Πρέπει να υπάρξει απάντηση σε αυτά τα όπλα. Μόνον οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη δύναμη να σταματήσουν τον Άσαντ ή να προειδοποιήσουν άλλους ότι αυτού του τύπου η συμπεριφορά δεν θα γίνεται ανεκτή. Εκτιμώ τη στάση του προέδρου να τείνει χείρα συνεργασίας σε εμένα και στους συναδέλφους μου στο Κογκρέσο το τελευταίο διάστημα», είπε ο Μπένερ.

Κάντορ και Πελόζι στηρίζουν Ομπάμα

 

Την υποστήριξή τους στην απόφαση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία εξέφρασε και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Έρικ Κάντορ.

Παράλληλα, η  επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι εξέφρασε την εκτίμηση ότι Βουλή και Γερουσία θα εξουσιοδοτήσουν τελικά τον Ομπάμα να προχωρήσει σε επίθεση κατά της Δαμασκού.

Ομπάμα: Εμφανίζεται «βέβαιος» για την έγκριση του Κογκρέσου

Βέβαιος για την τελική έγκριση της πρότασής του για περιορισμένο πυραυλικό χτύπημα κατά του καθεστώτος Άσαντ της Συρίας από το αμερικανικό Κογκρέσο εμφανίστηκε  ο Ομπάμα, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ έχουν εκπονήσει σχέδιο ώστε να βοηθήσουν τους σύρους αντάρτες κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Ο Ομπάμα κάλεσε σε ταχεία έγκριση της επίθεσης κατά της Συρίας και ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για στρατιωτική εμπλοκή περιορισμένου χαρακτήρα και όχι μακροχρόνιας προοπτικής, όπως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

«Στόχος μας είναι ένα περιορισμένο χτύπημα, στη βάση της αναλογικότητας. Θα υποβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες του Άσαντ. Παράλληλα,  έχουμε ευρύτερη στρατηγική η οποία θα μας επιτρέψει να αναβαθμίσουμε τις δυνατότητες της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.

Ολάντ: Περιμένουμε το Κογκρέσο

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε πως η Γαλλία δεν θα αναλάβει στρατιωτική δράση κατά του συριακού καθεστώτος πριν από την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, ανέφερε ότι ακόμα και αν το αμερικανικό Κογκρέσο ψηφίσει αρνητικά, η Γαλλία «θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίξει τη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Συρία και να παράσχει μέσω αυτής την απαιτούμενη απάντηση στο καθεστώς Άσαντ».

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Μ αρεσει που ο Ομπαμα ειναι και νομπελιστας ειρηνης... Κατα τα αλλα, δεν εκλεισε ποτε το Γκουανταναμο, δεν απεσυρε τις δυναμεις κατοχης απο Ιρακ και Αφγανισταν, εκανε επιθεση στη Λιβυη και διελυσε τη χωρα, και τωρα ξεκιναει και πολεμο με τη Συρια. Αν το σκεφτει κανεις, ελαχιστοι ειναι οι προεδροι των ΗΠΑ που δεν εχουν τουλαχιστον ενα πολεμοστο ενεργητικο τους...