Να παρέμβει η δικαιοσύνη για την φωτογραφία του Ασλάνη, ζητά ο Παπαδημούλης

Να παρέμβει η δικαιοσύνη για την φωτογραφία του Ασλάνη, ζητά ο Παπαδημούλης Facebook Twitter
6

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από ορισμένα ΜΜΕ και δείχνει νεκρό τον Μιχάλη Ασλάνη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο προσωπικό του twitter, έγραψε συγκεκριμένα:  «Όσοι εμπορεύονται τη φωτογραφία ενός νεκρού για να "πουλήσουν" , διαπράττουν μεγάλη αθλιότητα. Ελπίζω να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Πολιτική / Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Ένας Ελληνοαμερικανός, ανοιχτά γκέι και παντρεμένος με άνδρα, διεκδικεί να γράψει ιστορία στη Γερουσία των ΗΠΑ. Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας γερουσιαστής, σε μια εκλογή που ακουμπά την ομογένεια, την queer ορατότητα και τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Καρυστιανού: Κοινή ανακοίνωση 22 πρώην στελεχών του κόμματός της - «Γνωρίζουμε καλά γιατί αποχωρήσαμε»

Αυγερινός, Μουτσάτσου και άλλα 20 πρώην στελέχη του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ξεκαθαρίζουν τους λόγους αποχώρησής τους, έπειτα από δημόσιες δηλώσεις της κ. Καρυστιανού
THE LIFO TEAM
ΦΩΤΙΕΣ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Φωτιές: Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους - Τι ισχύει για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Τα μέτρα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης - «Μιλάμε για μια μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υποστηρίξουμε τη φύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Αν κ. (οποιεδήποτε) Παπαδημούλη για κάθε τι χρειάζεται να παρεμβαίνει η δικαιοσύνη για να πει στους ανθρώπου πώς να είναι άνθρωποι, τότε θα έχουμε περάσει σε ένα άλλο «καθεστώς» που, πολύ φοβούμαι, θα είστε από τους πρώτους που θα πάρει παραμάζωμα...Κατά τα άλλα, βεβαίως, συμφωνώ. Είναι αθλιότητα η συγκεκριμένη πράξη.
Το πρόβλημα είναι η λογοκρισία.Αν οι δημοσιογράφοι από μόνοι δεν μπορούν να σεβαστούν τους κανόνες που οι ίδιοι θέσπισαν, τότε τα δικαστήρια και οι νόμοι είναι ακόμη χειρότερη λύση.Αν ο κ. Παπαδημούλης δεν ξέρει ότι ο θάνατος "πουλάει" μάλλον δεν διαβάζει εφημερίδες.
Δηλαδή αν -για παράδειγμα- ένας γιατρός δε σέβεται τον όρκο του Ιπποκράτη και βιάζει τους ασθενείς του όσο είναι υπό νάρκωση, είναι "χειρότερη λύση" να επέμβει το δικαστήριο; Επειδή "οι γιατροί δεν";Εξάλλου η απαγόρευση της περιύβρισης νεκρού δεν είναι κανόνας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, είναι νόμος του κράτους. Τιμωρείται η περιύβριση ποινικά, όχι πειθαρχικά.
Αν παραβιαζονται οι νομοι, δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να μην επεμβει η δικαιοσυνη. Ετσι κι αλλιως, οσον αφορα το νομικο πλαισιο δεν υπαρχει "καθε τι", αλλα πλημελληματα, κακουργηματα κλπ (δεν εχω κι εγω πληρη γνωση). Αν το συγκεκριμενο εμπιπτει σε αυτα, προφανως και πρεπει να τηρηθουν οι κανονες, ειτε αφορα πειθαρχικες διωξεις των αναλογων σωματειων, ειτε νομους του κρατους. Ειναι τουλαχιστον αφελες να μιλαμε για ανθρωπια και σεβασμο οταν αναφερομαστε σε επιχειρησεις (οπως ειναι κατα κυριο λογο οι εφημεριδες).