Η Συρία προετοιμάζεται για την δυτική επέμβαση

Η Συρία προετοιμάζεται για την δυτική επέμβαση Facebook Twitter
4

Πολεμική ρητορική επιστρατεύει το καθεστώς Άσαντ, την ώρα που η Δύση είναι με το χέρι στη σκανδάλη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ Μέκνταντ κατηγόρησε τη Δύση ότι ενθάρρυνε τους αντάρτες να χρησιμοποιήσουν χημικά.

«Το πιο επικίνδυνο πράγμα που έχουν κάνει οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία είναι να ενθαρρύνουν και να υιοθετήσουν τα λεγόμενα αυτών των τρομοκρατών. Το πιο επικίνδυνο θα είναι ότι αυτοί οι τρομοκράτες σύντομα θα χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα κατά Ευρωπαίων πολιτών» δήλωσε ο Φάισαλ Μέκνταντ.

Με τον Σύρο πρωθυπουργό να απειλεί ότι η χώρα του θα γίνει «ο τάφος των εισβολέων», οι περισσότερες συριακές εφημερίδες ασχολούνται με το ενδεχόμενο της δυτικής επέμβασης.

«Τους προκαλώ να έρθουν με στοιχεία. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με όλα τα διαθέσιμα μέσα» είναι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Αλ Μουάλεμ, που βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αλ Ταουρά.

Πάντως η Δαμασκός προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο και εκκενώνει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Μερικώς έχουν εκκενωθεί το κτίριο του Γενικού Επιτελείου Δυνάμεων, το στρατηγείο της Αεροπορίας και το συγκρότημα διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας.

Στα παντοπωλεία οι πολίτες έκαναν τις προμήθειές τους. Αγόραζαν ψωμί, ξηρά τροφή και κονσέρβες. Μεγαλύτερη ζήτηση είχαν οι μπαταρίες και το νερό.

Πηγή: Εuronews

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής του Μάντσεστερ υγείας ζητά δημόσια έρευνα

Διεθνή / Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ ζητά δημόσια έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι υπήρξαν παραλείψεις πολλών υπηρεσιών πριν από τον θάνατο του 17χρονου Τσάρλι Μίλερς τον Δεκέμβριο του 2020 σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Με πόση σιγουριά λες ότι για τους θανάτους των χιλιάδων αθώων φταίει η κυβέρνηση και όχι οι αντάρτες;Με περισσότερους βομβαρδισμούς νομίζεις ότι θα σταματήσει ο πόλεμος;Πιστεύεις ότι με την επέμβαση στο Ιράκ θα είχαμε λιγότερους νεκρούς από όσους θα είχαμε αν είχαμε αφήσει το Ιρακ στην ησυχία του;Μήπως θα έπρεπε να βομβαρδιστεί και η Αίγυπτος;