7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview

7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview Facebook Twitter
2

Επιμέλεια: Γιώργος Γέρου

 

 

Το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Interview είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα για φέτος. 

7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview Facebook Twitter


INTERVIEW: Ανοίξατε την Versace Couture τον περασμένο Ιούνιο-26 χρόνια μετά την πρώτη φορά που άρχισε να εργάζεται με τον οίκο. Είχατε την ίδια αίσθηση στα παρασκήνια όπως τότε;

NAOMI CAMPBELL «Για μένα, απολύτως. Δεν το είχα κάνει βέβαια για 14 χρόνια, και έπρεπε να κρατήσει την εμφάνισή μου μυστικό για πολλούς μήνες, αλλά όταν μπήκα να δοκιμάσω τα ρούχα, απλά ένιωσα σαν να είμαι γύρω από την οικογένεια μου και πάλι , ότι καθόλου αγάπη δεν είχε χαθεί… ήταν πολύ συναισθηματικό. Ευχόμουν να  μπορούσα να περπατήσω άλλη μια φορά για τον Versace»

7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview Facebook Twitter


INTERVIEW: Αν δεν είχε γίνει μοντέλο, τι νομίζετε ότι θα κάνατε αντ 'αυτού;

AMBER VALLETTA: «Σκέφτηκα να κάνω πολλά πράγματα που ήθελα να γίνω, όπως αρχαιολόγος σε ένα σημείο, αλλά ήμουν μικρό παιδί. Ήθελα να γίνω κοινωνική λειτουργός… Πραγματικά δεν νομίζω ότι είχα καμία ιδέα. Δεν μπορώ πια να φανταστώ καν τι θα είχε συμβεί, αν δεν είχα γίνει μοντέλο. Δεν ξέρω αν θα έφευγα από την Οκλαχόμα. Ήμουν τόσο μικρή όταν τα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν και συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα με αυτή τη δουλειά να κερδίσω τα προς το ζην. Μετά το πρώτο καλοκαίρι που έκανα μόντελινγκ, γύρισα σπίτι με σχεδόν τόσο πολλά χρήματα όσα η μαμά μου έκανε να κερδίσει σε ένα χρόνο. Μετά από περίπου δύο μήνες δουλειάς απλά αποφάσισα να το δοκιμάσω ως επάγγελμα και αν δεν λειτουργούσε, ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω σπουδές».

7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview Facebook Twitter


INTERVIEW: Τώρα είσαι 29. Σε εκπλήσσει ποτέ το γεγονός ότι το κάνεις για τόσο πολύ καιρό;

DARIA WΕRBOWY: «Μερικές φορές ακόμα εκπλήσσομαι που είμαι μοντέλο και που οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι όμορφη. Έχω περάσει από πολλά διαφορετικά στάδια σε ό, τι κάνω και γιατί το κάνω, ηθικά και δεοντολογικά… έχω βασανίσει τον εαυτό μου γι 'αυτό,  ιδίως όσον αφορά την αντιμετώπιση της επιτυχίας και του χρήματος. Απλά έπρεπε να μάθω να το βλέπω ως δουλειά και να μην αυτοορίζομαι ως μοντέλο και άρα να σκέφτομαι τον εαυτό μου ως μέρος αυτής της βιομηχανίας. Σκέφτηκα: Εντάξει, αυτή είναι μια ευκαιρία να μάθω και να δω και να γνωρίσω ανθρώπους… είμαι αρκετά ανταγωνιστική. Αν πάω να κάνω κάτι, θα πάω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Θα τα δώσω όλα».

7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview Facebook Twitter


INTERVIEW: Ήσουν πραγματικά το πρώτο μοντέλο, του οποίου ήταν αποδεκτό για κάθε παιδί να κρεμάσει μια εικόνα στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας του, στρέιτ,  γκέι, είτε κορίτσι είτε αγόρι, ο καθένας είχε μια Kate Moss και όλοι συμφωνούσαν ότι είσαι όμορφη. Προτού μπεις στη βιομηχανία της μόδας, ποιους είχες εσύ στους τοίχους της κρεβατοκάμαρά σου στο Croydon;

ΚATE MOSS: «Είχα τον David Bowie και το Rob Lowe, είχα αγόρια, αλλά συνάντησα κάποτε μια κοπέλα που είχε τη Linda Evangelista στον τοίχο της, τις διάσημες φωτογραφίες του Peter Lindbergh….»

7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview Facebook Twitter


INTERVIEW:  Μόλις έκανες μια εκστρατεία εσωρούχων Calvin Klein, ένα εμπορικό σήμα με το οποίο έχετε μια μακροχρόνια σχέση. Από την άλλη έκανες την εκστρατεία για τον Jason Wu, ένα νεότερο σχεδιαστή. Πώς είναι να δουλεύεις για αυτά τα διαφορετικά είδη πρότζεκτ;

KRISTI TURLINGTON: «Αν και δεν έχω εργαστεί ως φούλ τάιμ μοντέλο για περίπου 20 χρόνια, έχω διατηρήσει σχέσεις με τον Calvin και τη Maybelline είναι οι δύο μεγαλύτερες σχέσεις μου στο χώρο. Είμαι κολακευμένη από τις προσφορές που δέχομαι, αλλά δεν υπάρχει καμία πραγματική στρατηγική για τον τρόπο που θα επιλέξει κανείς τι να κάνει αυτές τις μέρες. Εάν είμαι σε καλή διάθεση και έχω το χρόνο… Συχνά, ο φωτογράφος και η ομάδα είναι σημαντικοί παράγοντες… έπρεπε να σκεφτώ σοβαρά την εκστρατεία για τα εσώρουχα CK, γιατί ήξερα ότι θα είναι παντού, και δεν ήμουν σίγουρη ότι ήθελε να φωτογραφηθώ με τα εσώρουχά, τώρα που είμαι μητέρα. Ήξερα όμως πως οι εικόνες θα είναι καλαίσθητες και μου άρεσε η ιδέα να συνεχίσει μια σχέση με ένα εμπορικό σήμα που  με το οποίο μεγάλωσα. Ο Jason Wu ήταν εντελώς διαφορετική εκστρατεία. Έχω δουλέψει περισσότερο με τους Inez και Vinoodh απ΄ ότι με οποιονδήποτε άλλο φωτογράφο κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα χρόνων, και εμπιστεύομαι το όραμα και τα ένστικτά τους. ξέρω ότι οι φωτογραφίες θα είναι όμορφες και η ημέρα θα κυλήσει ομαλά. Ανησύχησα που θα έκανα και τις δύο καμπάνιες την ίδια στιγμή, και όταν πήρα την προσφορά για τον Jason Wu, είχα μόλις  τελειώσει μια φωτογράφιση για την Prada με τον Steven Meisel, και τα παιδιά μου ήταν στην τελευταία εβδομάδα τους στο σχολείο… Αλλά είμαι χαρούμενη που συμφωνήθηκε στο τέλος, φαίνεται να αρέσει πολύ στον κόσμο.»

7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview Facebook Twitter


INTERVIEW: Ένα μεγάλο κομμάτι της φωτογραφίας μόδας, ειδικά σήμερα, αφορά την εικόνα, το τελικό προϊόν. Αλλά για σένα, ποιο είναι το πιο ευχάριστο κομμάτι; Είναι το να βλέπεις την τελική εικόνα; Είναι η διαδικασία;

STEPHANIE SEYMOUR: «Ω, είναι πάντα η διαδικασία. Γνωρίζω ότι υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν τώρα με υπολογιστές, καθιστώντας έτσι διαφορετική την επεξεργασία των εικόνων, αλλά χωρίς τη διαδικασία, δεν πιστεύω ότι μπορείς να έχεις ένα τελικό αποτέλεσμα που πραγματικά θα μείνει αξέχαστο…»


7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview Facebook Twitter


INTERVIEW: Μήπως έχεις κρατήσει ποτέ ημερολόγιο κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών σου στο χώρο;

LINDA EVANGELISTA: «Είχα την ατζέντα μου με τα ραντεβού μου και εκεί έβαζα μια δυο Polaroid από τα γυρίσματα και έκανα μια σημείωση, αυτό διήρκεσε δύο χρόνια. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου, είπα πως δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή, και την σκεφτόμουν κάθε μέρα μετά… και πρόσφατα με ρώτησε: "Πότε έχασα το πρώτο δόντι μου;" και είπα, “δεν θυμάμαι“. [γέλια]»

______________________________________________________________________________________

Μέσα στο περιοδικό, άλλα 70 μοντέλα φωτογραφίζονται και μιλούν, αποκαλύπτοντας κάποια άγνωστα κομμάτια της δουλειάς, αλλά και του εαυτού τους.

7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview Facebook Twitter

 

7 τοπ μόντελ στο εξώφυλλο του Interview Facebook Twitter



Φωτογραφίες από τους Mert and Marcus.

 

[via]

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Ήσουν πραγματικά το πρώτο μοντέλο, του οποίου ήταν αποδεκτό για κάθε παιδί να κρεμάσει μια εικόνα στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας του, στρέιτ, γκέι, είτε κορίτσι είτε αγόρι, ο καθένας είχε μια Kate Moss και όλοι συμφωνούσαν ότι είσαι όμορφη. Πραγματικα δεν νομιζω πως ο δημοσιογραφος θα μπορουσε να κανει πιο ευστοχη παρατηρηση. Αγαπαμε Kate Moss <3