Η blogger Yoani Sanchez συλλαμβάνεται από την αστυνομία της Κούβας

Η blogger Yoani Sanchez συλλαμβάνεται από την αστυνομία της Κούβας Facebook Twitter
3

Η αστυνομία στην Κούβα συνέλαβε την Πέμπτη, την πιο διάσημη αντι-καθεστωτική blogger, καθώς και άλλους αντι-κυβερνητικούς ακτιβιστές.

Όπως μεταδίδει η Washington Post, η blogger Yoani Sanchez και ο σύζυγός της Reinaldo Escobar, συνελήφθησαν από τις Κουβανικές αρχές, ενώ μετέβαιναν στην πόλη Μπαγιάμο, όπου η Sanchez θα παρακολουθούσε τη δίκη του Angel Carromero, ενός Ισπανού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε τροχαίο μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκε ο γνωστός υπέρμαχος της δημοκρατίας Oswaldo Payá και ο ακτιβιστής Harold Cepero. 

Η οικογένεια του Paya κατηγορεί την Κουβανική κυβέρνηση ότι διαδραμάτισε συγκεκριμένο ρόλο στο ατύχημα, ενώ από τη μεριά του το καθεστώς υποστηρίζει ότι ο Carromero οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα οι Paya και Cepero που κάθονταν στο πίσω κάθισμα να χάσουν τη ζωή τους.

Το κινητό της Sanchez εμφανίζονταν απενεργοποιημένο μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευή, όταν η ίδια μέσω twitter δήλωσε ότι αφέθηκε ελεύθερη μετά από 30 ώρες κράτησης.

Οι κουβανικές αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός, παρόλα αυτά η Διεθνής Αμνηστία έχει πολλές φορές επικρίνει την τακτική του καθεστώτος, να συλλαμβάνει αντιφρονούντες και να τους θέτει υπό κράτηση χωρίς να τους απαγγέλει κατηγορίες.

Η blogger Yoani Sanchez συλλαμβάνεται από την αστυνομία της Κούβας Facebook Twitter

Η Sanchez είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη blogger και πολιτική ακτιβίστρια, ενώ είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο εξωτερικό, πολύ περισσότερο μάλιστα από ότι στην πατρίδα της, καθώς στην Κούβα  η πρόσβαση στο Internet είναι περιορισμένη.

Το blog της Sanchez «Generation Y», είναι μεταφρασμένο και σε άλλες γλώσσες εκτός των Ισπανικών, ενώ πολύ συχνά άρθρα του αναδημοσιεύονται στην Huffington Post, την Washington Post και τους New York Times.

Τα άρθρα της Sanchez για την κακή κατάσταση του κράτους της Κούβας και το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας έχουν κάνει συχνά το γύρω του κόσμου, ενώ στο blog γίνονται και αναφορές στην παρενόχληση που υφίστανται από τους καθεστωτικούς όσοι διαφωνούν με την κρατική εξουσία.

  

Η κυβέρνηση έχει αρνηθεί επανειλημμένα να χορηγήσει άδεια στην Sanchez για να ταξιδέψει εκτός Κούβας.

Μάλιστα το καθεστώς απαντάει ότι το blog στηρίζεται οικονομικά από τις ΗΠΑ και άλλες οργανώσεις που επιθυμούν την ανατροπή της επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια