H απάντηση της Λένας Διβάνη

H απάντηση της Λένας Διβάνη Facebook Twitter
φωτο αρχείου
17

H  συγγραφέας, ως απάντηση για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που γράφτηκαν εναντίον της, έγραψε στο Facebook της:

«Ειναι απίστευτο ότι μια φράση που στην ουσία έλεγε ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δεν σημαίνει ότι το επάγγελμα του ελεγκτή (που υπαρχει σε ολο τον κοσμο χωρις εξαιρεση) ειναι ρουφιανια, κατεληξε σ' αυτο το παραλήρημα μίσους. Λυπάμαι πολύ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Πετρος Τατσόπουλος έγραψε στο facebook: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λυντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας».


Και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης υποστήριξε την κα Διβάνη δηλώνοντας αντίθετος στο «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα». «Μια φράση που έλεγε ότι το τραγικό ατύχημα δεν σημαίνει ότι είναι ρουφιανιά το επάγγελμα του ελεγκτή δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε τέτοιο παραλήρημα μίσους», λέει ο κ. Χωμενίδης.

17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Λένα Διβάνη, η <<Πόρνη του Θέματος>> Το κάθε θέμα, συμβάν, ιδέα σήμερα έχει και την “Πόρνη Του Θέματος” του. Ως αναγκαίο κακό, η πόρνη αυτή έρχεται κάθε φορά για να εκτονώσει αυτά που στο βάθος του κρύβει ο καθένας. Η είδηση έρχεται έτσι κι αλλιώς και μας χτυπάει την πόρτα αμέσως. Συνήθως χωρίς επεξεργασία, με τα εύκολα και σχεδόν πάντα ελλειπή ή ακόμα και εσφαλμένα συμπεράσματα του χ-ψ blogger, αρθρογράφου του κώλου και παει λέγοντας.Διαβάζουμε.Σκεφτόμαστε.Περιμένουμε.Περιμένουμε ακόμα λίγο...(και για να μην σας κουράζω, η συνέχεια εδώ: http://koukouvagia.blogspot.gr/ )
Παρανόησε λοιπόν το ρηχό πόπολο τη βαθιά κουβέντα της κιουρίας. Κι αφού καταδέχτηκε και έδωσε και εξηγήσεις παρακάμπτοντας το θέμα 'τζαμπατζής', ήρθε και το βαρύ πυροβολικό: η ευρύτερη κουστωδία της που έσπευσε να την καλύψει - και φυσικά κουβέντα για το νεκρό νεαρό. Και θέλουν να βοηθήσουν να βγει η χώρα από την πολιτισμική κρίση, τρομάρα τους.
Όχι εγω συμφωνώ με τον κ. Χωμενίδη.Δεν είχαν επίπεδο οι κατάρες που της έριξαν.Έπρεπε να την καταραστούν να μην ξαναχύσει. Αυτή είναι η σωστή διανοουμενίστικη κατάρα επιπέδου.
Κλασική Ελληναράδικη στάση. Οι άλλοι φταίνε που είναι κακοί και δεν έχουν παιδεία και όχι η κυρία που τρέμει μη τυχόν και θιχτεί κανένας κρατικός και δημόσιος φορέας. Όταν σκοτώνεται ένας 19χρονος με αυτό τον τρόπο, συγνώμη κιόλας δεν θα σκεφτώ ούτε την κυρία ούτε τα chico που την υπερασπίζονται. Άλλωστε με οποιαδήποτε κυβέρνηση,μέσα θα είναι. Είναι η χυδαιότητα του γεγονότος και ο κρατικός φασισμός που πυροδοτεί την οργή, όχι το κακό dna.
Όταν είσαι ένα δημόσιο πρόσωπο (συγγραφέας κιόλας) και η άποψή σου το ξέρεις πως δεν χωράει σε 140 χαρακτήρες -ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα- τότε απλούστατα ή την κρατάς για σένα ή την τεκμηριώνεις σωστά. Από την στιγμή όμως που δεν το παίρνεις χαμπάρι αυτό, τότε πολύ απλά είσαι ηλίθιος και σου αξίζει το μπινελίκι. Δεν φουντώνεις τη φωτιά και μετά τους βγάζεις όλους μαλάκες επειδή δεν μάντεψαν τη σκέψη σου.
Knoz δεν θα μπορουσες να με καλυψεις καλυτερα...ακριβως οπως τα ειπες....οταν εισαι δημοσιο προσωπο σκεφτεσαι περισσοτερο τι θα πεις, κριμα μονο για το παιδι και την οικογενεια τι αλλο?
Δεν συμφωνώ με την κα Διβανή, ούτε έχω Τουίτερ και προπαντώς δε με την ευχέρεια των περισσοτέρων χρηστών να σπεύσουν να συνετίσουν τις μάζες μέσω 140 χαρακτήρων, κάθε φορά που προκύπτει κάτι. Υπάρχει το πολυπαιγμένο ρητό που παρομοιάζει την προσωπική άποψη με τις κωλοτρυπίδες -όλοι έχουμε από μία- ωστόσο το κακό με τα social media και την επιδειξιομανία άποψης από τον καθένα -επώνυμο ή μη- ξεπερνά κάθε επίπεδο ενός αντίστοιχου φετιχισμού. ΩΣΤΟΣΟ ανησυχώ με την έκρηξη μίσους που ξέσπασε μετά το μήνυμα της Διβανή. Και με τις ολοένα αυξανόμενες τέτοιες κρίσεις που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός. Κατευθυνόμενος ή μη, έχει πλέον χάσει κάθε εγκράτεια και σύνεση και την νηφαλιότητα ώστε με το παραμικρό θα βρίσει, θα απειλήσει και θα ψάξει για λυτρωτική νέμεση μέσω status updates. Είναι λυπηρό, ανησυχητικό, μίζερο και ντροπιαστικό. Και μην ακούσω πως η Κρίση, η Τρόικα και το ΔΝΤ μας έχουν καταντήσει έτσι, κακά γονίδια πάντα υπήρχαν στο γονιδίωμά μας.
Νομίζω φίλε μου πως έχει εξήγηση η έκρηξη μίσους του Έλληνα όπως πολύ σωστά επισημαίνεις. Κατά τη γνώμη μου οφείλεται πρώτον, στην απίστευτη ευκολία που προσφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα για ανώνυμη, ανέξοδη, εύκολη, χωρίς συνέπειες κριτική των πάντων και δεύτερον στο ότι πάντα ο Έλληνας έριχνε το ανάθεμα για τα κακά της μοίρας του, στην καμπούρα του απέναντι. Παλιά, ήταν δύσκολο να το κάνει ανοιχτά, γιατί έτσι δειλός που είναι, έκανε την πάπια για να μην αρπάξει και καμιά ανάποδη και τα έλεγε μέσα από τα δόντια του ή γενικά και αόριστα για να "τα ακούσουν αυτοί που πρέπει". Τώρα με το ιντερνέτι και τουίτερ, κάνει πάρτυ. Σχολιάζω μόνο την άποψή σου και όχι το γεγονός με την κ. Διβάνη, γιατί πραγματικά δεν έχω άποψη επ' αυτού (παράξενο ε?)...
Δεν είναι θέμα ελληνικού γονιδιώματος , ο όχλος παρασέρνεται και αντιδρά παντού και πάντα έντονα σε ζητάματα κοινωνικού χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με τη σχέση μας με την πολιτειακή εξουσία ,απλα τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν μία ψευδαίσθηση ελευθερίας και επιτείνουν την κατάσταση.Η ουσία του ζητήματος είναι το κατα πόσον συμπεριφορές που άλλοτε αποδοκιμάζονταν από την κοινωνία οπως η εισητιριοδιαφυγή έχουν αρχίσει να γίνονται αποδεκτές απο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου ,λόγω της έντασης της ύφεσης στη χώρα.