Ερντογάν: «Οι Τουρκάλες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά»

Ερντογάν: «Οι Τουρκάλες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά» Facebook Twitter
11

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις γυναίκες "να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά για να στηρίξουν το έθνος ", σε ομιλία του στα γραφεία του κόμματός του, στην Κωνσταντινούπολη, σε τελετή για το τέλος του ραμαζανιού.

 «Είναι δικαίωμά μου ως πρωθυπουργός να πω ότι θα ήταν καλό για τις γυναίκες να έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά » , είπε ο Ερντογάν, αναρωτώμενος γιατί να μπορεί ο Πούτιν να ζητήσει κάτι ανάλογο στη Ρωσία, και να μην μπορεί κι αυτός στην Τουρκία;.

 «Πρέπει να υποστηρίξουμε το έθνος μας » , σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, καλώντας τις «μητέρες που ψήφισαν το AKP να εκπαιδεύσουν σωστά τα παιδιά τους» και ζητώντας από τους πατέρες «να καλύπτουν τις χρηματοπιστωτικές και οικονομικές ανάγκες των οικογενειών » .

Παρόμοιες παρατηρήσεις, καθώς και οι περιορισμοί του δικαιώματος στην άμβλωση ή οι περιορισμοί σχετικά με τη χρήση του χαπιού της επόμενης ημέρας, είχαν προκαλέσει την οργή των φεμινιστικών οργανώσεων, τον Ιούνιο.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Όχι κ Ερντογάν. Πρώτη προτεραιότητα για την Τουρκία και όλον τον κόσμο, ιδιαίτερα το έχουν ανάγκη εκείνοι που αντιτίθενται πιο πολύ, είναι τα lgbt δικαιώματα. Να αφεθεί ήσυχη μια μερίδα του πληθυσμού, που φυσιολογικά υφίσταται, να ζήσει τη ζωή της με σύντροφο του ίδιου φύλου και να μην υποχρεώνεται άμεσα ή έμμεσα σε τυπικούς ή εικονικούς ετεροφυλοφιλικούς γάμους και τεκνοποίηση. Αν επιθυμούν και μπορούν, ας υιοθετήσουν και κανένα παιδάκι. Ας γυρίσουμε σελίδα, όχι όλο να διαβάζουμε την ίδια.
είναι τραγικό λάθος η προτροπή για περισσότερα παιδιά. Γενικώς. Ειδικά για την Τουρκία, όταν γυρίσει ο τροχός και σπάσει και η Τουρκική φούσκα, ο Ερντογάν θα σφυρίζει αδιάφορα, αλλά της τουρκάλας θα της έχουν μείνουν αμανάτι τα παιδιά.
Ωχ κι αυτός ο Ερντογάν με το παραλήρημα μεγαλείου του που ονειρεύεται αυτοκρατορίες και δοξασμένα έθνη....Πάντως δεν έχει άδικο ο/η fedora στο ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει 3 παιδιά.Μπορεί λόγω κρίσης να ανακόπηκε κάπως τώρα πρόσφατα αυτή η τάση, αλλά γενικά ισχύει.
"θα ήταν καλό για τις γυναίκες να έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά" Πηγή: www.lifo.grΓια τις γυναίκες, όχι για τους άνδρες.Παρεμπιπτόντως, όλο και περισσότερα ζευγάρια στην Ελλάδα κάνουν από 3 παιδιά και πάνω. Αν αυτό σημαίνει κάτι.
Όχι (και η ειρωνεία είναι περιττή), έχω παραδείγματα από τον περίγυρό μου. Για παράδειγμα στην γειτονιά μου υπάρχουν ήδη δύο πολύτεκνα ζευγάρια. Ένα με 3 παιδιά κι ένα με 4 και με διαφορά ηλικίας περίπου 1 χρόνο. Φιλικό ζευγάρι έχει 3 παιδιά. Και γενικά το διαπιστώνω και έξω, όπου κινούμαι.