Σχέδιο "αναμόρφωσης" των Νοσοκομείων έδωσε στη δημοσιότητα ο Γεωργιάδης

Σχέδιο "αναμόρφωσης" των Νοσοκομείων έδωσε στη δημοσιότητα ο Γεωργιάδης Facebook Twitter
2

O υπουργός Υγείας,  Αδωνις Γεωργιάδης έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο για την αναμόρφωση της λειτουργίας νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης με στόχο να περάσουν 1.618 υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το σχέδιο αναμένεται να ενοποιηθούν τμήματα και κλινικές, να αναπτυχθούν εναλλακτικές δομές παροχής δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αύριο, αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της αξιολόγησης, ώστε μέχρι τις 13 Αυγούστου να ανακοινωθούν τα ονόματα και στα μέσα Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι μετακινήσεις .

Στο σχέδιο, μεταξύ άλλων προτείνεται: *Το προσωπικό του ΓΝ Πατησίων να ενισχύσει κυρίως τις δομές του νοσοκομείου ΓΟΝΚ «Αγ. Ανάργυροι» και του ΓΝΘΠ «Παμμακάριστος», όπως η οφθαλμολογική κλινική. *Το συγκρότημα της Πολυκλινικής να μετατραπεί σε Αστικού Τύπου Κέντρο Υγείας και Χρόνιων Νοσημάτων στο κέντρο της Αθήνας και στο πλαίσιο αυτό να στεγάσει επιπλέον μία Καρδιολογική Μονάδα (ήδη διαθέτει μονάδα εμφραγμάτων) και μία Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας. *Να ενισχυθεί ο Βόρειος Άξονας της Αττικής με τη δημιουργία μιας ομάδας νοσοκομείων (hospital trust) με τη διασύνδεση των νοσοκομείων Σισμανόγλειο – Φλέμιγκ – Παίδων Πεντέλης, με την ταυτόχρονη αλλαγή χαρακτήρα του νοσοκομείου Φλέμιγκ από Γενικό Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο Αποκατάστασης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Από φίλους γιατρούς ακούω συνεχώς πολύ καλά λόγια για τον Αδωνι. Δεν ξέρω αν πρόκειται για εντυπωσιακή μεταμόρφωση προς το καλύτερο, για κάποιον που απλά κάνει τα στοιχειώδη και δείχνει πόσο άχρηστοι ήταν οι προηγούμενοι, ή αν πρέπει να αλλάξω φίλους :-)