Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη

 

Τον αγκυλωτό σταυρό και το κράνος αρχαίου Έλληνα πολεμιστή στο κέντρο φέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης στο μπράτσο του. Πέρα απο την επιβεβαιωμένη τρικυμία εν κρανίω των Ελλήνων νεο-ναζί, εξακολουθεί να μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη η τρικυμία εν κρανίω των συμπολιτών μας που έστειλαν στη βουλή ανθρώπους με τον αγκυλωτό σταυρό στα μπράτσα, στο μυαλό και στην ψυχή. [via]

 

Στην αρχή με ξάφνιασε το Πρώτο Θέμα. "Δες", σκέφτηκα, "ξεμπροστιάζει τη σβάστικα και τον Κασιδιάρη". 

 

Και πέρα από τη φράση "προκλητική αγόρευση στη Βουλή", η εφημερίδα δεν μάσησε τα λόγια της: δεν είπε "μαίανδρος" ή "αρχαιοελληνικό σύμβολο" - είπε ξεκάθαρα σβάστικα

 

Βέβαια, όσο πιο πολύ τους λες ναζιστές τόσο κερδίζουν πόντους στα μυαλά κάποιον, τόσο πιο παράνομοι και μυστηριώδεις και δυνατοί φαντάζουν. Λυπηρό αλλά αληθινό. 

 

Αλλά και πέρα απ' αυτό, ο τρόπος που το παρουσίασε το Πρώτο Θέμα στο τέλος αφήνει μια lifestyle αίσθηση. Οι παντόφλες που φοράει, η σέξι Μις Τουρισμός, το ημίγυμνο σώμα του. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. 

 

 

 

Να μερικά από πράγματα που διάβασα σχετικά:

 

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη

ό,τι έγραψε στο twitter ο @aNameToCome το βρήκα εύστοχο

  

 

 

Vasilis Emmanouilidis: Σε άλλες χώρες τους συνεργάτες των ναζί τους κρέμασαν. Εδώ όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά στελέχωσαν το κράτος και (κυρίως) το παρακράτος, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στη μάχη έναντι της «κομουνιστικής απειλής». Τη ναζιστική τους ιδεολογία ποτέ δεν την απέβαλαν, αν και (ειδικά από το 1974 και μετά) αναγκάζονταν να την κρύβουν για να μη δημιουργούν πρόβλημα στην παράταξη που τους φιλοξενούσε. Σήμερα πια, λόγω του χρόνου που μεσολάβησε από τότε αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, τα εγγόνια τους έχουν απενοχοποιηθεί και ποζάρουν με τις σβάστικες στα μπράτσα.
Όσοι ψάχνουν τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας στην περίοδο της μεταπολίτευσης καλό θα ήταν να ψάξουν πιο πίσω. Στο μεταπολεμικό κράτος που στελεχώθηκε από αυτά ακριβώς τα καθάρματα, που εύλογα το θεωρούσαν ιδιοκτησία τους. Και που η μεταπολίτευση τους αφαίρεσε τα αποκλειστικά δικαιώματα ιδιοκτησίας που είχαν, γι' αυτό και τη μισούν τόσο.

 

 

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη

 

 

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη

 

 

Manolis Vamvounis: ΠΟΤΕ δεν λέμε μπράβο στο Πρώτο Θέμα. Και που έβγαλε την είδηση (μονο για να πουλησει) το κανει σε τοσο λάηφσταηλ τροπο που θα περασει στο ντουκου

 

 

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη

 

 

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη

 

 

Maria Kafetzi :

Styling Kassidiaris που έγινε βουλευτής στου Κασσιδη Ελληνα το κεφάλι λανσάρει το look παραλίας πλαστικη παντοφλα της φιρμας "μιτσουχωσωκαμια" συνδυασμένο με tattoo σβαστικα σε ρόλο σφραγίδας των ζώων για να ξεχωρίζει. Παρακαλω fashion icons όταν τον δείτε δίπλα σε μια ΜισΚαλλιστεία Καμμενα Βουρλα πείτε ‪#‎oust‬ γιατι τρομάζει το σκυλί μου.

 

 

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη

 

 

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη