Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη Facebook Twitter
53

Τον αγκυλωτό σταυρό και το κράνος αρχαίου Έλληνα πολεμιστή στο κέντρο φέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης στο μπράτσο του. Πέρα απο την επιβεβαιωμένη τρικυμία εν κρανίω των Ελλήνων νεο-ναζί, εξακολουθεί να μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη η τρικυμία εν κρανίω των συμπολιτών μας που έστειλαν στη βουλή ανθρώπους με τον αγκυλωτό σταυρό στα μπράτσα, στο μυαλό και στην ψυχή. [via]

Στην αρχή με ξάφνιασε το Πρώτο Θέμα. "Δες", σκέφτηκα, "ξεμπροστιάζει τη σβάστικα και τον Κασιδιάρη". 

Και πέρα από τη φράση "προκλητική αγόρευση στη Βουλή", η εφημερίδα δεν μάσησε τα λόγια της: δεν είπε "μαίανδρος" ή "αρχαιοελληνικό σύμβολο" - είπε ξεκάθαρα σβάστικα

Βέβαια, όσο πιο πολύ τους λες ναζιστές τόσο κερδίζουν πόντους στα μυαλά κάποιον, τόσο πιο παράνομοι και μυστηριώδεις και δυνατοί φαντάζουν. Λυπηρό αλλά αληθινό. 

Αλλά και πέρα απ' αυτό, ο τρόπος που το παρουσίασε το Πρώτο Θέμα στο τέλος αφήνει μια lifestyle αίσθηση. Οι παντόφλες που φοράει, η σέξι Μις Τουρισμός, το ημίγυμνο σώμα του. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. 

Να μερικά από πράγματα που διάβασα σχετικά:

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη Facebook Twitter

ό,τι έγραψε στο twitter ο @aNameToCome το βρήκα εύστοχο

  

 

 

Vasilis Emmanouilidis: Σε άλλες χώρες τους συνεργάτες των ναζί τους κρέμασαν. Εδώ όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά στελέχωσαν το κράτος και (κυρίως) το παρακράτος, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στη μάχη έναντι της «κομουνιστικής απειλής». Τη ναζιστική τους ιδεολογία ποτέ δεν την απέβαλαν, αν και (ειδικά από το 1974 και μετά) αναγκάζονταν να την κρύβουν για να μη δημιουργούν πρόβλημα στην παράταξη που τους φιλοξενούσε. Σήμερα πια, λόγω του χρόνου που μεσολάβησε από τότε αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, τα εγγόνια τους έχουν απενοχοποιηθεί και ποζάρουν με τις σβάστικες στα μπράτσα.
Όσοι ψάχνουν τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας στην περίοδο της μεταπολίτευσης καλό θα ήταν να ψάξουν πιο πίσω. Στο μεταπολεμικό κράτος που στελεχώθηκε από αυτά ακριβώς τα καθάρματα, που εύλογα το θεωρούσαν ιδιοκτησία τους. Και που η μεταπολίτευση τους αφαίρεσε τα αποκλειστικά δικαιώματα ιδιοκτησίας που είχαν, γι' αυτό και τη μισούν τόσο.

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη Facebook Twitter
Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη Facebook Twitter

Manolis Vamvounis: ΠΟΤΕ δεν λέμε μπράβο στο Πρώτο Θέμα. Και που έβγαλε την είδηση (μονο για να πουλησει) το κανει σε τοσο λάηφσταηλ τροπο που θα περασει στο ντουκου

 

 

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη Facebook Twitter

 

 

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη Facebook Twitter

 

 

Maria Kafetzi :

Styling Kassidiaris που έγινε βουλευτής στου Κασσιδη Ελληνα το κεφάλι λανσάρει το look παραλίας πλαστικη παντοφλα της φιρμας "μιτσουχωσωκαμια" συνδυασμένο με tattoo σβαστικα σε ρόλο σφραγίδας των ζώων για να ξεχωρίζει. Παρακαλω fashion icons όταν τον δείτε δίπλα σε μια ΜισΚαλλιστεία Καμμενα Βουρλα πείτε ‪#‎oust‬ γιατι τρομάζει το σκυλί μου.

Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη Facebook Twitter
Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη Facebook Twitter
Για το τατουάζ-σβάστικα του Κασιδιάρη Facebook Twitter
53

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Για 'μένα το λυπηρό δεν είναι τόσο η παρουσία του βουλευτή με την σβάστικά, αλλά το ότι πλέον κάποιες πολιτικές ιδεολογίες έχουν καταντήσει να είναι από "επιστήμη των ιδεών" σε "επιστήμη του lifestyle". Δηλαδή τόσο καιρό που βλέπουμε τατουάζ με την φάτσα του Τσέ Γκεβάρα, μπλουζάκια Τσε Γκεβάρα ή με αρχαιοελληνικά συνθήματα κ.α. δεν μας πειράζει και ξαφνικά ξυπνήσαμε; Ή όταν κάποιοι παίρνουν μαύρες σελίδες του Ελληνισμού όπως η μάχη του Γράμμου ή η μάχη του Μελιγαλά και τις χρησιμοποιούν ως βάση για ποδοσφαιρικού τύπου συνθήματα, λες και η κόντρα μεταξύ δεξιών και αριστερών είναι κόντρα ομάδων Γ'Εθνικής. Δεχτείτε ότι πλέον αυτή είναι η πολιτική εικόνα της χώρας μας.
Το διαφημιστικό μήνυμα της εικόνας είναι απλό:Σβάστιγκα, Χ.Α. = μαγκιά, ανδρισμός, δύναμη, όμορφες γυναίκεςΑυτοί που το έφτιαξαν ξέρουν τι θέλουν να πουν στους αναγνώστες.
Λοιπόν η είδηση αυτή το μονο που κάνει είναι που αποδεικνύει τι είναι το ΘΕΜΑ. Ούτε μια από τις υποειδήσεις δεν έχει καμμία σημασία. Ας τις απαριθμήσουμε:1. Ο Κασσιδιάρης έχει γκόμενα μοντέλο. Σιγά. Κι άλλοι έχουν. Οπως και τα μοντέλα είθισται να έχουν γκόμενους.2. Ο Κασσιδιάρης έχει κακόγουστα τατού πάνω του -και αδιανόητες παντόφλες. Σιγά. Οι παραλίες είναι φίσκα στα κακόγουστα τατου πάνω σε άνδρες και γυναίκες 3. Αποκρυπτογραφούμε τα τατου κλπ... Σιγά. Λες και το τατού περιμέναμε για να δούμε περί τίνος πρόκειται.Λαϊφστάιλ κατωτάτου, αντάξιου της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στη χώρα. Αυτοί είμαστε...
Οσο συνεχίζετε να γράφετε και να ασχολήστε μαζί τους τόσο περισσότερο ανεβαίνουν οι μετοχές τους.Και καλά το Πρώτο Θέμα, η LIFO για ποιό λόγο να αναπαράγει το άρθρο αυτό;Ποιός χέστηκε για το τατού του Κασιδιάρη και για την γκόμενα του;
Πεντε εχω να πω μονο :1. Συμφωνα με παλιοτερο δημοσιευμα σε λαιφσταιλ περιοδικο(οταν τους παρουσιασαν ως νεο ζευγαρι, πριν ολο αυτο τον χαμο) αυτη ειναι η "μις Οπισθια" τιτλος εξ ορισμου απαξιωτικος για μια γυναικα2. Στο χωριο μου λενε "Ο,τι ειναι τα σκατα, ειναι και το φτυαρι" (κατι σαν το κυλησε ο τεντζερης..)αρα ομοιος ομοιω αει πελαζει..3.Στο σχολιο του Λοβερδου σωστα αναφερει οτι τον Χιτλερ τον ψηφισε ο λαος. Ανεβηκε στην εξουσια με δημοκρατικες εκλογες και σαρωσε με ποσοστο πανω απο 40%. Πολυς κοσμος εχει την εσφαλμενη εντυπωση πως οι φασιστες μονο πραξικοπηματικα παιρνουν την εξουσια.4. Το χω ξανασχολιασει:"Οποιος δεν γνωριζει την Ιστορια ειναι καταδικασμενος να την ξαναζησει" ΓκαιτεΚαι "δωσε εξουσια στον ηλιθιο και θα γινει επικινδυνος"5. Αν ηξερε ποσο δυσκολα περασε ο Νορτον(Αmerican History X) στην φυλακη με τα ναζιστικα τατου, ισως να το σκεφτοταν ξανα να χαραξει ανεξιτηλα τετοια συμβολα στο σωμα του
Οσο τραγικος ειναι ο συγκεκριμενος κυριος Κασιδιαρης και οι ναζιστες της ΧΑ, αλλο τοσο τραγικη ειναι η αμορφωσια (για να μην το πω αλλιως) που βλεπω στα σχολια.Ωστε μετα τον εμφυλιο η Ελλαδα κυβερνωταν απο ναζιστες, το μαθαμε και αυτο. Ολοι οι κεντροδεξιοι ειναι συλληβδην ναζιστες, οπως και ολοι οι φιλοβασιλικοι, ολοι οι νοικοκυραιοι, ολοι στη ΝΔ και το μισο ΠΑΣΟΚ. Οι μονοι σωστοι και υπερμαχοι της αληθειας ειναι παλι οι Αριστεροι.. Ναι, αυτοι που πηγαν να κανουν την Ελλαδα σοβιετικη επαρχια τυπου Βουλγαριας, αλλα μην τα λεμε αυτα, γιατι οποιος τα λεει ειναι προφανως ναζιστης..Ποσο τυφλωμενος ιδεολογικα μπορει να ειναι καποιος, και τελικα ποσο ανικανος να κατσει σε ενα τραπεζι και να βρει μια κοινα αποδεκτη λυση για το καλο του τοπου με τους αλλους; Αυτη ειναι για μενα η τραγωδια μας και απ ο,τι βλεπω συνεχιζεται.
κ. Μουρούτη εεερρρ... Συγνώμη... κ. Vardaris επειδή διαβάζω αποσπασματικά μερικά από τα λόγια μου σε μορφή patchwork στο σχόλιό σας και επειδή μου έχετε πετάξει ανοιχτά λάσπη στο παρελθόν, μέχρι που σας έδειξα ότι ΔΕΝ μπορείτε,δεν ισχυρίζομαι πως όλοι οι φιλοβασιλικοί (που είναι ήδη κάτι κωμικοτραγικό για μένα και χωρίς ένταξη στη Χ.Α.) ή οι νοικοκυραίοι είναι Χ.Α. αλλά είναι μερικοί από αυτούς που τους ψηφίζουνΚαι τέλοσπάντων κάπως πρέπει να αναλυθεί το εκλογικό τους σώμα, ποιοί τους ψηφίζουν; Φαντάσματα;Η ανάλυση των ψηφοφόρων τους που έκανα ειρήσθω εν παρόδω συμφωνεί με αυτή του κ. Στείρη, επίκουρου καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που έχει γράψει αναλυτικά για την ακροδεξιά στην ελλάδα. Αναζητήστε τα κείμενα.Με την τελευταία σας πρόταση συμφωνώ. Αν και νομίζω ότι δεν εννοούμε τα ίδια πράγματα. Μάλλον εσείς το λέτε όπως ο Καρατζαφέρης "ελάτε όλοι και τα καλά παιδιά της Χ.Α. κάτω από τη ΝΔ να συνεργαστούμε".Κάπως έτσι ε;Δεν πρόκειται περί ιδεολογικής τύφλωσης. Απλά δεν κάθομαι να συζητήσω με νεοναζιστές εγκληματίες με άρρωστη ψυχοπαθολογία. Δηλαδή αν ο Άρειος Πάγος νομιμοποιούσε και κόμμα παιδοφίλων, θα έπρεπε εγώ να τους δεχθώ και να βρώ κοινούς τόπους μαζί τους; Συνέλθετε.
Τον κυριο Μουρουτη δεν τον γνωριζω. Αυτο που σας ειχα προσαψει ειναι αντιδεοντολογικη συμπεριφορα γιατι ενω τωρα γραφετε ως ψυχοπαθολογος, νωριτερα αυτοχαρακτηριστηκατε ως δημοσιογραφος. Σε αυτο εμμενω και σεις φροντιζετε να το αποδεικνυετε με καθε σας μυνημα. Εσεις ειστε αυτος που πετατε λασπη και ελπιζετε οτι κατι θα κολησσει. Εχετε χαρακτηρισει πολλους σχολιαστες εδω μεσα και θα σας συνιστουσα αν και αναρχικος να σεβαστειτε καποιες αρχες πολιτισμενης επικοινωνιας. Επικουροι καθηγητες δεν μου λενε τιποτα, για το καθετι μπορειτε να παραθεσετε ενα τετοιο "επιχειρημα". Την προτροπη σας "Συνέλθετε" σας την επιστρεφω και θα σας παρακαλουσα να ειστε πιο κοσμιος αν θελετε να συζητησετε αντι να βγαζετε ασυναρτητους μονολογους.Οταν η λεξη νοικοκυρης για σας εχει προφανως μια τοσο αρνητικη χροια δεν ειναι περιεργο το οτι δεν καταλαβαινετε την τελευταια μου παραγραφο. Να βοηθησω. Η τραγωδια μας σαν χωρα ειναι οτι δεν μπορουμε ολοι απο αριστερα μεχρι δεξια να κατσουμε σε ενα τραπεζι και να βρουμε κοινα αποδεκτες λυσεις για την χωρα. Εσεις ως αναρχικος βεβαια ειστε εκτος αυτου του τραπεζιου και θα προτιμουσατε μια ζουγκλα και ολους τους νοικοκυραιους στην πυρρα, οποτε μαλλον ειναι τσαμπα ο κοπος μου. Να σας συστησω και εγω ενα βιβλιο, το οποιο ισως να σας βοηθησει. Φωτια και τσεκουρι του κυριου Αβερωφ. Δεν κανει κακο, διαβαστε και την αλλη οψη του νομισματος.
Προσέτι πολύ ωραίο το μήνυμα που περνάει ο κύριος Μacmanus.Δεν μ'αρέσει η σβάστικα τατού, δεν μ'αρέσει ο Τσε τατού. Αλλά το θέμα συζήτησης δεν ήταν "τι αρέσει στον Macmanus" ήταν το τατού ενός νεοναζί.Είναι σαφές τι μήνυμα περνιέται. Che Guevara = Adolf Hitler\m/Ξέρετε έχει ερωτηθεί ο Μιχαλολιάκος σε αυτά τα Kontra, Extra3 κτλ που μιλάει πιο άνετα, ποιά είναι η γνώμη του για τον Χίτλερ. Λέει μόνο τα θετικά του ως ηγέτη. Προφανώς.Και όταν οι παρουσιαστές του λένε μα έκανε όμως τόσους φόνους...Ξέρετε πως πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα έτσι; Μα πόλεμος ήταν σου λέει.Γιατί ο Κολόμβος δεν σκότωσε τόσο κόσμο, δεν βίαζε τις γυναίκες; Ο Μ. Αλέξανδρος; Κ.α. ιστορικές μορφές. Μέχρι στον Γκάντι θα στο φτάσει γιατί σε αντίθεση με το τι πιστεύει πολύς κόσμος και ο Μπογδάνος, ο Μιχαλολιάκος είναι καλά διαβασμένος. Τουλάχιστον σε αυτά που τον αφορούν και μπορεί να χρησιμοποιήσει ως όπλα.Στην ιστορία όμως η αλήθεια είναι στις λεπτομέρειες και στο context. Γιατί αν η βία είναι κακό έτσι εν γένει, τότε πιστέψτε με θα βγούν πολλές ηγετικές μορφές και ιστορικές προσωπικότητες που έχουν καταχειροκροτηθεί δίπλα στον Χίτλερ και η μπάλα χάθηκε. Έφυγε και από την εξέδρα. Με το να δαιμονοποιείς τους άλλους είναι σαν να μειώνεις αυτό που ήταν ο ΧίτλερΣτην πραγματικότητα είναι πολλές οι μορφές της ιστορίας που μας έχουν αποκρύψει ή ηρωοποιήσει την βάναυση πλευρά τους, κανείς όμως δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στον Χίτλερ και αυτό δεν είναι θέμα γούστου αλλά αποτέλεσμα ιστορικής έρευνας και φυσικά τι έκανε, πως το έκανε, γιατί και κάτω από ποιές συνθήκες. Context. Και φανταστείτε ένας μέσος απολιτίκ πολίτης να ακούει την εκπομπή, να ρίξει ένα googling και να βρεί διάφορα για άλλες μορφές της ιστορίας. Τι θα σκεφτεί; Έλα μωρέ, μαλακίες. Κι άλλοι έκαναν τα 1000 τόσα. Απλά είχαν συμφέρον να βγάλουν τον Χίτλερ ως τον χειρότερο γιατί με τους εβραίους τα έβαλε που εδώ που τα λέμε είναι άτιμη φάρα και συγκεντρώνουν το χρήμα. Τους βλέπουμε τι κάνουν στους Παλαιστίνιους.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ; Με το χέρι στη καρδιά δηλαδή. Πατάει και ένα βίντεο Καζαντζίδης για Εβραίους και έχει ανακαλύψει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Εκεί ποιά τη γα**σαμε. Για αυτό ανεβαίνει η Χ.Α. βοηθάει και η ημιμάθεια και η κακή πληροφόρηση και η συνομοσιωλογία.Εμείς οι πολίτες που μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε έστω και λίγο με τον τρόπο μας την κατάσταση γιατί έχουμε διαβάσει και 2 βιβλία στη ζωή μας, ας μην παίζουμε αυτό το παιχνίδι σε τόσο δύσκολους και περίεργους καιρούς. Ας μην το παίζουμε "σκεπτικιστές". Όχι άλλη θεωρία 2,3,4,5 άκρωνΔεν συμφέρει κανέναν μας αυτή τη στιγμή να βρίσκουμε νέους Χίτλερ παντού. Ένας μας αρκεί. (Για την ιστορία όσο έγραφα το comment έψαξα στο google και βρήκα μέχρι και meme με Ομπάμα, Στάλιν, Χίτλερ όλοι το ίδιο και μπλα μπλα μπλα. Αν δε, γράψεις Che Guevara terrorist εκεί να δείς χαμός)ΥΓ. Και καλά να θες να πουλήσεις 2 άκρα, βάλε Στάλιν. Αλλά τον Τσέ; Πφφφ...Άντε έγινε αναπτήρας ο Τσε, περιμένουμε και τον Αδόλφο τώρα.
Η καλύτερη άμυνα απέναντι στην ημιμάθεια του Μιχαλολιάκου είναι προφανώς η αντικειμενική αντιμετώπιση της ιστορίας. Και ο Τσε μπορεί να μην φτάνει στο επίπεδο του Χίτλερ, αλλά είναι καλό να γίνει ευρύτερα συνειδητό το τι ήταν και να μην ηρωποιείται ένας σκληροπυρηνικός σταλινικός (1), ενθουσιώδης οπαδός του πυρηνικού όλεθρου (2) και των συνοπτικών εκτελέσεων (3) γιατί όπως σωστά λες ο κάθε ημιμαθής φαν του Τσε είναι ξεβράκωτος στις ατάκες του Μιχαλολιάκου. http://en.wikiquote.org/wiki/Che_Guevara:(1) "I have sworn before a picture of the old and mourned comrade Stalin that I won't rest until I see these capitalist octopuses annihilated"(2) "If the missiles had remained we would have used them against the very heart of America including New York. We must never establish peaceful coexistence. In this struggle to the death between two systems we must gain the ultimate victory. We must walk the path of liberation even if it costs millions of atomic victims"(3) "At the smallest of doubt we must execute." Τελικά το μίσος που κουβάλαγε ο άνθρωπος ίσως και να συγκρίνεται με του Χίτλερ.
Συμφωνώ μαζί σου, ειδικά στο πρώτο σχόλιο, ότι έχει δηλαδή απόλυτο νόημα να θυμίζουμε τη ναζιστική φύση της ΧΑ στους ψηφοφόρους, καθώς όσοι έλκονται ήδη από αυτήν το γνωρίζουν έτσι κι αλλιώς, ενώ όσοι δεν έλκονται, ποιος ξέρει, ίσως το ξανασκεφτούν πριν στηρίξουν τους "πατριώτες" που θα μας σώσουν από τους "κακούς ξένους". Επίσης συμφωνώ ότι δε μπορείς να υποβιβάζεις τη σημειολογία της σβάστικας στο ίδιο επίπεδο με την κακογουστιά που μπορούν να έχουν διάφορα τατού. Πρέπει βέβαια να ομολογήσω ότι υπάρχουν 2-3 φιγούρες που, προσωπικά, δεν θα τις έβαζα χαμηλότερα από τον Χίτλερ στο... βαναυσόμετρο, και υπάρχουν πολλοί ιστορικοί ερευνητές που θα με στήριζαν σε αυτό. Πιο πολύ από την μοχθηρία θα έλεγα ότι ο Χίτλερ ξεχώρισε λόγω της απόλυτης εμμονής, ψύχωσης, μονομανίας,όπως τέλος πάντων κι αν λέγεται αυτό που ένιωθε, που τον οδήγησε στην πλήρη ψυχασθένεια, πλήρη απώλεια αντίληψης της πραγματικότητας κι έτσι, ευτυχώς, στην καταστροφή του. Η αυτοκαταστροφή είναι το μόνο καλό που βγαίνει όταν κάποιος πολύ κακός είναι και πολύ τρελός.Υ.Γ. 1 Όχι, ο Τσε δεν είναι στους 2-3 που θεωρώ "αντάξιους" του Χίτλερ. Ας πούμε όμως ότι έμαθα από πολύ μικρή, από τον (μη αριστερό) παππού μου να τον αντιμετωπίζω ως το υπέρτατο υπόδειγμα ιδεαλισμού και αλτρουισμού, ως έναν επίγειο Μεσσία. Και βίωσα σχεδόν τραυματικά (σόρι για το μελόδραμα) τη διάψευση όταν έμαθα μερικά πράγματα παραπάνω για τις ιδέες και πρακτικές του. Ακόμη και τώρα δε μπορώ να τον αποκαθηλώσω δημοσίως, όποτε μου τον αναφέρουν με πιάνει το παράπονο και αλλάζω κουβέντα.Υ.Γ. 2 Τώρα στα σοβαρά είναι και σατανιστής ο Μιχαλοτέτοιος ή μήπως, προτού γίνει mainstream και πουλάει ορθοδοξία σε κακομοίρες με τσεμπέρια, είχε βρει εκεί πέρα ένα πρώτο pool δυνητικών ψηφοφόρων στο χώρο των αποκρυφιστο-αντικοινωνικο-βράσε-ρύζι αρχαιοελληνιστών που γουστάρανε σατανά γιατί και καλά έλκει τις ρίζες του στη λατρεία του Διονύσου και ζηλέυανε και τους αντίστοιχους βικινκγόκαυλους βορειοευρωπαίους και διαβάζανε "The Forest"; Γιατί ο τυπάς μου φαίνεται δεν πιστευέι σε τίποτα, μα σε τίποτα, ούτε καν στον εξαποδώ.
Άρης Δημοκίδης: "Βέβαια, όσο πιο πολύ τους λες ναζιστές τόσο κερδίζουν πόντους στα μυαλά κάποιον"Κοιτάχτε, σε αυτό θα διαφωνήσω. Έχει αναλυθεί από πολλούς η ακροδεξιά στην Ελλάδα. Δεν θέλω να το ξαναπιάσω από την αρχή, ούτως ή άλλως αρκετά και σημαντικά έχουν αναφερθεί ήδη στα σχόλια. Έχουμε όμως τέλοσπάντων ακροδεξιούς που στηρίζουν τη Χ.Α. Πιο παλιά ήταν φιλοχουντικοί ή και φιλοβασιλικοί (για το φιλοβασιλικοί με έχουν διορθώσει πολλές φορές ότι δεν εντάσσεται απαραίτητα στη Χ.Α. γιατί υπήρξαν πιο soft, όμως έχω τσεκάρει groups στρατιωτικών στο fb που είναι Χ.Α. και έχουν φανερώσει και την παλαιότερη ταυτότητά τους που συνυπάρχει με την τωρινή οπότε θα τους εντάξω και αυτούς), Μεταξάδες, ΛΑΟΣ, ΝΔ ακόμα και ΠΑΣΟΚ. Τώρα αυτοί μαζεύτηκαν, απενοχοποίησαν πρώτα και κύρια τον εαυτό τους γιατί όλοι αυτοί έχουν υπάρξει in the closet και βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Χ.Α.Αυτοί είναι μόνο μια κατηγορία ανθρώπων που στηρίζουν Χ.Α.Υπάρχουν και οι σκληροπυρηνικοί συνειδητοποιημένοι ναζιστές που γνωρίζουν πλήρως την ιστορία του εθνικοσοσιαλισμού και του Χίτλερ και τέλος είναι και οι νοικοκυραίοι.Οι δύο πρώτες κατηγορίες ποτέ δεν ήταν πλειοψηφία και αργά και σταθερά στο περιθώριο θα επιστρέψουν.Η δύναμη της Χ.Α. έγκειται στους νοικοκυραίους. Λίγο απολιτίκ, λίγο η ασφάλεια του σπιτιού μου πάνω από όλα, λίγο ποτέ δεν είχα σαφή ιδεολογία, λίγο φτωχοποιήθηκα και το βασικότερο ΑΠΟΛΥΤΗ και περίτρανη κατάρρευση του πολιτικού συστήματους έκδηλη και στον πιο άσχετο δεν θέλει πολύ να ανεβεί η Χ.Α.Έτσι συμβαίνει συνήθως με την ακροδεξιά και όταν η αριστερά είναι σε λήθαργο. Είχαμε και από τα δύο.Δεν πιστεύω πως οι νοικοκυραίοι ακόμα κι αν είναι και ψιλοπατριώτες δεν σοκάρονται με τη σβάστικα και τον νεοναζισμό. Όταν το βλέπουν μέσα στη μάπα τους και δεν θάβεται από τα γύρω-γύρω, πιστεύω σοκάρονται. Δεν μπορεί. Δεν έχουν δει ελληνικά με τη Βουγιουκλάκη; (ναι στο τόσο μασημένη τροφή το πάω). Δεν γίνεται να μην έχεις ακούσει για τον Χίτλερ. Μόνο ο Κατίδης... δεν ήξερε! Μπορεί το σοκ να μην είναι αρκετό για να αντιληφθούν τον κίνδυνο, ίσως καταβάθος να πιστεύουν ότι έλα μωρέ κι ο Βορίδης κάποτε με τσεκούρια ήταν αλλά μαζεύτηκε. Ξες το κλασσικό: "Θα τους κάνει καλά το σύστημα κι αυτούς".Υπάρχει αυτή η αντίληψη. Εγω πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να δείχνεις τις σβάστικες στους νοικοκυραίους όλο και πιο συχνά. Να μην τους αφήνεις να θεωρούν πως ε μωρέ και μέσα στη Χ.Α. αυτοί είναι λίγοι. Οι πατριώτες είναι περισσότεροι.Μα δεν είναι πατριώτες. Τελεία. Αυτό πρέπει να φανεί. Από εκεί και πέρα οι άλλες κατηγορίες ναι χαίρονται να ακούν τον τίτλο ναζί, τους αρέσει να προκαλούν.Ας πούμε όμως για μια στιγμή, πως έχω λάθος και πως δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Πως ο νοικοκυραίος είναι δυστυχώς ήδη συνειδητοποιημένος ναζί.Ε τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ΜΗΝ τους λέμε ναζιστές τους Χ.Α. γιατί τι πόντους να κερδίσουν; Μα δεν είναι 12χρονα, δεν ψηφίζουν τα 12χρονα. Αν ένας άνθρωπος στηρίζει ναζισμό και φτιάχνεται κιόλας όταν το ακούει δεν θα ξεμπλέξει ποτέ.Είναι πολύ αργά. Τον πήρανε. Είναι δικός τους. Τέλος. Καπούτ.Δεν μπορείς να τον σώσεις, δεν μπορείς να τον ενδυναμώσεις απλά επειδή τον λες με το όνομά του. Αυτός είναι. Είναι η ταυτότητά του.Ελπίζω να μην είναι αυτή η πραγματικότητα. Γιατί αν είναι λυπάμαι... Τα ρεσώ και τα άρθρα/καταδίκες της βίας δεν θα μας σώσουν από τα χέρια τους.ΥΓ. Σαφέστατα το Πρώτο Θέμα το λαϊφσταϊλοποιεί το όλο σκηνικό. Όπως και το STAR. Aλλά όλα τα ΜΜΕ έχουν συμβάλλει στην άνοδο της Χ.Α. με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. ΥΓ.2 Με βάση τον συλλογισμό μου, προτείνω όχι μόνο να επισημαίνουμε στους νοικοκυραίους ότι η Χ.Α. είναι Ναζιστές αλλά και ότι ο αρχηγός τους είναι Σατανιστής (που είναι). Πάνε να καπηλευτούν την ορθοδοξία γιατί είναι πανέξυπνοι. Ας γίνει σαφές όμως πως δεν είναι. Είναι παγανιστές, 12ιστές, σατανιστές.Ποιήματα του Μιχαλολιάκου για τον Σατανά, μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.
Το οτι γελάμε και σχολιάζουμε με ελαφρότητα την είδηση οτι αυτος ο γελοιος και χοντρός πλέον νέοναζι κυκλοφορεί ανάμεσα σε οικογένειες και παιδάκια με την σβαστικα στο μπρατσο δείχνει ποσο επικίνδυνο εχει γίνει το lifestyle.αραγε ειναι υπερήφανοι όσοι τον ψήφισαν αυτόν τον τύπο με τα πολλα τικ;ρητορικό το ερώτημα βεβαίως.lifestyle ο ναζισμος;ξεφτίλα!
".... οτι αυτος ο γελοιος και χοντρός πλέον νέοναζι κυκλοφορεί ανάμεσα σε οικογένειες και παιδάκια με την σβαστικα στο μπρατσο..." Πηγή: www.lifo.grΤι σχέση έχει αν είναι χοντρός, ρε παιδιά; Έχει καμία σημασία; Απαγορεύονται οι χοντροί ανάμεσα σε παιδάκια;
Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός, ότι η επίμαχος δερματοστιξία ευρίσκεται επί του αριστερού βραχίονος του εν λόγω νεανία, ψυχανεμίζομαι πως ο περί ου ο λόγος, είναι ένα κρυφοκουμμούνι του Κερατά!
Αν το πάρουμε και από την πλευρά του Lifestyle,είναι και τραγελαφικό.Η Miss Ελληνικός Τουρισμός συντροφία με τον Mister έλληνα Ναζιστή με το το tatoo της σβάστικας!Ισως σημεία των καιρών?Τι να πω?Εμμετικά όμως!
Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά γιατί αυτό που θα σχολιάσω είναι άσχετο και δεν ξέρω αν είναι και δεοντολογικό. Βρε clandestino ακόμα και σε άρθρο για τον Κασιδιάρη κατάφερες να κολλήσεις και μια ατάκα για τον καπιταλισμό που μας έχει καταστρέψει;;;
θεωρειs την ναζιστικη χρυση αυγη το λυκειο ελληνιδων ΄η οι ουρσουλινεs?αν την θεωρειs πολιτικη οργανωση μονο με πολιτικουs ορουs μπορειs να σχολιασειs την σταση τηs,αυτηs και των οπαδων ΄η των φηφοφορων τηs!
ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΕΝΑ ΤΑΤΟΥΑΖ, ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΞΟΙΝΟ!ΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΛΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΝΕΛΙΝΑΣ ΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΝΑΝ ΤΑΤΟΥΑΖ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ Η ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ... ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΗ!
επειδη η αληθεια καλο ειναι να λεγετε:οι απογονοι των συνεργατων των γερμανων,των μαυραγοριτων και των ταγματαλητων που επιβιωσαν(και οχι μονο) στην μεταεμφυλιακη ελλαδα,εγιναν χουντικοι και στην μεταπολιτευση <<κρυφτηκαν>> κυριωs στην νδ αλλα και στο πασοκ!σημερα σηκωνουν κεφαλι οπωs τα φιδια!αυτο ειναι το συνειδητο ποσοστο των ναζιστων!το αλλο ειναι διαφορα μικρα τμηματα απο:πιτσιρικαδεs με ανυπαρκτη παιδεια και λογικη καγκοροσκυλααπελπισμενοι εξαθλιωμενοι ανθρωποι που για ενα πιατο φαι ψηφιζουν τα παντα.πρωην βολεμενοι μικροεπιχειρηματιεs(διασκεδασηs,ταριφεs,κ.λ.π) που αφου εχασαν το βλαχοgreek dream και ξαναγιναν φτωχοι προσπαθουν να εκδικηθουν το πολιτικο(και οχι το καπιταλιστικο) συστημα μεσω των ναζιστων.ανθρωποι που οντωs εχουν υποστει τιs συνεπειεs τηs αναρχηs μεταναστευσηs ανθρωπων στην ελλαδα.ολο αυτο δεν ειναι σημερα με τιποτα πανω απο 15% αλλα κανειs δεν ξερει τι ρολο μπορουν να παιξουν κρισιμεs μαζεs σε περιοδο ολικηs καταρρευσηs.
"...οι απογονοι των συνεργατων των γερμανων,των μαυραγοριτων και των ταγματαλητων που επιβιωσαν(και οχι μονο) στην μεταεμφυλιακη ελλαδα,εγιναν χουντικοι και στην μεταπολιτευση <<κρυφτηκαν>> κυριωs στην νδ αλλα και στο πασοκ!"Ναι. Εκεί που κρύφθηκε και το 95% των υπολοίπων Ελλήνων. Ένα 5% προτίμησε τις hardcore Σταλίνες
Την ηλίθια περκεφαλαία την έχω δει σε διάφορα κράνη αστυνομικών, τροχονόμων, ζητάδων, δελτάδων, ματάδων και άλλων παράνομων. Είναι τυχαίο;
προσπαθω να καταλαβω τον βαθμο της απελπισιας που υπαρχει στα κεφαλια των ψηφοφορων της ΧΑστην εποχη μας ακομα και ατομα με υψηλο δεικτη νοημοσυνης δεν καταφερνουν να επιβιωσουν αξιοπρεπως οποτε σκεφτειτε τι συμβαινει στα απαιδευτα κεφαλια αμορφωτων ανθρωπων χωρις καμια δυνατοτητα για κριτικη σκεψη και χωρις καν να εχουν καποιο "πετυχημενο" προτυπο...μεχρι χτες ολοι αυτοι μπορει να θαυμαζαν τα διαφορα πετυχημενα "λαικα" ειδωλα τυπου τραγουδιστες/μοντελα/ποδοσφαιριστες αλλα εβλεπαν και αλλα ατομα με μορφωση που ζουσαν αξιοπρεπως οποτε καπου φανταζομαι υπηρχε μια ισορροπια, καποιο μετρο, στο μυαλο τους, ενω τωρα που ολοι ειμαστε στα "αζητητα" και ο μονος που βγηκε πετυχημενος απο ολο τον χαμο ειναι ο τσαμπουκας της ΧΑ το κοπαδι μασησε με αυτο!μη τους μιλατε για φασισμο και ρατσισμο γιατι ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ τι παει να πει, δεν τους αγγιζει και ειναι πολυ αργα να τους εκπαιδευσειςτο μονο που μετραει για αυτους ειναι η εικονα του δυνατου καταφερτζη ηγετηκαι σε αυτο το πλαισιο ο υποτιτλος του αρθρου "To λάιφστάιλ κερδίζει και πάλι" ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ ενα μεγαλο μερος της κοινωνιας μας δεν μπορει να αντιληφθει τιποτα αλλο περα απο την εικονα οποτε πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτο αλλα και γιατι οχι να το χρησιμοποιησουμε ωστε να τους δειξουμε και πιο "φωτεινα" μονοπατια, εστω και με ιλουστρασιον τροποθελω να πω πως ενα εξωφυλλο (και οχι μονοστηλο) στο Πρωτο Θεμα με κεντρικο προσωπο την Ελένη Αντωνιάδου, την κοπελα που τελειωσε το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος στη Λαμια και τωρα συνεργαζεται με την NASA και βραβευτηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς στον τομέα της Έρευνας, στην Μ. Βρετανια, (και που ειναι και κουκλα θεσσαλονικια, συμπατριωτισσα της Φαιης) θα εκανε πολυ καλο σε ολους μαςαλλα δυστυχως επειδη δεν ιδρωνει το αυτι του προφυλακιστεου μεγαλομετοχου, θα τρωμε για καιρο στη μαπα την καθε καλοκαιρινη παντοφλα που μας σερβιρουν