Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον κόσμο να μαζέψει ''πέτρες, μάρμαρα, καδρόνια, τούβλα, πέτρες''

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον κόσμο να μαζέψει ''πέτρες, μάρμαρα, καδρόνια, τούβλα, πέτρες'' Facebook Twitter
10

[via Ημερησία] Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Καραγιάννης ο οποίος στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προέτρεψε στη συλλογή «πολεμοφοδίων» τον Αύγουστο, με στόχο την καταστολή της κρατικής βίας τον Σεπτέμβριο.

«...Και μη ξεχνάτε...αυτόν τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία...» αναφέρει το μήνυμα του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον κόσμο να μαζέψει ''πέτρες, μάρμαρα, καδρόνια, τούβλα, πέτρες'' Facebook Twitter

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο [δεν] προχώρησε σε κάποια απολογητική ανάρτηση αλλά σχολίασε ειρωνικά τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην είδηση, τα οποία και μοιραζόταν με τους «φίλους» του στο facebook.

Η ανάρτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον Ανδρέα Καραγιάννη από στέλεχος του κόμματός του και υποψήφιο βουλευτή του.
Το κυβερνών κόμμα, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχεύει να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση τον Σεπτέμβριο για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση και προς τούτο αναφέρει τοποθέτηση του κ. Καραγιάννη.

«Σε αυτή την κατεύθυνση ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Καραγιάννης, προετοιμάζεται και καλεί τους συντρόφους του να κάνουν το ίδιο, συλλέγοντας πέτρες, ρόπαλα, μάρμαρα, σίδερα, τούβλα, καδρόνια και αναπτήρες» σημειώνει η ΝΔ και καλεί τον κ. Τσίπρα εντός ωρών «να διαγράψει το στέλεχός του και να το καταδικάσει δημοσίως, όχι βέβαια όπως (δεν) έκανε με το Νάσο Θεοδωρίδη. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ο ίδιος που τον υποκινεί και τον κατευθύνει».

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ήταν η εξής: «Είναι προφανές ότι η γαλάζια μονταζέρια ρετάρει, όπως και η κυβέρνηση, γι' αυτό και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις κατασχέσεις σπιτιών, τις αθρόες απολύσεις και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Αν πάντως κάποιος διάβαζε αυτή τη φράση "..συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία." θα νόμιζε πως είναι από χρυσαυγίτη.γκουχ-γκουχ, πολλά κοινά...
Μην ανησυχείτε· θα έρθουν μετά κάποιες χιλιάδες συμπολίτες μας στις εκλογές να δώσουν τα σταυρουδάκια τους στον εν λόγω κύριο, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά περίτρανα πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, πρόβλημα πρωτίστως απουσίας κοινής λογικής...
Ας πούμε ότι είμαι εξωγήινος και έρχομαι ξαφνικά στην Ελλάδα...διαβάζω την ειδησεογραφία και πέφτω πάνω σε αυτό το άρθρο...το πρώτο πράγμα που θα νιώσω είναι συμπόνοια για τους Έλληνες που κάθονται και πλακώνονται μεταξύ τους για αυτούς τους θλιβερούς (επιεικέστατος χαρακτηρισμός) πολιτικούς που τους εκπροσωπούν ένθεν και ένθεν...
Μα γιατί εκπλήσσεστε; Από την περασμένη προεκλογική εκστρατεία κυκλοφορούσαν σε καφετέριες κομάντος του ΣΥΡΙΖΑ και συνιστωσών διαφωτίζοντας τους νέους με τη σύσταση: "αγανακτήστε!".Δηλαδή "βγείτε στους δρόμους για πορείες, κάντε καταλήψεις, απεργείτε, δείρετε τους μνημονιακούς προδότες αλλά και τους πουλημένους φασίστες, μην πληρώνετε φόρους ούτε χαράτσια ούτε διόδια, πάρτε το δίκιο στα χέρια σας, χτυπήστε την κρατική εξουσία στο κεφάλι με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, ρίξτε μολότοφ στα ΜΑΤ, επαναστατήστε μαζί μας."Εγώ τα άκουγα και περίμενα τις εκδηλώσεις των ανώτερων στελεχών και βουλευτών που θα εκλεγόντουσαν από εκείνη την προεκλογική περίοδο.
Δηλαδη αναμεσα σε ολα αυτα εσενα αυτο σου φαινεται λαθος?? Οτι εχουμε καθαρα μια οικονομικη ιμπεριαλιστικη επιθεση , μας εχουν καταντησει προτεκτορατο και και και και ο ο κοσμος κοιμαται ακομα?
Ξέρεις μπορεί και να μη κοιμούνται, μπορεί απλά να έχουν διαφορετική άποψη για το τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει, δεν υπάρχουν μόνο οι θεωρίες συνωμοσίας επιπέδου Καμμένου στην κοινωνία. Ευτυχώς.