Η κατάντια της Ρωσίας επί Πούτιν

Η κατάντια της Ρωσίας επί Πούτιν Facebook Twitter
12

Ισχυρός ηγέτης, ναι. Και λεφτά υπάρχουν.

Τα περιστατικά όμως ανελευθερίας του τύπου, των (άλλων) πολιτικών αλλά και των απλών πολιτών δείχνουν μια στροφή τόσο συντηρητική που κάνει κάθε σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα αστεία. 

Οι μπλόγκερς που φυλακίζονται, οι δημοσιογράφοι που "εξαφανίζονται" ή δολοφονούνται, τα συγκροτήματα που καταδικάζονται, ο ηγέτης των Ρώσων αγανακτισμένων που απαξιώνεται μετά από στημένη δίκη, ακόμα και οι νόμοι που είναι ένα βήμα πριν την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας δείχνουν μια χώρα αποκρουστική.

(Στην είδηση με τις δηλώσεις του Ρώσου Πατριάρχη -Πατριάρχης Κύριλλος: ''Οι γάμοι μεταξύ των ομοφυλόφιλων είναι ένδειξη της Αποκάλυψης''-, ο/η boxer έγραψε:

O νέος χιτλερισμός αναπτύσσεται στη Ρωσία.

Ο Πούτιν δεν κυνηγά εβραίους, αλλά ομοφυλόφιλους [και όσους διαφωνούν μαζί του].

Τον 21ο αιώνα συμπλέει με τη φιλοσοφία του Αφγανιστάν και του Σουδάν. Μόνο που αυτός έχει χρήμα, εξουσία και πολλή δύναμη. Όπως ο Χίτλερ. Και ο Κύριλος στο πλάι του.

Αυτά είναι κακές ενδείξεις και πολύ φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε άσχημες ιστορίες μ'αυτούς τους "καθαρούς" χριστιανούς.

Δεν είχε καν προλάβει να δει το συγκλονιστικό ποστ "Φωτογραφίες από την Ρωσία που πρέπει να τις δούνε όλοι."

==

Πόσο γελοίο που παρ' ό,τι δε μας βοηθάει η Ρωσία, οι τηλεπωλητές συνωμοσιολογικών βιβλίων, οι φανς τους και διάφοροι πατριώτες πολιτικοί συνεχίζουν να λατρεύουν το ξανθό γένος που δήθεν θα μας σώσει - παρ' ό,τι προτίθεται στην πραγματικότητα να μας βοηθήσει πολύ λιγότερο απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πόσο απογοητευτικό, το ότι η Ρωσία αποτίναξε το ζυγό της κομμουνιστικής απολυταρχίας για να καταλήξει και πάλι μια χώρα αυταρχική. 

Και τέλος, πόσο στενάχωρο το να βλέπεις χώρες που είχαν κάνει πολλά βήματα προόδου και ελευθερίας να ταλιμπανοποιούνται και πάλι...

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Πιο στεναχωρο ειναι πως ο Πουτιν δεν νομιζω πως τα κανει αυτα απο ιδεολογικες αγκυλωσεις (δε νομιζω πως εγινε ζηλωτης χριστιανος μετα την KGB), αλλα καθαρα για λογους οπορτουνιστικους ωστε να απολαμβανει τη στηριξη μιας κοινωνιας που εγινε αρκετα συντηρητικη κατα τα δυσκολα προηγουμενα χρονια. Ο,τι καλο κι αν εκανε για να ξαναχτισει τη χωρα μετα τον ανεκδιηγητο Γιελτσιν δε μπορει να μπει στη ζυγαρια με τον κραυγαλεο αυταρχισμο που επιδεικνυει τα τελευταια χρονια.
"Και λεφτά υπάρχουν"Αμ δεν υπάρχουν, αυτό είναι το πρόβλημα. Η κρίση στην Ευρώπη επηρεάζει τη ζήτηση των πρώτων υλών που εξάγει η Ρωσία. Σαν αποτέλεσμα οι ρυθμοί ανάπτυξης του ρωσικού ΑΕΠ έχουν μειωθεί από 8% πριν λίγα χρόνια σε 1% και κάτι ψιλά φέτος.http://www.economist.com/news/europe/21579877-slowing-growth-reflects-structural-failings-kremlin-not-tackling-sputteringΤο πρόβλημα με το καθεστώς Πούτιν είναι ότι δεν μπορεί να περιορίζει τις πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό μοιράζοντας λεφτά στο πόπολο όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν. Καθώς οι τσετσένοι και λοιποί ισλαμιστές έχουν καιρό να σηκώσουν κεφάλι, επενδύει σε μια εικονική σύγκρουση, όχι απευθείας με τη Δύση (αφού αυτό θα του κόστιζε), αλλά με αφορμή ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ΜΚΟ που πολλοί ρώσοι (όχι εντελώς αδικαιολόγητα) θεωρούν βραχίονες της δυτικής επιρροής στη χώρα τους.
Ηλιθιες τακτικες του Πουτιν για να παρασηρει συντηρητικους ανεγκεφαλους ψηφοφορους. Τα gay μπαρ της περιοχης μας αρχισαν να μποϊκοταρουν τις Ρωσσικες βοτκες εδω και μερες. Απ την αλλη πλευρα σημερα... παντρευομαι το φιλο μου, με τον οποιο συζουμε εδω και 15+ χρονια! Οχι δεν προκειται να πιουμε Ρωσσικη βοτκα, μαλλον κανενα beaujolais μας βλεπω να πινουμε και σιγουρα οχι στην υγεια του Πουτιν!
Ευχαριστουμε πολυ! να εισαι καλα! ευχομαστε οτι καλυτερο! Ενα καινουργιο κεφαλαιο στη ζωη, αν και... οταν εχεις ξοδεψει τοσα χρονια με καποιον ειναι λιγα τα "καινουργια" που ερχονται. Βασικα απο εδω και εμπρος εχουμε δικαιωματα σε πανω απο 1.000 νομους και διαταξεις που πριν δεν ισχυαν. Για παραδειγμα την ιδια ημερα που παντρευτηκαμε η εταιρεια ασφαλειας αυτοκινητου μας εκανε σκόντο 400 δολλαρια επειδη απλα ειμαστε παντρεμενοι!!! Δικαιωματα για ιατρικη ασφαλεια, φορολογικες ελαφρυνσεις, δικαιωματα για ειδικα κυβερνητικα προγραμματα, επιδοματα, συνταξεις, κλπ, ολα τα παραπανω ειναι κατι το εντελως καινουργιο -και πολυ καλοδεχουμενο- για την gay κοινοτητα!
www.vklybe.tvαν τυχον σας λειπουν φωτογραφιες οπως αυτες των Tatu.Θα εκπλαγειτε επισης αν συνειδητοποιησετε το ποσοστο των Ρωσων που στηριζει τον Πουτιν επειδη, κατα τη γνωμη τους, επανεφερε την αιγλη της υπερδυναμης και τη σταθεροτητα στη χωρα. Για καποιους ανθρωπους, που ζουν με 200-300 δολλαρια το μηνα, στα Ουραλια η στην Απω Ανατολη, εχουν πολυ μικρο ενδιαφερον η δικη του Navalniy η του Khodorkovsky, η καταδικη των Pussy Riot κλπ. Τα θεματα αυτα, στις περιπτωσεις που συζητιουνται, η εχουν καποιο ενδιαφερον, εχουν επικεντρο τη Μοσχα η την Αγ. Πετρουπολη, οι οποιες ουσιαστικα δεν εχουν και καμια σχεση με την υπολοιπη Ρωσια. Δεν ειναι απλο να κατανοησει κανεις τη ρωσικη πραγματικοτητα και θελει λιγη μεγαλυτερη προσπαθεια και εμβαθυνση προκειμενου να ερμηνευσεις τα γεγονοτα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το χρήμα δε φέρνει την ελευθερία και σίγουρα δε φέρνει τον πολιτισμό. Και τα δύο αυτά είναι προϊόντα της μόρφωσης και ο πλούτος από μόνος του, χωρίς τη μόρφωση, οδηγεί σε καταστάσεις όπως η Ρωσία. Έχεις λεφτά, αλλά δεν είσαι ελεύθερος.Το ότι πολλές από τις πλούσιες χώρες έχουν πιο φιλελεύθερους νόμους είναι αποτέλεσμα του ανώτερου επιπέδου ζωής γενικότερα, γιατί όπως ξέρουμε από την ιστορία, μια χώρα που "πεινάει" δεν παράγει πολιτισμό, γιατί δεν έχει καλύψει ακόμα τα βασικά. Όταν τα καλύψει, τότε στρέφεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό.Έπειτα, φυσικά, είναι και θέμα κυρίαρχων ιδεολογιών, θρησκείας, παραδόσεων, ηθών κτλ.