Μητσοτάκης: «Δεν εγγυόμαστε σε κανέναν ότι θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη του τη ζωή"

Μητσοτάκης: «Δεν εγγυόμαστε σε κανέναν ότι θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη του τη ζωή" Facebook Twitter
4

Στην εκπομπή Real Economy του Euronews, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προβάλλοντας τη μεταρρύθμιση του δημοσίου ως την απαραίτητη δίοδο για την έξοδο από την κρίση και τονίζοντας ότι οι «κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει».  

Ο υπουργός σημείωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει ελάχιστα στον δημόσιο τομέα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων. «Αυτή είναι η αλήθεια», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ τονίζει πως «ο δημόσιος τομέας είναι το τελευταίο προπύργιο των πελατειακών σχέσεων. Δυστυχώς αυτός είναι ένας από τους λόγους που η χώρα έφτασε σε αυτή την κατάσταση».

Αν η κινητικότητα δεν μπορεί να γίνει με εθελοντικό τρόπο, τότε πρέπει να γίνει υποχρεωτικά. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κάποιον ότι θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη του τη ζωή», υπογραμμίζει στη συνέντευξη ο υπουργός.

Παράλληλα, τονίζει ότι για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας οι δημόσιες επενδύσεις μπορούν να παίξουν μόνο ένα μικρό ρόλο και είναι μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων που μπορεί να γίνει αυτό.

Τέλος, υπερασπίζεται το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και συμπληρώνει: «Είμαι σίγουρος ότι οι πιστωτές μας κάποια στιγμή θα επανεξετάσουν την κατάσταση. Αλλά πρώτα πρέπει πρώτα να εκπληρώσουμε τις δικές μας ανειλημμένες υποχρεώσεις».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πολύ καλό βήμα το να αρχίσετε να ομολογείτε τι δεν μπορείτε να εγγυηθείτε... αλλά ξεκινήσατε με τα ¨εύηχα¨ και τα προφανή.Συνεχίστε τώρα κύριοι κυβερνώντες, με το τι δεν μπορείτε να εγγυηθείτε λόγω της ανικανότητας σας και της διαπλοκής σας.
Είναι προφανές πως θεωρεί την εργασία «παιχνίδι».Μήπως πρέπει πρώτα να εφαρμόσουμε τον τίτλο του άρθρου σ’ αυτόν για το καλό όλων των άλλων;